2022
Eylül 2016
Beyan Yayınları

2021 61. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2021 21:21
Üniversite hocamın okulun sonlarında imzalı olarak vermiş olduğu kitabı şimdi okumak nasip oldu. Kitap şu bölümlerden oluşmaktadır. Bu bölümler şöyle Ebu zerin Müslüman olmadan önceki hali, Müslüman olduktan sonraki durumu, Ebu zerin ahlakı, takvası ve Ebu Zer'den aktarılmış 40 hadis son bölümde karşımıza çıkıyor. Kitap genel olarak akıcı olması ile beraber başlıkların içi daha doyurucu bilgiler ile donatılmış olsa çok daha başka bir seviyede olurdu. Bu yüzden biraz basit kalmış diyebilirim. Genel olarak söyleyeceklerim bunlar iyi okumalar..
·96 syf.·
2020 52. kitabı
İnce bir kitap, yaklaşık 96 sayfa kadar. Her ne kadar müellifi akademisyen olsa da kitap akademik bir çalışmadan çok uzak. Hazret hakkında doyurucu bilgileri de sunamıyor maalesef. Ebu Zer Gıfari (ra) hakkında bildiğim şeyleri çevirip baştan okudum. Bazı meselelerin de etrafından dolanmış, detaya inmemiş. Ve bu manasıyla pek tatmin olmadım kitabı okurken. Dolayısıyla Hz.Ebu Zer Gıfari gibi büyük bir sahabenin hayatını, düşün dünyasını anlatan başka kitaplara yönelmenizi tavsiye ederim. Konusunda daha özenli olan çalışmalar mutlak vardır. Ve size daha faydalı olacaktır. İyi okumalar...
Din
2018 4. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2018 20:04
İnsanların yollarını kesip mallarına el koyarken Allah'ın resulü Hz. Muhammed'in yolunda kendini bulmuş (aslında kendini adamış) bir sahabidir. İslamı kabul eden ilk zatlardandır ve islamı yayma konusunda öncüdür. Dünyada mal mülk edinmeyen kendini ahirete hazırlayan Allah'ın resulü Hz. Muhammed peygamberimizin yanından ölümüne kadar ayrılmayan Ebu Zer'in biyografisini bu kitapta bulabilirsiniz. İnsan onun gibi yaşayabilmek için dünyayı bırakacak ve ahirete adayacak kendini. Bu zat ve diğerleri gibi yaşayabilmek bu zamanımızda ne kadar zor, değil mi?
Puan vermedi·96 syf.·
2023 11. kitabı
Ebû Zer İslam'ı ilk kabul eden sahâbîlerdendi.Müslüman olmadan önce kendisideki iman potansiyelin şu olaydan anlayabiliriz; "Ben daha Allah Rasûlu ile buluşmadan üç yıl önce namaz kılıyordum" demiştir." Abdullah b. Sâmit:"Kim için kıldın?" diye sorduğunda Ebû Zer:"Allah için"diye cevap vermiştir. Namaz kılarken ne tarafa duruyordun sorusuna "Rabbim beni ne tarafa yöneltirse o tarafa duruyordum.Yatsıyı kılıyor, gece sabaha kadar kendimi sanki yokmuş gibi bırakıyordum.Güneş yükselinceye dek o hal üzere kalıyordum" karsılık vermiştir. Beni en çok etkileyen Mescid-i Haram"a varıp avazı çıktığı kadar bağırmasıydı "Şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed de O'nun Resûlulüdür." Müsrikler basına üşüsüp yere serinceye kadar dövdüler.Ertesi gün tekrar Müslüman olduğunu acıkladı.Allah Rasûlü "Ben seni menetmemiş mıydım?" buyurdu. "Ey Allah'ın Rasûlü! Bu yaptığım kalbimde çok arzuladığım bir istekti.Ben de onu yerine getirdim"dedi. Kitap biraz daha geniş kapsamlı olabilirdi.Sahabenin hayatını okumak kısada olsa huzurlu hissettirdi
Din
2019 18. kitabı
Peygamber efendimizin dediği gibi Tek başına yaşamış,tek başına ölmüş.tek başına dirilecektir. Hak bildiğini söylemekten çekinmeyen,İslam dinini sonuna kadar yaşayan tek kalsa da savunduğu davadan vazgeçmeyen Sahabi Ebu Zer Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe asla iyiliğe erişemezsiniz ayetini kendine düstur edinmiş özellikle Hz Osman döneminden sonra başlayan Zenginlik ve servet düşkünlüğüne tek başına savaş açmış bir sahabi özellikle Sünni kaynaklardan okumak istedim Adem Güneş bu konuda çok güzel,sade ve güzel uslupla yazmış tavsiye ederim

Adem GüneşYazar · 4 kitap
1976'da Sivas'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta yaptı. 1999 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2002 yılında yüksek lisansını, 2015 yılında doktorasını tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevler yaptı. 2012 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan yazarın yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.