Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal

Kolektif

Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal Gönderileri

Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal kitaplarını, Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal sözleri ve alıntılarını, Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal yazarlarını, Efendimiz (s.a.v.) ile Hasbihal yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir Müslüman'ın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kesinlikle kabul edilir. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli melek ona; "duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin" diye dua eder." (Müslim,zikir,87,88; İbn-i Mâce, Menasik,5)
- Efendim Rabbimiz "Rahmetim gazabımı kuşattı" buyuruyor ve siz alemlere rahmet olarak gönderilen peygambersiniz. Merhamet hakkında ne buyurursunuz? + Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Buhârî, edeb, 18.
Reklam
Hırs = Kanaat
- Hamd ve şükrümüz azaldı, kanaat sahibi olmaktan uzaklaştık; hırs bizi bitiriyor efendim. + Size kanaat yeter. Çünkü kanaat bitmeyen hazinedir. Taberani, Mucamu'l- Evsat, VII, 84
Açlık = Rızık
- İnsanların en büyük endişesi de açlık korkusu efendim, aç kalmaktan ve fakirlikten çok korkuyorlar. + Eğer siz Allah'a gereği gibi güvenmiş olsanız; O, sabahleyin yuvalarından kursakları boş olarak çıktıkları halde akşam doymuş kursaklarla dönen kuşlar gibi, sizi de mutlaka rızıklandırır. Tirmizî Zühd 33 İbni Mace, Zühd 14
- Rabbimize biz nasıl dua edelim? + Ya Rabbi! Sen affedicisin affı seversin beni affeyle! Ya Rabbi! Senden; hastalığıma acil şifa, bela ve musibetlere sabretme gücü, dünyadan geçip, senin rahmetine doğru yürüme kuvveti vermeni dilerim. Tirmizî, Deavât, 85.
- Siz Allah'ın hem kulu hem rusulüsünüz. Öncelikle sormak istiyorum dua nedir? + Dua ibadetin özüdür. Allah katında, dua kadar hoşa giden, kabul gören değerli birşey yoktur. 𖧷 Kabulü ve karşılığı en hızlı verilen dua insanların birbirlerinin arkasından gıyaben yaptıkları duadır. 𖧷𖧷 𖧷 Tirmizî, Deavât, 1. 𖧷𖧷 Ebu Davud, Vitr, 29; Buhari
Reklam
- Peki imanımızı nasıl güçlendiririz efendim? + Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar: Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek. Sevdiğini Allah için sevmek. Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.” Buhârî, Îmân 9, 14, İkrah 1, Edeb 42; Müslim, Îmân 67.
• Yalnızca anmak değil, anlamaktır derdimiz efendim.. "