Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mayıs 2021

Diyanet Dergisi - Sayı 365

Diyanet Dergisi

Diyanet Dergisi - Sayı 365 Gönderileri

Diyanet Dergisi - Sayı 365 kitaplarını, Diyanet Dergisi - Sayı 365 sözleri ve alıntılarını, Diyanet Dergisi - Sayı 365 yazarlarını, Diyanet Dergisi - Sayı 365 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Teni aşırı besleyip geliştirmeye bakma! Çünkü o, sonunda toprağa verilecek bir kurbandır. Sen gönlünü feyz pınarlarından doldurmaya bak. Yücelere gidecek ve şereflenecek olan odur.
İnsan her ne kadar bezm-i elestte verdiği sözü unutsa da ruhu O'na duyduğu özlemle yanmaktadır. İnsanın bu firakını ise ancak Rabbini bilmek ve tüm mahlûkatın tesbihine katılmak teskin eder.
Reklam
Meşhur hekim Ebu Bekr er-Razi insanın beden ve ruh sağlığının korunması hususunda "Meşguliyetten daha iyi bir tedavi yoktur." ifadesiyle insan hayatında meşguliyetin önemine atıfta bulunmuştur .
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! Dünle beraber gitti cancağzım, Ne kadar söz varsa düne ait Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."
Sayfa 29 - ~MevlanaKitabı okudu
DİJİTAL DÜNYAYI ANLAMAK
Sanal ya da gerçek hangi ortam olursa olsun sahih kaynaklara dayalı doğru bilgi sunulurken, İslam'ın öngördüğü ahlaki değerler çerçevesinde bir üslup kullanılması elzemdir.
DİJİTAL DÜNYAYI ANLAMAK
İçerisinde doğrunun yanında yanlışı da barındıran dijital dünyanın sunduğu bilgi karmaşası ve sağlıksız bilgiler sebebiyle insanlık, tarihin en büyük ve en yaygın ahlak krizini yaşamaktadır.
Reklam
Hz. Muhammed (s.a.v)
"Veladetiyle kâinatı, risaletiyle insanlığı, vefasıyla vefayı güzelleştiren o âlemlere rahmet, Hazret-i Muhammed’i (s.a.s.) ifade etmeye imkân var mıdır? Ol Muhammed Mustafa’dır; Sureten Haza Vefa’dır..."
Sayfa 20
“Gözler O’nu idrak edemez, halbuki O, gözleri idrak eder. O, en ince şeyleri bilir ve her şeyden haberdardır. (En’am Suresi 103.ayet)
Dijital bir ortamda bulunmanın açığından faydalanan insan, sözde görünmezliğin cazibesine kapılarak hakikatten, fıtrattan ve güzel ahlaktan uzaklaşabilmektedir.
Dijital dünyada var olmanın bedeli, çoğu kez kişinin özgürlüğü ve mahremiyetidir.
Reklam
Her gün bir yerden göçmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! Mevlana
İnsan her ne kadar bezm-i elestte verdiği sözü unutsada ruhu O’na duyduğu özlemle yanmaktadır. İnsanın bu firakını ise ancak Rabbini bilmek ve tüm mahlukatın tesbihine katılmak teskin eder.
Ruhumuzun kırışıklıkları bizi yüzümüzün kırışıklıklarından daha yaşlı gösterir(Montaigne). Bedenlerimizin yaratıcısı ile bağını kopararak dış dünyanın onayına terk edilmesi, sadece cisme indirgenmesi kendimize yapabileceğimiz en acımasız kötülüktür.
Sahi biz birbirimize baktığımızda ne görüyoruz? Birbirimize kimi hatırlatıyoruz? Vakit, suretlerden siretlere yönelme vakti.
82 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Unutmamak gerekir ki bireysel ve toplumsal alışkanlıklarımızı değiştirip dönüştüren, büyük ölçüde konforlu hâle getiren dijital çağ birtakım açmazları da beraberinde getirdi. Bilgi kirliliği, linç kültürü, itibar suikastı, din istismarı gibi başlıklar altında hatırlayabileceğimiz bu hastalıkların temelinde ahlaki zafiyetler vardır. Diyanet Dergisi olarak bu önemli ve sıcak konuyu, Dijital Mecrada Ahlak başlıklı bir dosyayla sayfalarına taşıdı. Dosyada Abdurrahman Akbaş, “Dijital Ahlak”; Mustafa Çuhadar, “Neredesin?”; Doç. Dr. Betül Önay Doğan, “Dijital İkilem”; Doç. Dr. Ekmel Geçer, “Sosyal Medyada Var Olmak: Psikoloji Ne Söyler?”; Dr. Murat Dağıtmaç, “İnsanoğlunun İcat Ettiği Dijitalleşmeden Geleceği Yönetecek Yapay Zekâya” başlıklı yazılarıyla katkıda bulundu. Bu ayki söyleşi konuğu Prof. Dr. Ali Büyükaslan.
Diyanet Dergisi - Sayı 365
Diyanet Dergisi - Sayı 365Diyanet Dergisi · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 202112 okunma
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.