Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor

Turan Dursun

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bir “insan”ın -bu insan Âdem de olsa- 45-50 m. boyunda ola-mıyacağı açık. Yani gerçek anlamıyla “bilim”in hiçbir dalı bunu kabul etmez. Kur’an’ı, hadisleri, kısası “din”i “bilim”le bağdaştırma çabaları da boşuna bir çabadır.
Reklam
Tam ezberliyordum ayet değişmiş
"Tanrı" aynı konuda, bir ayette bir şey söylüyor; başka ayette başka şey söylüyor. Örnek: Enfâl suresinin 65.ayetinde “Ey Peygamber! İnanırları, öldürüşmeye (savaşa) kışkırt!” dendikten sonra şöyle deniyor: "Sizin sabırlı 20 kişiniz, onlardan 200 kişiyi yener. Sizin 100 kişiniz, kafirlerden 1000 kişiyi yener. Çünkü onlar, anlamayan (geri zekâlı) bir topluluktur.” “Tanrı” burada, inanırları, kendilerinden sayıca 10 kat daha çok olan inanmazları yenecek güçte olduklarını açıkça bildiriyor. Ama daha sonra görüş değiştirmiştir. Bakın ne diyor: "Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. Sizin sabırlı 100 kişiniz, onlardan (yalnızca) 200 kişiyi yener. Sizin 1000 kişiniz, Tanrı’nın izniyle, onların 2000 kişisini yener. Tanrı, sabredenlerle birliktedir." (Enfal Suresi, 66. ayet. )
Şu da unutulmamalı : İnananın nasıl " inanma hakkı " varsa, inanmayanın da " inanmama hakkı " vardır. İnsanoğlunun aklına, bilime " özgürlük " tanımak bunu gerektirir.
Sayfa 219 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Kısacası : Bir şeyin " insanlık dışı " olması, İslamcının umurunda değildir. Elverir ki " islam dışı " olmasın. " İntikam " a, " Tanrı için işkence etme " ye de böyle bakar İslamcı.
Sayfa 249 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
" Küfür " de, " tehdit " de yüreksizliğin, tükenmişliğin ürünüdür.
Sayfa 271 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz..” Diyanet çevirisidir bu. Ve bunu diyen söz, iki ayette aynen yer alıyor. (bkz. İnsan Suresi, ayet:30, Tekvir:29) Bu ayetlerin açıklamasıyla, insana, birşeyi yapma ya da yapmama özgürlüğü şöyle dursun, birşeye yönelme, birşeyi “dileme, isteme özgürlüğü”nün bile verilmediği son derece net bir biçimde anlatılıyor. Çünkü, bu ayetlere göre, herhangi bir konuda “Tanrı dilemeli” ki, “insan da dileyebilsin”. Insanın dilemesini, istemesini; Tanrı dilemiyor, istemiyorsa, Insan dileyemez, isteyemez.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.