26 Ağustos 2022
Aktaş Yayıncılık

#dilsiz Herkese merhabalar size yine yeni bir kitap ile geldim. Polisiye sever misiniz? Ve içine serpiştirilmiş hatta desteklenmiş diyeyim psikolojiye ne dersiniz? O zaman tam da size göre bir kitap diyebilirim. Her suçun bir sebebi var mıdır? Bu soruyu okurken çok sordum ya da davranışın görülmüş,yaşanmışlıkların etkisi var mıdır?dedim. Her ne kadar kişilik, karakter meselesi dense de bir yerden sonra da muhakkak bu görülenler gün yüzüne çıkıyor diyorum. Feryal uzun bir tıp eğitimi aldıktan sonra tek hayali adli tıp a geçmektir. Bunu çok çalışarak başarır. Evlerinde olan sorunlar ise onları fazşasıykar çocukluktan itibaren yormuştur. İkizi Zeynep ile Feryal evde pek de ön planda olamamış. Anneleri özel bir çocuk olan kardeşleri Kağan ile ilgilenmiş. Zeynep henüz on sekiz yaşına gelince sevdiği adam ile evlenmek için kaçmış. Mutluluk ararken daha çok mutsuzluğa batmış. Annesi, babası, Zeynep'in eşinin hepsinin de ayrı ayrı geçmişten gelen sorunları var ki bumu kitabın ilk yarısında okuyoruz. Adli Tıp'a yeni atanan Feryal ilk başta o ortamın kokusuna bir yabancılık hissetsede hep istediği yerde olduğunun farkındaydı. Alışma evresi ve çekişme evresi biterken bir gün öyle bir vaka gelir ki... Acımasız ve akıl almaz şekilde öldürülen adam da aslında çok acımasız bir adamdır. Feryal otopsi için oradayken gördükleri ile şok olur. Hakan komiser ve yardımcısı Onur olayı aydınlatmak için görevlendirilir. Feryal ve Hakan'ın yolları kesişir. 1.maktul den sonra aynı olay bir kez daha hatta sonra bir kez daha tektar eder. Hepsinin aynı elden çıktığı ise kaçınılmazdır. Her maktule aynı işkenceyi uygulayan seri katile ulaşmak ise çok ama çok zordur.
2023 39. kitabı
DİLSİZ YEŞİM SAĞ 384 SAYFA Bir insana şiddet uygulamak, şiddet uygulayan kişinin aslında ne kadar güçsüz olduğunun bir kanıtıydı. Yeni bir kalem ve yeni bir ilk kitapla kesişti yolum Ankara Kitap Fuarında. İyi ki de kesişti. Polisiye sever dostlar; biz çok severek okuduk sevgili Emine ablam ve sevgili Tuğçe 'm ile. Eşlik ettiğiniz için kocaman teşekkürler yolluyorum size. Nicelerinde yeniden bir arada olmak üzere. Feryal ve Zeynep görünüşleri tıpa tıp aynı fakat karakterleri oldukça farklı ikiz kardeşler. Problemli bir ailede yetişiyor ikizlerimiz. Annelerinin sevgisi özel bir çocuk olan kardeşleri Kağan'da yoğunlaşmış yıllar boyu. Feryal ne kadar ılımlı, içe dönük, derslerine özenliyse Zeynep tam aksi gezip tozmayı seven, vurdumduymaz yani ailenin asi çocuğu. Bu asiliği ona ani bir kararla erken yaşta evlenme yolunu açıyor, ne yazık ki mutluluğu ararken adeta mutsuzluğuna koşar adımlarla gidiyor. Feryal ise uzun yıllardır hayalini kurduğu tıp eğitimi sonrası Adli Tıp üzerine uzmanlığını alarak İstanbul'da yeni bir hayata yelken açıyor. İş arkadaşları, komşuları, hep hayalini kurduğu mesleği derken bir cinayet vakası sonrası yolu Hakan komiser ile kesişiyor Feryal'in. Yapılan otopsi, olay yeri incelemeleri katile dair bir ipucu vermezken yeni bir kurban daha bulunuyor, ardından bir kurban daha. Hepsi aynı katilin izlerini taşıyan kurbanlar hem cinayet büro hem Adli Tıp çalışanlarının öncelikli konusu. Kurbanlarından birer hatıra alan katilin radarına girenler arasında nasıl bir bağlantı var? Katil korkunç işkenceler yaptığı kurbanlarını neye göre seçiyor? Hakan komiser ve ekibi hiç iz bırakmayan bu katile ulaşabilecek mi? Adli Tıp ekibi Feryal, Volkan ve diğerleri cinayet büroya ne gibi ipuçları verebilecek? Feryal, Zeynep, Zehra, Hakan, Onur, Alma, Derin ve
2022 79. kitabı
