İlk Yayın Tarihi:
11 Haziran 2024
Kırmızı Kedi Yayınları

2026 38. kitabı
Dracos, Adnan Oktar ve etrafında kurulan yapıyı merkezine alan, gerçek olaylardan beslenen çarpıcı bir anlatı sunuyor. Kitap, yalnızca bir kişinin hikâyesini değil; onun etrafında şekillenen güç, manipülasyon ve bağlılık ilişkilerini de gözler önüne seriyor. Anlatım, Furkan Sezer’in diliyle ilerlerken okuyucuya içeriden bir bakış hissi veriyor. Bu tercih, olayların dışarıdan görünen yüzüyle yetinmeyip, yapının iç dinamiklerini ve psikolojik boyutunu anlamaya imkân tanıyor. Özellikle bireylerin nasıl yönlendirildiği, aidiyet duygusunun nasıl inşa edildiği ve bunun zamanla nasıl bir bağımlılığa dönüştüğü etkileyici biçimde aktarılıyor. Kitabın en güçlü tarafı, okuyucuyu rahatsız etmekten çekinmemesi. Anlatılanlar yer yer ağır gelse de bu, metnin samimiyetini ve gerçekliğini artırıyor. Dracos, sadece bir “olay anlatımı” değil; aynı zamanda insanın zaafları, güç ilişkileri ve inanç üzerinden kurulan kontrol mekanizmalarına dair bir sorgulama metni. Dili sade ama etkisi sert. Okuyucuya doğrudan ulaşan, süslenmemiş bir anlatımı var. Bu da kitabı akıcı kılarken, bıraktığı etkiyi daha kalıcı hale getiriyor. Sonuç olarak Dracos, Adnan Oktar olayı üzerinden, yalnızca bir dönemi değil; insanın karanlık tarafını ve manipülasyona ne kadar açık olabileceğini anlatan sarsıcı bir eser.
2025 13. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2025 17:35
DragosDragos, Adnan Oktar silahlı suç örgütünün çökertilmesi sürecini ve bu operasyonun arka planını mercek altına alıyor. Kitap, sadece bir suç örgütünü anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumun farklı kesimlerinden bireylerin bu örgüte nasıl dahil olduklarını ve örgütün toplum üzerindeki etkilerini de inceliyor. Kitap, operasyonu gerçekleştiren polis müdürü Furkan Sezer’in gözlemleriyle şekilleniyor. Sezer, örgütün nasıl işlediğini ve Adnan Oktar’ın liderliğindeki yapılanmayı detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. "Kedicik" olarak adlandırılan kadınların örgütün içinde nasıl manipüle edildiği, Dragos kod adlı villada yaşanan olaylar ve yabancı istihbarat teşkilatlarıyla olan bağlantılar da kitapta yer alıyor. İpek Özbeyİpek Özbey, okuyucuya derinlemesine bilgi sunarak, bu suç örgütünün sadece bir dini istismar etme faaliyeti olmadığını, aynı zamanda büyük bir ekonomik ve uluslararası boyut taşıyan bir yapı olduğunu gösteriyor. Kitap, örgütün finansal kaynaklarını, yurtdışındaki ilişkilerini ve cezaevine gelen kadın avukatların sırlarını da ortaya koyuyor. "Dragos" sadece bir suç hikâyesi değil, aynı zamanda dinin ve güvenlik zaafiyetlerinin istismarına dair bir uyarı niteliği taşıyor. Kitap, polisiye meraklıları için olduğu kadar, toplumsal olaylara ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak oluşturuyor. Özbey'in anlatımı akıcı ve sürükleyici, okuyucuyu her sayfada daha fazla içine çekiyor. Kitap, gerçek bir olayın izini sürerken, aynı zamanda okuyucuyu etik ve toplumsal sorumluluklar konusunda düşünmeye sevk ediyor..
Araştırma-İnceleme
2026 46. kitabı
Dragos, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik süreci; Furkan Sezer’in anlatımı ve Sadettin Tantan’la yapılan söyleşiler üzerinden, birinci el tanıklıklarla kayda geçirir. Yalnızca bir operasyonun rekonstrüksiyonu değil; organize suç, devlet gerilimi ve manipülasyon mekanizmalarının iç içe geçtiği karanlık bir yapının anatomisi.
2025 8. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2025 18:08
Yıllardır halk olarak bu camia ile alay ettik,dalga geçtik, ti ye aldık ve umursamadık. Hatta bir ara sosyal medya da "Ah aman aman Fendiye" şarkısı eşliğinde kedicikleri ile dans eden Adnan Oktar'ı taklit etme furyası başlamıştı. Ne yalan söyleyim bende YouTube da videolarına denk gelince dalga geçip güler geçerdim. Ama işin iç yüzüne bakınca iş değişiyor tabi... Kitabın içindeki mağdur ve sanık ifadelerini, operasyonu yapan polis müdürünün röportajını okurken adeta midem bulandı. Sinirlerim tepeme çıktı. 40 yıl Türkiye'de cirit atan bir suç örgütüne kimse dokunanamamış ya da dokunmamış. Siyasileri ve bürokratları bile ağlarına düşürmüş adamlar. Adamlar milletin kızına musallat olmuş STK lar, kadın dernekleri, devletin görevli mercileri çıkıpta ne bir açıklama yapmış ne de bir müdahale. Bu kitabı gençlerin özellikle genç kadınların okuması gerekli diye düşünüyorum. Okunsun ki bu ve buna benzer tarikatların nasıl pis bir zihniyete sahip olduklarını, insanları nasıl kandırdıklarını görsünler.