Temmuz 2021
Parola Yayınları
9786257031905

2022 56. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️Herkese merhaba, evlendiğiniz günün sabahında kocanız tarafından bir mektup ile terk edilirseniz ne yaparsınız? Dilbeste bakalım neler yapacak? Haydi yoruma bekliyorum. . Dilbeste, arkadaşının düğününde tanıştığı Kerem ile güzel bir aşka yelken açarlar.Bu aşkı artık evlilik ile taçlandırırlar.Herşey o kadar güzel gidiyordur ki,Dilbeste'nin içtiği şarap ve peşinden sarhoş olması dilinin çözülmesine sebep olur ve işte olanlar ondan sonra olur. Düğünün ertesi sabahı otel odasında tek başına uyanmıştır. Neler olduğunu hatırlamayan Dilbeste,Kerem'in neden böyle bir tavır takındığını öğrenmek ister ve duyduğu gerçekler ile yaptığı planın ayaklarına dolandığını acı da olsa öğrenir.Kerem duyduğu gerçekler ile yıkılır ve artık Dilbeste'ye güzel bir ders vermenin zamanı geldiğini düşünür. . Dilbeste bu evliliği neden istedi? Dilbeste sarhoş olduğunda Kerem'e neler söyledi? Kerem duyduğu gerçekler onu nasıl etkiledi? Dilbeste'nin planı ne? Dilbeste geçmişinde neler yaşadı? Kerem, Dilbeste'ye nasıl bir ders verecek? . Uzun zamandır kitaplığımda bekliyordu ve artık okuma zamanımın geldiğini düşündüm. Dilbeste'ye düşüncesinden dolayı ilk başlarda çok kızdım. Ama gelin görün ki bu tip hikâyeler gerçek hayatta fazlasıyla var. Hadi bir plan yaptın elinde patladı ya sonra yapmaya çalıştıkları Allahım Allahım delirtti beni. Kerem'in o kadar güçlü bir aşkı varmış ki,hayran kaldım.Şahsen ben erkek olsaydım varya o Dilbeste'ye neler yapardım neler... Gerçi Kerem'in verdiği derste hiç fena sayılmazdı.Ah o fareler...Aklı başına geldi gelmesine ama Kerem'de de güven duygusunu kaybettirdi.Geçmişi Dilbeste'de fazlasıyla derin acılar bıraktı.O yaralar gün yüzüne çıktı ve herkesi kanattı.Lakin aşk öylesine baskın geldi ki,o sarhoşluk halleri yine
2024 9. kitabı
Merhabalar, sadece adından dolayı merak ederek aldığım bir kitap ile geldim. Beste'nin hayatını anlatan kitabı çok beğendim. Beste'nin geçmişten gelen sorunlarından dolayı evlenmek istediği sadece zengin bir kocadır. Ama evlendiği gece ağzından kaçırdığı cümleler ile beklemediği olaylar yaşamaya başlar. Ve nihayetinde aşkın paradan daha önemli olduğunu anlar ve bunun için çabalar. Benim çok beğenerek okuduğum güzel bir kitaptı. @okumayaasikkadinlarr Şubat ayı Pembe kitap içinde çok uyumlu bir kitap oldu. Sizlere de okumanızı tavsiye ederim.
