Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Düşünce Ağları

Jiddu Krishnamurti

Düşünce Ağları Gönderileri

Düşünce Ağları kitaplarını, Düşünce Ağları sözleri ve alıntılarını, Düşünce Ağları yazarlarını, Düşünce Ağları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanın tüm yanılsamalardan kurtululmasının gerekli olduğunun anlaşılması önemlidir
Sayfa 89 - Ganj
İnsan sevgisinin arzulayış mı, haz mı, korku mu olduğunu bulmalıdır.
Sayfa 53 - Ganj
Reklam
Önemli olan önyargılar değildir açıkça görebilmeye duyulan gereksinimdir.
Sayfa 32 - Ganj
Bilincin içeriğinde sürekli haz arayışı vardır.
Sayfa 28 - Ganj
Mesele düşüncenin doğasını idrak etmek ve onu gözden geçirmektir.
Sayfa 20 - Ganj
Bilgi her daim sınırlıdır çünkü o zamanın bir parçasıdır.
Sayfa 20 - Ganj
Reklam
Eğer belleğiniz yoksa düşünmeniz mümkün değildir.
Sayfa 19 - Ganj
Dönüm noktası bilincimizdedir.
Sayfa 17 - Ganj
Bir bilgisayar gibi programlandığımızın farkına varmalıyız. Ve bu bilgisayarlar düşünmektein insana geride bırakacaktır.
Sayfa 11 - Ganj
Beşeriyetin öyküsü olan insanlığın tüm tarihi insanın kendisindedir.
Sayfa 90
Reklam
Biz yaptığımız her şeyden kendimizi tümüyle sorumlu hissetmiyoruz. Suçu çevreye, topluma, ebeveynlerimize, atalarımıza atıp illa ki bir mazeret buluyoruz ama asla kendimizde bir kusur bulmuyoruz.
Sayfa 73
Ve nerede sevgi var ise orada zekâsıyla birlikte gelen şefkat vardır ki bu zekânın düşüncenin o kurnaz zekâsıyla bir alakası yoktur.
Sayfa 73
Biz yalnızca kendisiyle, kendi itibarıyla, kendi sorunlarıyla, kendi ıstırabı, üzüntüsü ve yalnızlığıyla ilgili olan çok bencil insanlarız. Yalnızlığın bu çaresizliği yüzünden de kendimizi bir şeylerle, bir başkalarıyla özdeşleştirmek istiyor ve bir fikre, bir inanca, bir insana; özellikle de bir insana tutunuyoruz.
Sayfa 55
Hepimiz bir şeyler olmak için çabalarız. Fiziksel açıdan da daha iyi bir ev, daha fazla para ile daha iyi bir makam ve yüksek bir itibar isteriz. Biyolojik açıdan da eğer sağlığımız yerinde değilse, sağlıklı olmayı isteriz. Psikolojik açıdan ise düşüncenin, bilincin içsel bir süreci olan kişinin gerçekte bir hiç olduğunun farkına varması ve ardından da bir şeyler olmaya çalışmakla bundan uzaklaşmasının tüm bu içsel süreci, tüm bu içsel devinimi vardır.
Sayfa 38
Korkuya doğal olarak nefret eşlik eder. Nerede korku varsa orada şiddet, saldırganlık, fiziksel ve psikolojik dünyada başarıya karşı duyulan o şiddetli istek var olacaktır.
Sayfa 20
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.