Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dinde Aşırılık ve İtidal

Abdülcelil Candan

Dinde Aşırılık ve İtidal Sözleri ve Alıntıları

Dinde Aşırılık ve İtidal sözleri ve alıntılarını, Dinde Aşırılık ve İtidal kitap alıntılarını, Dinde Aşırılık ve İtidal en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İlîm güneştir; güneşin doğuşundan rahatsız olan yaratıklar gibi ilîmden rahatsız olan kesimler vardır. İlîm nurdur; karanlıklarda kalmak isteyenler onu sevmez.
Düşün Yayınları
İslâm'da ilîm din, din de ilîmdir; Biri diğerinden ayrılmaz. Bu bakımdan ilmîn kimden, nasıl alındığına dikkat etmek gerekir. Bu bağlamda İmâm Malik şöyle der: Bu ilîm dindir; dininizi kimden öğreneceğinize dikkat edin. Hz.Peygamber'in mescidinde amel edip hadîs rivayet etmekle iştigal eden yetmiş zatla karşılaştım. Hiç birinden hadîs almadım. Oysa her biri kendisine hazineler teslim edilecek kadar emindi. Ne var ki hadîs ehli değillerdir.) 169) *(169) İbnu'l Abdilberr en-Nemerî )
Düşün Yayınları
Reklam
Mukallit , taklit ettiği kişi tarafından dilediği tarafa sürüklenen kör birisidir İbn cevzi
Aşırılığın nedenleri araştırılırken hep dinden, dindarlardan dem vurulmaktadır. Ancak aşırı inkarcılık, aşırı dünyevileşme ve aşırı müstehcenlik üzerinde durulmamaktadır.
Batı'yı tanıma ve ondan yararlanma konusunda insanlar değişik duruşlar sergilemektedirler. Bu konuda insanlar üç farklı eğilim ortaya koymaktadırlar. 1- Batı'yı bir tanrı gibi algılayıp önünde huzurla eğilen, Batı karşısında gözleri kamaşan kesim. İfratçı olan bu görüş sahipleri Batı'dan gelenleri efendiden köleye gelen emirler olarak değerlendirirler. 2- Şeytandan kaçarcasına Batı'dan kaçan tefritçi kesim. Bunlar batıyı zehirli yılana benzetirler. Onu lanetlenmiş bir nesne , zehirli bir ejderha olarak telakki ederler. 3- Batı'nın iyisine iyi, kötüsüne kötü diyen mutedil kesim.