Burada genellikle yetişkin eserleri tanıtılıyor. Oysa ki çocuk edebiyatı eserleri de en az yetişkinlere yönelik eserler kadar değerli ve önemli; hele de bu eser çocuğunuza bir farkındalık katmayı hedefliyorsa.
Downsendrella, otizmli çocuğa sahip bir annenin kaleminden çıkmış çok sıcak ve samimi bir öykü. Çocuğumuzun engellilik kavramının otizm yönüyle tanışmasını sağlayacak olan bu çalışma, yaşamının bir yerinde bir engelli ile karşılaştığında ya da engelli bir arkadaşı olduğunda nasıl bir tutum ve davranış geliştireceğini de öğretiyor.
Unutmayalım ki engelliler de sağlıklılar kadar bu toplumun içinde var olmayı hak ediyorlar. Bu toplumun içinde eğitim almayı, istihdam edilmeyi, temel hak ve ihtiyaçlarına erişmeyi hak ediyorlar. İşte bu eşitliği ve birlikte mutlu olmayı sağlamamız için de yapmamız gereken en önemli şey çocuklarımızı yetiştirirken onlara engellilik farkındalığı katarak yetiştirmek. Çocuklarımız, 'her insan her anlamda eşittir' felsefesiyle yetişirse engellilerin yaşadıkları fiziksel ve ruhsal tüm sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
Son olarak üzülerek şunu da eklemek istiyorum ki, maalesef çocuklarımıza engellilik farkındalığı katacak bu tür eserlerin sayısı bir hayli az. Bu eserlerin sayılarının çoğalmasını diliyor, böyle büyük bir görevi üstlendiği için de yazar annemize teşekkür etmek istiyorum. (Belki bu yorumu okuyup görür diye :) )