Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyaya Müslümanca Bakmak

Abdurrahman Arslan

Dünyaya Müslümanca Bakmak Gönderileri

Dünyaya Müslümanca Bakmak kitaplarını, Dünyaya Müslümanca Bakmak sözleri ve alıntılarını, Dünyaya Müslümanca Bakmak yazarlarını, Dünyaya Müslümanca Bakmak yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aslında insan iyi ve kötünün içinde olduğu bir “bir” değil midir?
Sayfa 18 - Beyan
Bir toplumun bütün tarihî tecrübesini İslâm dışı olarak vasıflandırıp attığınızda, gelenekten kalan boşluğu başka olgular alır bu kaçınılmazdır. Nitekim İslâm'a uygun değildir/hurafedir diye attığımız her şeyin yerini modern normlar aldı. Peki, modern olan hurafe değil midir?
Sayfa 202Kitabı okudu
Reklam
İnsan zihni , görüntü karşısında dönüştürülüyor. Dolayısıyla sürekli olarak insanda bir arzu üretiliyor. Siz o zaman bu arzuların kendinize ait olduğunu düşünüyorsunuz, ancak aslında öyle değil. Başkaları tarafından üretilmiş bir arzunun talepkarı durumundasınız.
Sayfa 175Kitabı okudu
Artık her yerde kameranın olmasına gerek yok insanlar sosyal paylaşım sitelerinde zaten kendi hayatlarını ortaya koymaya başladılar nereye gittiğini kime dolaştığını ne düşündüğünü hemen yazıyorlar.
Sayfa 174Kitabı okudu
René Guenon'un ifade ettiği "niceliğin egemenliği" noktasındayız. Modern dönem bir bakıma budur evet. Niceliğin egemenliği. Fakat postmodemizmle beraber bu değişiyor. Bence modernizmin yarattığı toplum Kur'an'ın dediği tekasür toplumudur. Ne kadar lüks ev sahibiysek, ne kadar çok arabanın sahibiysek bunlarla övünüyoruz. Peki, bunların hangisi sahici ihtiyaç hangisi değildir bunu ayırt edemiyoruz. İnsanın ihtiyaçlar vardır tamam. İnsan ihtiyaçları olan bir varlıktır. Fakat modernizm o kadar çok suni ihtiyaç oluşturdu bunların miktarını o kadar çoğalttı ki artık sahici ihtiyacımız nedir bunu çözemiyoruz. Yani bunu aldığımızda hayatımızı devam ettiririz ama bunu almazsak da olur diyemiyoruz.
Sayfa 160Kitabı okudu
Birey toplumun bölünmeyen en küçük parçası anlamına gelir aynen atom gibi.. Modernitenin özelliği parçalamak ve kategorize etmektir. Sonra da her kategoriyi kendi bağımsız bağlamı içinde değerlendirmektir.
Reklam
Aslında Sekülerleşme, dinden kopmak değil, yapılan her şeye dini bir meşruiyet kılıfı bulmaktır.
Sayfa 119Kitabı okudu
Biz Müslümanlar artık ahlak ile fıkhı, birbirlerini tamamlayan bir bütün şeklinde kavrayamıyoruz. Oysa İslam'da bunlar birbirlerinden ayrıştırılamaz, çünkü fıkıh/hukuk ahlakı ayakta tutan madde temeldir.
Sayfa 114Kitabı okudu
237 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.