" İnsanlığın en acımasız tarafı, kurtulamadığı karanlık yüzü, içinde boğulmamak için çırpındığı cendere... Nedenini ve failini arayacağınız bir seri cinayet romanı..." . Feryal ve Zeynep, ikizdirler. Görünüşleri aynı olsa da davranışları bambaşkadır birbirinden. Zeynep, gezmeyi seven, her davete katılan taraf olduğu halde sınavlarında da başarılı olan zeki bir kızdır. Feryal ise içe kapanık, annesine yardımcı ve tüm amacı iyi bir meslek sahibi olmak olan bir genç kızdır. Zeynep, onsekiz yaşında arkadaşı Ela' nın abisi ile evlenip ailesinden kopar. Feryal ise tıp eğitimi alarak çok istediği  adli tıpba girer ve  İstanbul ' a yerleşir. Vee İşteki  ilk gününde sorulan soru kitaba damgasını vurur:  " Hangi çocukluk travman nedeniyle adli tıpta olmayı seçtin? " . Alma, Derin, Ceren, Mert,Volkan,Hakan, Onur, Zehra... hepsinin geçmiş izleri farklıdır doğal olarak ve bir yumak gibi dolana dolana işlenir kitapta satır satır. . Aynı elden çıkma üç maktul. Bir seri katil oldugu aşikar, fakat maktullere uygulanan yöntemler derbeder. Maktullerin birbiri ile bağlantısı var mi? Neden bu kişiler seçildi? Dillerinin kesilme sebebi nedir? Katil kendisini ele verip yakalanabilecek mi? . Polisiye ve psikolojinin çok iyi bir şekilde harmanlanıp çocukluktan gelen travmaların, aile bağlarının kopukluğunun,  aile içi şiddet ve kadına şiddetin başrolü aldığı kitabı bitirmeden yerinizde rahat oturamayacaksınız. Okurken Tess Gerritsen in Cerrah kitabındaki Seri katil aklıma geldi ilk. Ve yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen Tess ile kıyasladığımı fark etmem kurgunun güzelliğini öne çıkardı kendi adıma. Her karakterin derinine inmek ve davranışlarını anlamaya çalışmak ise insan psikolojisinin işlenişini kavramamı sağladı. Soluksuz okuduğum, sağ gösterip sol vurarak beklenmedik bir son ile
Edebiyat & Roman
2022 182. kitabı
Feryal ve Zeynep problemli bir ailede yetişen ikiz kardeşler. Zeynep genç yaşında yaptığı evlilik ile hem annesinden uzaklaşmış hemde Kerem'in ailesi tarafından bir türlü kabul görmemiştir. Kerem de zaman içinde değişmiş ve şiddete başvurmaya başlamıştır. Feryal ise hayallerinin peşinden gidip adli tıp eğitimi almış ve İstanbulda yeni bir hayata başlamıştır. Komşu kızı Derin şiddet gören kadınlar için açılan merkezde psikologtur ve başta yadirgayip sonradan adapte olduğu Derin ve arkadaşları ile keyifli sohbetler yapmış fakat bir yani hiç birine tam ısınamamıştır problemli hayat hikayelerine sahip olan bu insanlara karşı çekimser yönünü ortaya çıkarmıştır. Görev yaptığı yerdeki Volkan ise gereksiz laf sokmalari ile Feryal'den en baştan eksi not almıştır. Komiser Hakan ile bir cinayet sonrası kesişen yolları,kurbanlarının dillerini yanına alıp iz bırakmadan ortadan kaybolan katilin kurbanları arttıkça bilgi alışverişi sırasında Hakan cephesinde duygusal bir boyuta evrilmistir. Kurbanların tek ortak noktaları ise eşlere psikolojik ve fiziksel şiddet gösteren kişilerden seçilmiş olmasıdır. Komiser Hakan ve ekibi katile ulaşabildi mi? Komiser yardımcısı Onur'un katilin radarına takılmasının sebebi neydi? Katil neden kurbanlarinin dillerini kopariyordu? Peki ustaca işlenen cinayetlerin asıl sebebi neydi? Cevaplar için buyrun kitabı okumaya.. Sonunu kesinlikle tahmin edemediğiniz her karaktere katil gözü ile baktığınız polisiye kitapları sever misiniz? Ben bayılırım. Son sayfaya kadar katilin kim olduğu konusunda emin olma imkanınız uok bu kitapta. Acayip seri bir şekilde ilerleyen hikaye her karakterin hayat hikayesine de dozunda yer vermesi ile benim gönlümü kazanmayı başardı. Kadın ve çocuk şiddeti üzerinden yola çıkarak aile baglarindaki kopukluklak, kişilikte meydana
1000k