Aborjinler dünya üzerinde halen gizemini koruyan bir topluluk. "Şarkı Yolu" kavramını duyunca saçlarıma kır çiçeklerinden taç takmış,beyaz elbisemi giymiş,hafif bir rüzgar eşliğinde yemyeşil patika yolda,ağaçların arasında yürüdüğümü hissettim. Aborjinlerin kendi kültürlerinde şarkı yolu denilen gizemli haritaları mevcuttur. Kitap Aborjin kültürü ve Avusturalyaya annesinden kalan düşlerin sebebini araştırmak üzere gelen genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor.
Sürükleyici bir kurgusu var. Yazar aborjin inançlarına değinerek onlarla ilgili bilgiler de sunmuş. Sonuçta ortaya güzel bir roman çıkmış. Okumanızı tavsiye ederim.
Düş ZamanıBarbara Wood · Yurt Kitap Yayın · 2004139 okunma
Bir kadının ailesinin üzerindeki laneti kaldırma amaçlı yaşadığı yerden başka bir kıtaya gidişini anlatıyor. yazar Avustralya yerlilerinin yani aborjinlerin hayatından kesitler alarak romanı zenginleştiriyor.ve yollar kesişiyor.okuyun.
Barbara Wood'un elinden çıkan okunabilitesi yüksek romanlardan biri. İnsanı alıp sanki aborjinlerin içine düşmüş gibi hissettiriyor. Ondan sonra aborjinler hakkında daha fazla araştırma yapmaya başlıyor ve mitlerin ne kadar gerçeküstü olabileceğini görüyorsunuz. Spoiler---------------------------------------------------Ana karakterin aborjinlerle anne tarafından akrabalığı var---------------------------------------spoiler
1954 yılında iki çocuğuyla birlikte Amerika'nın Kaliforniya eyaletine göç eden bir İngiliz ailesini küçük çocuğudur. Los Angeles kentinde liseyi bitirdi. Daha sonra Santa Barbara'da bulunanCaliforniya Üniversitesi'ne kaydını yaptırdı. 1 yıl sonra okulu yırada bırakarak çalışmaya başladı. 10 yıl kadar çeşitli kuruluşlarda sekreter, bir klinikte hasta bakıcı olarak çalıştı. 1976 yılında ilk romanını yazdı. Hounds and Jackals (Köpekler ve Çakallar) adını verdiği romanın basımı yayıncı tarafından reddedildi. Yayıncı, Barbara'ya yeni yetenekler arayan bir yazarı önerdi. Bu yazarHarvey Klinger idi. 1980 yılına kadar Harvey Klinger ve Barbara Woood birlikte çalıştılar. 1980 yılında Barbara, ana meslek olarak yazarlığı seçti. Bir süre kitaplarını Kathryn Harvey adı altında yazdı. Dünyanın birçok ülkesinde Best Seller (En iyi Satan) kitapları, yaklaşık 30 ayrı dile çevrildi.