Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor

Turan Dursun

Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor Gönderileri

Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor kitaplarını, Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor sözleri ve alıntılarını, Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor yazarlarını, Din Bu 1: Tabu Can Çekişiyor yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" ... Onları nerede bulursanız orada öldürün!" (Bkz. Bakara 191; Nisa: 89, 91; Tevbe: 5.) lran'da mollalar, Şah'a karşı, sol kesimle "mümaşat" yapmıştır (barış içinde birlikte yürümüştür, Şah'a karşı birlikte savaşmıştır). Ama ne zaman ki güçlenmişlerdir; daha önce "ittifak" kurduklarına ne yaptıklarını herkes bilir. Mollalar, lslam Şeriatı'ndaki "hile" yöntemini kullanmışlardır. Ülkemizdeki "molla"ların, din çevrelerinin, "çifte standart olma sın", "demokrasi, inanç ve düşünce özgürlüğü" diyerek sol kesimin karşısına çıktıkları, birçoklarını istedikleri çizgiye getirmeyi başardık- · lan ve Türk Ceza Yasası'nın 141, 142. maddeleriyle birlikte 163. mad desinin tartışıldığı şu sıralarda bunların bilinmesinde, unutulmamasın da yarar var. "Görüş"lerin soluğu kesilmesin diye ...
Ve tüm araştırmacılar, Tevrat'taki bu öykünün kaynağının da "SÜMER TUFAN EFSANESİ" olduğunda birleşirler. Tevrat'tan bin yılı aşkın bir zaman öncesinin ürünü olan "GILGAMIŞ DESTANI". "Nuh"un bu "efsane"deki adı: "Utnapiştim (Ut-Napishtim)"dir. (Karşı laştırmak için bkz. Gilgameş Destanı, çev. M.Ramazanoğlu, MEB ya yınlan, İstanbu, 1989, s.80-85.) "NUH TUFANI" öyküsünün, Gılga mış Destanı'ndan alınma olduğunu, araştırmacı "tlahiyatçılar" da kabul etmek zorunda kalmışlardır. tlahiyatçı "Dinler Tarihi Müderris Muavini" A.Hilmi Ömer, bu konuya ayırdığı, gerçekten çaplı incele mesinde, gerçeği açık seçik yazmıştır. (Bkz. A.Hilmi Ömer, Tufan Hikayesi, tlahiyat Fakültesi Mecmuası, İstanbul, 1932, yıl: 5, sayı: 23, s.53-64 sayı: 24, s.33-45.)
Reklam
Kur'an'da pekçok şey Tevrat kaynaklı ("İsrfüliyyat"). Eski Kur'an yorumcuları ("tefsirciler"), bunu bildikleri için, çoğu kez değişik bi çimde Kur'an'a geçmiş olan öykülerdeki boşlukları, Tevrat'a başvura rak doldurmaya çalışmışlardır. Tevrat'ın kaynağı da "söylenceler" (efsaneler). En temel kaynak tır bu. Örneğin bir "Nuh (Sümer'de.ki adıyla: Utnapiştim.) Tufanı"nın kaynağının "Gılgamış Destmı" olduğu artık biliniyor. O destan ki, Tevrat'tan çok önceki dönemlerin ürünü. "Yaratılış Söylencesi" de bu türden. Yani Tevrat'a söylencelerden yansıma. Dolayısıyla da · Kur'an'a ...
“Aklın, bilimin ölçüleri bellidir. Gözlem vardır, deney vardır, nesnellik vardır. Yolu ışıklandıran da bunlar. Din ve imandaysa bunlar yoktur. Karanlığı da bundan…”
Soru: "Tanrı'nın yazgısı"nda, "söz"ünde, "DEGişmE", "Değiştirme" olur mu? Kimi ayetlere göre: "Hayır, kesinlikle olmaz." Ayetler: - "(Tanrı söylüyor:) Benim katımda SÖZ DEGiŞMEZ ... " (Kaf 29.) - " ... Tanrı'nın sözlerinde DEG!ŞME olmaz ... " (Kehf: 64.) Bu doğrultuda başka ayetler de var. (Bkz. Ahzab: 62; Fil.tır: 43; Feth: 23; En'am: 34, 115.) Kimi ayetlere göreyse: "Evet, DEG!ŞME ve DEgistirRME var dır. Tanrı dilediğinde değişiklik yapar. Herşeyi yazıp çizdiği LEVH-1 MAHFUZ'da yazar, bozar, yeniden yazar." Ayetler: -"Biz bir ayeti başka bir ayetin yerine değiştirdiğimiz zaman ... " (Nahl: 100.) - "Herhangi bir ayeti 'nesh' eder ya da unutturursak ... " (Bakara: 106.) - "Tanrı dilediğini siler, dilediğine yer verir. Ana Kitab (Levh-i Mahfuz) O'nun yanındadır. (Ra'd: 39.)