2021 103. kitabı
Dilbeste Yenerli ya da nam-ı diğer Beste Saimoğlu… Her zaman ne istediğini bilmiş ve istediği şeyi alana kadarda pes etmemiştir. Buna Kerem Saimoğlu’da dahil… Beste, bir restorantta garsonluk yapmaktadır ve tek istediği zengin bir koca bularak bu hayattan kurtulmaktır. Bir arkadaşının düğününde tanıştığı yakışıklı, popüler ve zengin iş adamı Kerem Saimoğlu ile bu hayaline kavuşmaya daha yakındır. Çok beklemeden evlenme teklifi alan Beste artık istediği hayata kavuşmuştur. Mükemmel bir düğünün ertesi günü uyandığında baş ucunda bulduğu bir not ile hayalleri yıkılmıştır. “Beste, dün gece için teşekkür ederim. Harika vakit geçirdim ama aynı zamanda evli olmanın bana göre olmadığını da anlamış bulundum. Üzgünüm… Bundan sonrasında avukatımla görüşebilirsin. Sessiz bir şekilde boşanalım. -Kerem” Bu not ile her şey bitmiş midir? Beste zengin koca hayallerine veda mı edecek? Yoksa bu not her şeyin bir başlangıcı mı olacak? Öncelikle kitap yaz aylarında okunacak tatlı çıtır çerez bir kitaptı benim için. Ancak kitabın ilk 100 sayfası ne kadar eğlenceli olursa olsun Beste’nin sürekli zenginlik ve zengin olma hayallerini anlatması ve her olayı paraya bağlaması beni kitaptan biraz itti. Kerem çok iyi bir karakter olarak yazılmışken Beste’ninde aynı tarzda Kerem’e uygun olarak yazılmasını isterdim. Beste’nin, düşkünlüğünün nedenlerini öğrendikten sonrasında kitaba bakış açım değişti. Hatta komple Beste değişti ve son 50-60 sayfayı çok severek okudum. Ancak ilk sayfalardaki Beste’nin yaptığı şeyleride bu sayfalar kapatmadı. Kerem’i ise çok sevdim ona söyleyecek bir şey bulamıyorum. Beste’nin garipliklerine dayandığınız sürece okuyabileceğiniz tatlı bir kitap olduğunu düşünüyorum.
2021 82. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2021 21:13
Yazarımız uzun bir aradan sonra eğlenceli, her sayfadan keyif alabileceğimiz bir kitapla nihayet aramıza döndü. Dilbeste Yenerli, kendi deyimiyle Beste Saimoğlu… Kendini zengin bir koca avcısı olarak göstererek duygularını bastıran ve bunu kendisinin bile farkına varmayan, aşka inanmayan, çocukluk travmasını atlatamayan bir kadın. Kerem Saimoğlu, zengin, popüler, ama bunların yanında dürüst, duygularının arkasında duran sevmeyi bilen kurtarıcı bir prens.. Tadımlık, eğlenceli bir kitaptı.
Aslıhan Akagöz-Dilbeste +18
2022 5. kitabı
Şu Covid pozitifli hiç geçmek bilmeyen günlerimde çok tatlı bir kitap okudum. Başta Beste'nin düşüncelerine çok çok kızsam da sevdim deli kızı. Ama yine de o zengin koca düşkünü tarafına hala kızgınım. Kerem ise beklemediğim türde zengin bir adam çıktı ya ona ayrı düştüm. Ne burnu havadaydı yakışıklıyım diye ne de zenginliği ile övünüyordu. Tam terbiyeli elit bir beyfendiydi. Kerem'i gerçekten çok çok sevdim. Kitapta en çok sürekli Beste'nin her şeyi paraya çıkarmasına deli oldum. Aşağı para yukarı para. Konusuna gelince; Deli Beste kızımızın annesi kabaca anlatacak olursam daha fazla memur maaşıyla geçinmek istemediği için başka bir adama aşık olduğunu söyleyip kızını ve kocasını terkediyor. Beste annesinin onu zengin biri için terkettikten sonra bilinçaltında yer edinen zengin koca bulursam ömür boyu rahat ederim düşüncesiyle Kerem ile arkadaşının düğününde tanışır. Kerem,Beste'nin kendisi için doğru bir karar olduğunu anladığında bir anda düğün hazırlıkları başlar. Her şey mükemmel ilerledikten sonra ilk gecesinde alkolü fazla kaçıran Beste bülbül olur. Bundan sonrasını da okuyun. Kerem'i her şeye rağmen Beste'ye kıyamayan o halleri tam ısırlamalıktı. Az bile yaptı bence.
