Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar

Mehmet Kahraman

Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar Gönderileri

Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar kitaplarını, Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar sözleri ve alıntılarını, Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar yazarlarını, Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gönüller garp hayranlığı ile doldu. Kendimizi fikirce ve hisçe garplılardan aşağı görmeye başladık. Frenk şairlerini hayran hayran okuyanlar, Yunus'un, Galib'in mevcudiyetinden habersiz göründüler -Suut Kemal Yetkin
Sayfa 39
488 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Değerlendirme
Kubbede hoş bir seda bırakan ve kulaklarda bu sedanın yankısını Cumhuriyet döneminde de devam ettiren Divan Edebiyatı döneminin sosyolojik ideolojik anlayışlarından dolayı çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmış fakat yapılan suçlamaların döneminde hakim olan ideolojiden kaynaklandığını gösteren bu kitap elmasın çamura düşmesi ile aslında değerinden bir şey kaybetmediğini belgeleriyle okura sunmaktadır. Kitabın bazı yerlerinde yazar Divan edebiyatını savunma adına kendi tutumunu da yansıtmış Cumhuriyet dönemini ve şairlerini dayanaksız eleştirmiştir. Ama genel olarak Divan edebiyatı ile ilgili Cumhuriyet döneminde söylenen sözlerin, yapılan eleştirilerin bir arada bulunabileceği nadide bir çalışmadır.
Divan Edebiyatı Üzerine Tartışmalar
Divan Edebiyatı Üzerine TartışmalarMehmet Kahraman · Akademik Kitaplar · 20165 okunma
Reklam
“Gerçi çağımız insanı göze veya en azından kulağa hitaben iletişim araçların etkisi altında,neredeyse kendi başına ‘düşünmeyecek ve duygulanmayacak’hale gelmiştir.”
Sayfa 13 - ön sözKitabı yarım bıraktı
'Politik yaklaşım' için, tek kıstas, o günün politikasıdır. Ona uygun olanlar doğru, diğerleri yanlıştır.
Sayfa 122 - Akademik Kitaplar
Gerçi çağımız insanı göze veya en azından kulağa hitaben iletişim araçlarının etkisi altında, neredeyse kendi başına düşünemeyecek ve duygulanamayacak hale gelmiştir. Bu şartlarda onun, 'eser' okumaya ne zamanı ne de morali vardır.
Sayfa 13 - Akademik Kitaplar