Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dördüncü Sanayi Devrimi

Klaus Schwab

Dördüncü Sanayi Devrimi Sözleri ve Alıntıları

Dördüncü Sanayi Devrimi sözleri ve alıntılarını, Dördüncü Sanayi Devrimi kitap alıntılarını, Dördüncü Sanayi Devrimi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
yok bee, Türkiye bir mühendis kaybedince Amerika bir bakıcı kazanıyor
Mal ve hizmetlerin neredeyse her yerde üretilebildiği ve düşük becerilere ve düşük ücretli çalışmaya olan talebin otomasyonun arkasında kaldığı bir dünyada bunu sağlayabilenler sağlam kurumlara ve kanıtlanmış yaşam kalitesine sahip ülkelerde mi toplanmaya başlayacaklar?
Yeni teknolojiler, sosyal gruplaşmalar ve bunların desteklediği etkileşimler gerçekten herkese etkisini daha birkaç yıl önce hayal bile edilemeyecek şekillerde uygulama imkânı veriyor.
Reklam
(...) yeni şirket ve organizasyon modelleri değer yaratma ve paylaşmanın inovatif yollarını vaat ediyor. Bunlar da sonuçta doğal dünyanın olduğu kadar ekonomilerin ve toplumların da aktif olarak yarar sağlayacağı bütünsel sistem değişikliklerine yol açabilecektir. Sürücüsüz taşıtlar, paylaşım ekonomisi ve kiralama modelleri; bütün bunlar varlık yararlanma oranlarının önemli ölçüde yükselmesini getiriyor ve zamanı geldiğinde malzemeleri elde etme, yeniden kullanma ve “yukarı doğru dönüştürme”yi çok daha kolaylaştırıyor.
Sağlık sektörü de fiziksel, biyolojik ve dijital teknolojilerdeki eşzamanlı ilerlemeleri kapsama sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Yeni teşhis ve tedavi yaklaşımlarından, giyilebilir aletlerle toplanan enformasyonun zenginliğinden ve implant teknolojilerinden yararlanma ihtiyacıyla hasta kayıtlarını dijitalleştirme ihtiyacı kesişiyor.
Okumak, internette dolaşmak ve iletişim kurmak için kullandığımız tablet bilgisayar gibi bir cihaz, 30 yıl önceki 5000 masaüstü bilgisayarın sahip olduğu kadar bilgiişlem gücüne sahip. Buna karşılık enformasyon depolamanın maliyeti sıfıra yaklaşıyor. (Bugün 1 GB depolamanın ortalama yıllık maliyeti 0,03 dolardan daha azdır, 20 yıl önce bu maliyet 10.000 doların üzerindeydi).
ilk sanayi devrimi yaklaşık olarak 1760 dan 1840 dolayları ne kadar sürdü.Devrim demiryollarının inşası ve buhar makinesini devreye girmesiyle mekanik üretime öncülük etti.19 yüzyıl sonları ile 20 yüzyıl başlarında ivme kazanan 2. sanayi devrimi elektriğin ve montaj attınız sağladığı destekle seri üretimi mümkün kıldı.3. sanayi devrimi 1960'larda başladı.Yarı iletkenlerin ,ana bilgisayarların, kişisel bilgisayarların ve internetin katalizörlüğünde geliştiği için genellikle bilgisayar devrimi ya da dijital Devrim olarak adlandırıldı.
Reklam
Georgetown üniversitesi tıp merkezinde etik uzmanı olan James giordano. "Beyin bir sonraki muharebe sahasıdır."
Sayfa 99 - OptimistKitabı okudu
Robotik imalattan tarıma, perakendecilikten hizmetlere kadar birçok sektörde çalışma yerlerini etkilemeye başlıyor. Uluslararası Robotik Federasyonuna göre, şu anda dünyada 1,1 milyon çalışan robot var ve bir otomobilin imalatında çalışmanın yüzde 80’i makineler tarafından yapılıyor. 93 Robotlar daha verimli ve öngörülebilir iş sonuçları elde edecek şekilde tedarik zincirlerini rasyonelleştiriyor.
yükümlülük ve koruma
Devlet tarafından düzenlenen tekeller (taksi sektörü, sağlık hizmeti uygulamacıları vb.) uzun yıllardır daha yüksek bir inceleme ve tetkik düzeyi gerektiren bazı yüksek riskli mesleklerin, belli bir düzeyde güvenlik ve tüketici korunması sağlanması amacıyla, sadece lisanslı profesyoneller tarafından yapılması ihtiyacıyla gerekçelendirilmiştir. Devlet tarafından düzenlenen bu tekellerin çoğu şimdilerde insanların eşdüzey kişiler olarak birbirleriyle etkileşime girmesine imkân veren teknolojik ilerlemelerin hızlanmasıyla ve eş düzeyler arası koordinasyonu ve etkileşimi kolaylaştırmakla görevli yeni tür aracıların ortaya çıkmasıyla bozulmaktadır.
Bağlamsal Zeka
Artan ölçüde karmaşık ve bozucu bir çevrede iş görmek kirpinin dar ve sabit odağından çok tilkinin zekasına ve sosyal çevikliğine ihtiyaç duyar.
Sayfa 119 - OptimistKitabı okudu
Geri17
117 öğeden 106 ile 117 arasındakiler gösteriliyor.