Puan vermedi
Dilbeste | Aslıhan Akagöz #kitapyorumu Herkese merhabalar Aşırı tatlı bir kitabın yorumu ile geldim Ana karakterimiz Beste zengin, yakışıklı bir koca bulup kendini kurtarmak düşünceleri ile Kerem ile evleniyor. Tabii sarhoş olduğunda bunu Kerem'e itiraf ediyor. Kerem de onu düğün sabahı bir mektup ile terk ediyor. Ve kitabımız başlıyor. Bu düşüncelerinden dolayı Beste'ye kızdım. Deli dolu bir kızdı ama böyle düşünmese iyiydi Kerem'den çok çekti. Ve bence hepsini hak etti. Kerem ise beklediğim bir gibi değildi. Daha burnu havada bir karakter olduğunu düşünmüştüm. Kesinlikle beni yanılttı. Kitaptaki favori karakterim oldu. Kitap bir oturuşta bitti. @aslihanakagoz 'den okuduğum ilk kitap oldu Dilbeste. Kalemini çok sevdim. Başka kitaplarını da okumayı çok isterim. Çerezlik eğlenceli kitap arıyorsanız tavsiye edebilirim
Dilbeste
2022 2. kitabı
Dilbeste Zengin koca hayalini gerçekleştiren beste evlendikten sonra bulduğu notta boşancaklarını okur..Kerem’in düğünden sonra onu neden bırakıp gittiğini düşünen onu heryer de arayan beste sonunda sarhoş olduğun da ettiği itiraflar keremle neden evlendiğini ve neden boşanmaya karar verdiğini açıklar..Keremi para dışında düşünmeyen beste ona aşık olduğunda ise keremin hayatına melek girer.. Aşk yalanlar ve türlü oyunlar ilişkide ne kadar güvenilirdir bunu sınayan bir kurgu. Eğlenceli çerezlik bir o kadar aşk ve altından yatan gerçeklik hissi sizi düşündürüyor..
Aşk
Dilbeste
2024 11. kitabı
Herkese merhaba Nabersinizz? Size romantik komedi tadında, reading slump sürecine ilaç gibi gelecek bir kitap önerisiyle geldim. Hemen başlıyorum anlatmaya. Dilbeste Yenerli ya da onun kendisine hitap şekliyle Beste Saimoğlu… Beyaz atlı prensini bulup onunla evlenmiştir. Ama aksi bu ya, evliliğinin ertesi sabahı terk edilir. Kocası Kerem Saimoğlu ona bir mektup bırakılır boşanmak istediğiyle ilgili. Ama neden? Beste hiçbir şey hatırlamıyordur ki! Bir mektup yeni hayatına son verebilir mi? Oysaki Beste yeni hayatına daha başlayamamıştı ki! Pes edemezdi, eski evine, garsonluğa, ev arkadaşıyla yaşadığı zamana geri dönemezdi Beste… Kocası için savaşacaktı. Ama cidden kocası için mi yoksa onun parası için mi? Kocasını seviyor muydu Beste? Yoksa Kerem onun için zengin hayatın anahtarı mıydı? Kerem neden Beste’den ayrıldı birdenbire? Ona olan sevgisi mi bitti yoksa işin içinde başka bir şeyler mi var? Kitabı okurken çok eğlendim ben. Aslıhan Akagöz’den okuduğum ikinci kitap ve yazarın kalemi cidden çok akıcı… Beste çok eğlenceli olmasına rağmen her konuyu bir şekilde paraya bağlaması beni ona bağlamadı. Bu aşırılığının sebebini öğrenince bir gözüm dolmadı değil ama ben bir yüzleşme isterdim o kişiyle( spoiler olmaması açısından bilerek söylemiyorum.) Değişince yani son 50 sayfada falan ne kadar güzel bir karakter değişimi yaşadığını fark ettim ve buna bayıldım. Şimdi gelelim favori karakterime yani Kerem’ime… Zamanla o da Beste gibi gelgitli olsa da arada, ne demişler körle yatan şaşı kalır o hesap. Yani bir affettim bir affetmedim kafayı yedim ben. Ben kitapta Kerem’in Beste’yi sevme şeklini sevdim. Kitapta bu sevgiyi okudukça “yaa” demekten, erimekten yoruldum. Kitap ilk başta da dediğim gibi reading slump için birebir. Tavsiye ederim. .
1000k