Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek

Kristy Goodwin

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek Gönderileri

Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek kitaplarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek sözleri ve alıntılarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek yazarlarını, Dijital Dünyada Çocuk Büyütmek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tam da böylee
Douglas Adams 1999'da Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni yazdığında internetin dünyayı değiştireceği varsayımında bulundu. Ayrıca şöyle yazdı : 1. Doğduğumuzda dünyada halihazırda olan her şeyi normal kabul ederiz. 2. Otuz yaşımıza girmeden önce icat edilen herhangi bir şey son derece heyecan vericidir, yaratıcıdır ve umuyoruz ki ondan kariyer çıkarabiliriz. 3. Otuz yaşımızdan sonra icat edilen herhangi bir şey eşyanın doğal düzenine aykırıdır ve bildiğimiz medeniyetin sonunu başlangıcıdır - ta ki yaklaşık on yıl ortalıkta olana dek, o zaman yavaş yavaş aslında olabilir bir şeye dönüşür.
1970'te çocuklar ortalama 4 yaşından itibaren televizyon izlemeye başlarken, bugün bu rakam 4 aylık!
Reklam
Küçük çocuklarımız için teknoloji mutlaka zehirli ya da tabu değildir ama onu çocuklarımızın gelişim ihtiyaçlarına uygun biçimlerde kullanmadığımızda tehlikeyle flört ediyoruz demektir.
Biz çocukluğumuzu gökyüzüne bakarak geçirirdik ekranlara değil!
...Gelişen beyinlerin ve bedenlerin basit şeylere ihtiyacı vardır.Buna atadan kalma ebeveynlik de denir. Büyükanne ve büyükbabalarımızın ebeveynlik biçimi ideal bir modeldir...
Amansız ve her yerde bulunan ekranların küçük çocuklarımızın yaşamlarında , fiziksel, sosyal-duygusal ve bilişsel gelişimleri üstündeki olumsuz etkiler dahil olmak üzere olası riskleri vardır. Teknoloji şunlara sebep olabilir: *Geleneksel gelişim gidişatının sekteye uğraması *Temel gelişim deneyimlerinin yerini alması * Zararlı içeriğe maruz kalma *Sağlık riskleri
Reklam
Çocuklarımızın rol model davranış becerisi, dijital çağda ebeveynliği pek çok yönden etkiler ama özellikle de çocuklarımızın yanında teknoloji kullanımımız etkilidir.Bizim dijital alışkanlıklarımız (sık sık akıllı telefonumuzu kontrol etmemiz veya televizyon izleyerek saatler geçirmemiz) çocuklar tarafından sürekli olarak dikkatle izlenir ve taklit edilir.
"Biz çocukluğumuzu gökyüzüne bakarak geçirdik, ekranlara değil! Çağımızın çocuklarının pek çoğu bisiklete binmeyi ya da ayakkabısını bağlamayı öğrenmeden önce ekranlara tıklamayı, sürüklemeyi, büyütüp küçültmeyi öğreniyor."
... Warren Buckleitner şöyle diyor: " Teknoloji gübre gibi. Doğru zamanda azıcık kullanırsanız bitki serpilir. Çok fazla ya da yanlış türde kullanırsanız bitkiyi kurutursunuz ."'
Teknolojiyi sevsek de sevmesek de çocuklarımız halihazırda dijital bir dünyada yaşıyor. Dijital olandan uzak durmak, bir seçenek değil. Çocukluğun mukaddesliğini korurken onların hayatında teknolojiyi etkin biçimde kullanmanın sağlıklı ve faydalı bir yolunu hep birlikte bulmamız gerekiyor.
105 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.