Kur'an'daki "Tanrı", öfkesini sık sık belli eder. Kızdıklarına nasıl cezalar verdiğini, nasıl "öç" aldığını anlatır. "Ceza"ları ara sında insanları hayvanlara dönüştürme de var. İnsanı Maymuna dönüştürme cezası: "Cumartesi yasağı"na uymama cezası olarak bu ceza verilmişl "(Ey Yahudiler!) İçinizden Cumartesi günü azgınlık edenleri elbette biliyorsunuz. Onlara: ' Aşağılık birer maymun olunuz!' de dik. Bunu, çağdaşlarına ve sonradan geleceklere bir ceza örneği ve Allah'a karşı gelmekten sakınanlara ders olsun diye yaptık." (Baka r a: 65-66) İki ayetin, Diyanet çevirisindeki anlamları böyle. Anlatılan şu: -Cumartesi iş yapmak yasak. -Cumartesi yasağı çiğnenmiş. -Yasağa uymayanları, Tanrı: "Birer aşağılık maymun olun!" diyerek maymuna çevirmiş. Bir "ceza örneği" olarak. .. Olay nasıl olmuş?
Reklam
Kur'an' da birçok ayette, Tanrı'nın, "dilediği kimselerin rızkını BOL, dilediği kimselerin rızkınıysa DAR yaptığı" anlatılır. (Örne ğin Bkz. Ra'd: 26;1sra:30; Kasas: 82; Ankebfıt 62; Rfım: 37; Sebe': 36; Tümer: 52.) İnsanların kimini neden !ŞÇ!, kimini neden PATRON, işve ren yaptığını, bu alandaki politikasını da anlatır Kur' an'da: Diyanet'in resmi çevirisinden: "Ey Muhammed! Rabbinin rahmetini onlar mı taksim edip paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimlerin aralarında BiZTAKSiM EITiK. Birbirlerine !Ş GÖRDÜRMELER! !Ç!N Kİ MİNİ KİMİNE DERECELERLE ÜSTÜN KILDIK. Rabbinin rah meti, onların biriktirdikleri şeylerden daha iyidir." (Zuhruf: 32.) Bu ayette açıkça şunlar anlatılıyor: -İnsanlara mal varlıklarını, veren, TANRl'dır. Malı-mülkü, geçimlikleri Tanrı paylaştırmıştır insanlar arasında. -Mal varlıklarıyla, zenginliklerle Tanrı insanların kimini ki mine üstün yapmıştır.
Bakara Suresinin 228. ayetinde, "erkeklerin DERECELER! N!N, kadınlardan ÜSTÜN olduğu" açıklanır. Nisa suresinin 34. ayetinde de Tanrı'nın erkekleri kadınlara ÜSTÜN yaptığı belirtilir, sonra, kadınlarının kendilerine başkaldırmalanndan kaygılanacak erkeklere: "Onları (o kadınlarınızı) DÖVÜN!"denir.
Kur'an "okunmalı'', ama başka kitaplar da okunmalı. "Tevrat" da, "İncil" de ... Bunlar okunduğu zaman hem bunlardaki birer "efsane ürünü inançlar'', hem de Kur'an'ın. içeriğinin çok büyük bir kesiminin kaynağı belli olur.
"İslam'da boş inanç(hurafe) yoktur" derler. Oysa var olduğu bir gerçek. İşte bir örnek: İslam'da "BÜYÜ" ve "büyüyle insanların etkilenebilecekleri" inancı var. Hem de Kur'an'da ve en sağlam kabul edilen hadislerde: Bakara Suresi'nin 102. ayetinde, Babil'de, Harut ve Marut adlı iki meleğe, (gökten) büyüyle ilgili birşeyler indirildiği, bu iki meleğin "büyü öğrettikleri", öğretilen büyüler arasında, "karı kocayı birbirinden ayıracak türden olanın da bulunduğu" anlatılır.
Reklam
Elinizdeki kitap, daha güzel bir dünya için açılmış bir çığırın kitabıdır. Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü dünya olmadan gerçekleşemiyeceği açık. Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için de bu tabular yıkılması gerekli. Her türlü tabu yıkılmalı. En başta da "din"lerden,"inanç"lardan kaynağını alan tabular .. Özgürlükleri bağlayan her türlü zincir kırılmalı.
Hadis
Peygamber elimden tuttu ve şöyle dedi: Tanrı, TOPRAĞI (yeryüzünü), CUMARTESİ yarattı. Toprağın üzerinde DAĞLARI da PAZAR günü yaptı. AĞAÇLARI da PAZARTESİ var etti. MEKRUHU (kötü olanı) da SALI GÜNÜ yaratmıştır. NURU (ışığı) da ÇARŞAMBA günü... HAYVANLARI da, PERŞEMBE günü yaratıp yaydı. ADEM'İ yaratması da CUMA GÜNÜ İKİNDİDEN SONRA, ikindiyle gece arasında, cuma günü saatlerinden en son saatte oldu.
Gasiye 22-23
Öğüt ver, çünkü sen, yalnızca bir öğütçüsün; onların üzerinde bir ZORBA değilsin
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.