Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anne Baba Biz Suçluyuz

Dine Karşı Din

Ali Şeriati

Dine Karşı Din Sözleri ve Alıntıları

Dine Karşı Din sözleri ve alıntılarını, Dine Karşı Din kitap alıntılarını, Dine Karşı Din en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her toplumda, her dönemde ve her kesimde mevcut bulunan yönetim biçiminin ve ekonomik sistemin formu, şekli nasıl olursa olsun, her zaman mevcut dinin o sisteme karşı duruşu şöyle olmuştur: İnsanoğlunun fıtratında yer alan halkın dini inançlarını ve duygularını istismar ederek mevcut durumu meşrulaştırmak ve kitabına uydurmak.
Reklam
Tarih boyunca din, dinsizliğe karşı değil; bilakis her zaman dine karşı savaşmıştır.
Her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir, fakat her söylediğin doğru olmalı.
Sayfa 286Kitabı okudu
Ben; bugünün insanına yarayacak ve onun kötü yazgısını değiştirecek bir imametin peşindeyim. Zalim, ayrımcı, sömürücü ve istibdat yönetimlerinin eli altında her zaman inleyen, katliamlara uğrayan halkları kurtaracak bir imamet sistemi... Savunduğumuz, kendilerine karşı sorumluluk bilinci hissettiğimiz ve kurtuluşları için çabaladığımız bu ezilmiş halkları ve herkesi kurtaracak adalete, özgürlüğe ve erdeme dayalı bir rehberlik peşinde olalım.
Toplumun "taklitçi geleneksel" tipten "zoraki modernist" tipe geçiş aşamasının tam ortasında yaşadım.
Reklam
“Kader ve cebr inancını Emevîlerin icat ettiğine tarih şahitlik eder. Müslümanların cebre inanmakla her türlü sorumluluktan kurtulacaklarını, çaba gösterme ve eleştirme gibi bir mesuliyetlerinin kalmayacağını, evet, bütün bunları Emevîlerin ihdas ettiğini tarih bütün çıplaklığı ile ortaya koymaktadır. Cebr, yani ne olursa olsun var olanı ve olacak olanı kabul etmek. Oysa Peygamber’in ashâbına baktığımızda, yaşadıkları her an için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini görürüz.”
Sayfa 27 - Fecr Yayınları / Meşrulaştıran ( Temize Çıkaran/Kitabına Uyduran/Tevil Eden) Din Ne Demek?Kitabı okudu
Kapitalist üreticilerin elinde bulunan kitle iletişim araçları ,fiziksel ve sanatsal araçlar her geçen gün günlük yaşam ve dünyevi içgüdülere yönelik uydurma ihtiyaçlar keşfetmekte ve bireyleri ,aileleri,sınıfları ,toplumları ve milletleri buna ayak uydurmaya zorlamaktadır.Durum böyle olunca ihtiyaçları temin etmek için herkes telaşlı telaşlı koşuyor ve nihayetsiz bir koşuşturma başını alıp gidiyor.
Bilince, anlamaya, aşka ve insanın fıtrî ihtiyacına dayalı tevhid dini, hep cehalet ve korkunun ürünü olan şirk dininin karşısında yer almıştır. Tevhid dini inkılapçı bir dindir. Şirk dini ise tahrif yoluyla veya tek ilaha karşı, tağutlara kulluk eden dinî inanç ve akideler türetmekle mevcut durumu savunmaktadır. Bu nedenle tevhid dininin peygamberleri zuhur ettikleri her dönemde insanı, Allah’ın iradesinin tecellisi olan ve yaratılış gayesinin temelini teşkil eden sünnetullaha uymaya çağırırdı. Tevhid dininin olmazsa olmazı, sünnetullahın dışındaki her kuvvet ve kudrete karşı isyan etmek, onu inkâr etmek ve ona "Lâ" demektir.
“Kur’an’ı tıpkı avamın bildiği gibi bilmemeli, onların anladığı gibi anlamamalı. Onu bir kitap gibi açmalı, okumalı, düşünmeli ve tarihteki etkisini araştırmalı. Son yüz elli yılda Asya ve Afrika’daki fikrî, siyasi ve kültürel sömürüye karşı yürütülen mücadelede Kur’an’ın rolü araştırmalı. İşte o yüzden bu kitabın düşünce, özgürlük, adalet, güç ve kudret kitabı olduğu anlaşılacaktır.”
Sayfa 134 - Fecr Yayınları / Kur’anKitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.