Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Diyabet ve Zayıflama Kürleri

Ümit Aktaş

Diyabet ve Zayıflama Kürleri Sözleri ve Alıntıları

Diyabet ve Zayıflama Kürleri sözleri ve alıntılarını, Diyabet ve Zayıflama Kürleri kitap alıntılarını, Diyabet ve Zayıflama Kürleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ADA (American Diabetes Association) … "Yağ yemeyin, yağlar damarları tıkıyor ve kalp damar hastalıklarına yol açıyor" diyordu. Bu söylenenlerin ne kadar yanlış olduğu ve nasıl zararlı sonuçlara yol açtığı ilerleyen yıllarda anlaşılacaktı. O günden bugüne obezite, tip 2 diyabet kelimenin tam anlamıyla patladı. ...karlı çıkan sadece ilaç firmaları oldu, bol bol ilaç sattılar.
Sayfa 69
İlişkiler Sarmalı
İlaç şirketleri, piyasaya bir ilaç çıkardığında hemen promosyon çalışmalarına başlıyor. Doktorlar gezilere ve yemeklere çağrılıyor, bu faaliyetler sırasında yapılan toplantılarla bu yeni ilacın ne kadar faydalı, ne kadar etkili olduğu anlatılıyor. Bu söylem, ilaç şirketinin yine para vererek yaptırdığı "bilimsel araştırmalarla" destekleniyor. İlacın "harika" etkilerini kanıtlayan bu araştırmalar, ilaç şirketinin desteklediği bir "bilimsel" yayında görücüye çıkıyor...
Sayfa 47 - Hayykitap
Reklam
2015 yılında British Medical Journal'da yayınlanan bir çalışma ilaç firmalarının bilimsel yayın "pazarını" nasıl da yönlendirdiğini gözler önüne seriyor... Sonuç çarpıcı: Diyabet ilaçlarının etkinliğini araştıran bilimsel çalışmaların %94'ünü diyabet ilaçları üreten firmalar finanse etmiş. Çalışmaların sadece %6'sı bağımsız çalışma olarak kabul edilmiş. Yani ne olmuş? İlaç satarak para kazanan firmalar, bu ilaçların etkili olup olmadığına bakan bilim adamlarına bol bol para dağıtmışlar...
Sayfa 48 - Hayykitap
Güneşlendikten sonra hemen duş almayın. Vücudunuza vitamini sentezlemesi için bir süre verin, oluşan D vitamini üzerinizden akıp gitmesin.
Bal Sifonu
Bundan 2000 yıl önce bile şeker hastalığının varlığı biliniyordu. Tabii ki o zaman kan testleri filan yoktu, ama bazı insanların idrarının karıncaları çektiğine dair bir tespit yapılmıştı. Karıncaları çeken idrarın tatlı olmasıydı. Hastalığa "diabetes mellitus" dendi, anlamı ise: Bal sifonu. Bu isimde hastaların çok sık idrar yapmasının da katkısı var tabii ki. İdrarının tatlılığı tüm antik uygarlıklarda şeker hastalığının teşhisi için kullanılan bir yöntem olmuştur. Tıp literatürüne diabetes mellitus olarak geçen diyabetin, Tip 1 ve Tip 2 olarak tanımlanması ise 1930'lu yılların başına rastlıyor.
Sayfa 52
Sözün özü: Senelerdir tereyağını yasaklayan bunun yerine çiçek yağını, mısır özü yağını, hatta sözüm ona 'kalp dostu' margarini öneren 'tıp otoriteleri' büyük yanlış yaptılar - bazıları hala inatla aynı yanlışı yapmaya devam ediyor!
Reklam
Bilgelik sağlığın en büyük nimet olduğunun farkında olmaktır. Hipokrat
Prosedürleri ezber etmiş doktorlara...
Çay şekerinin glisemik indeksi 59 iken, tam buğday ekmeğinin glisemik indeksinin 72 olduğunu biliyor muydunuz? Doktorlar, diyetisyenler diyabet hastalarına şekeri yasaklarken, glisemik indeksi daha yüksek olan tam buğday ekmeğini tavsiye ederler. Doğal olarak hasta da iyileşemez! Bu önerinin nasıl mantık dışı olduğunu görüyorsunuz değil mi?
Sayfa 68
Hangi saatte güneşlendiğiniz de son derece önemli. Senelerdir duyduğunuz "Öğlenleri güneşten uzak durun. Sabah ve öğleden sonraları güneşe çıkın" tavsiyesi yanlıştır. Güneşin tepede dik olduğu saatlerde UV B ışınları gelir, D vitamini sentezini sağlayan işte bu UV B ışınlarıdır. Güneşin yatay geldiği saatlerde dünyaya ulaşan UV A ışınlarıdır. Sözün özü: D vitamini rezervlerinizi dolu tutmak için size söylenenin tam aksine öğlen güneşten faydalanmalısınız.
Sakın güneşlenirken vücudunuza güneş koruyucu krem falan sürmeyin. Güneşten ancak ve ancak teninize hiçbir şey sürmeden faydalanabileceğinizi unutmayın.
Reklam
"Sık sık yemek yiyin"???
Bu saçma beslenme önerisi son yirmi yılda kendisine pek çok mürit bulmuş, çok popüler olmuştur... Bu beslenme önerisinden kimseye -özellikle de insülin direnci olanlara, pre-diyabet ve diyabet hastalarına- hayır gelmez... İki saatte bir yemek yiyerek pankreası devamlı insülin üretmesi için uyarmış olursunuz. Bu da zaten yorgun olan pankreası daha da yormaktan, insülin direncini arttırmaktan başka bir işe yaramaz.
Eğer tip 2 diyabeti yenmek, kilo verme ve kalp sağlığınızı korumak istiyorsanız sağlıklı yağlar tüketmelisiniz. Hem de bol bol. 91 Günlük Anti-Diyabet Beslenme Programı'nda bol tereyağı, soğuk sızma zeytinyağı, badem, fındık, ceviz, yağlı balıklar ve tam yağlı peynir var. Hatta etin, kıymanın bile yağlısını yemenizi öneriyorum.
Probiyotik etkisi
Bağırsak floranızdaki dost bakteriler ne kadar fazla ve çeşitliyse kilonuzu muhafaza etmeniz de o kadar kolaylaşıyor. Probiyotikleriniz azaldıkça da kilo almaya, obeziteye eğiliminiz artıyor. Diyetinizi probiyotik zengini yiyeceklerle, probiyotik takviyeleriyle desteklediğinizde daha kolay ve daha fazla kilo veriyorsunuz.
2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre omega-3 zengini bir diyet, tip 2 diyabet riskini %33 azaltıyor. Omega-3'ün kanıtlanmış bir diğer faydası ise vücuttaki enflamasyonu azaltması.
"Kepekli ekmek ya da tam buğday ekmeği yiyebilirsiniz."
Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak isteyen herkes ekmekten uzak durmalı... Ekmeğin içine bir parça kepek katmanın mucizeler yaratacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.