Eğitimi Zor Çocukların Psikolojisi

Alfred Adler

Eğitimi Zor Çocukların Psikolojisi Yorumları ve İncelemeleri

Eğitimi Zor Çocukların Psikolojisi yorumları ve incelemelerini, Eğitimi Zor Çocukların Psikolojisi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Eğitimi Zor Çocukların Psikolojisi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Bir öğretmen ve de baba olarak kitaptan çok faydalandım. Fakat vurgulayayım ki yayınevinin kapak baskı ve tasarımı çok kötü! Okuyucuyu uzak tutmak için ellerinden geleni yapmışlar.. Kitap öğrencilerin/çocukların davranışlarının köklerine nasıl inileceğini ve hangi davranışın hangi sebeple ortaya çıktığını gayet güzel anlatmış. Aradığım bir kitaptı, hem öğrencilerim hem de çocuklarım için.. Mutlaka okuyun...
Okulda Güç Eğitilebilir Çocuklar
Okulda Güç Eğitilebilir ÇocuklarAlfred Adler · Cem Yayınevi · 2005320 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
toplumsallıktan uzak kalan çocukları 3 başlık altında toplar bireyselpsikolojinin kurucusu Adler.. 1. organsal yetersizliği olan çocuklar 2. şımartılmış çocuklar 3. sevgiden yoksun büyümüş çocuklar bütün bu çocukların ilgisi kendilerine dönüktür çünkü bir düşman ülkedeymiş gibi büyürler. Rehberlik servisine ilk götüreceğim kitaplardan.:)
Güç Eğitilebilir Çocuklar
Güç Eğitilebilir ÇocuklarAlfred Adler · Say Yayınları · 2019320 okunma
Reklam
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bireysel psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler, konferanslarından derlediği bu kitapta eğitimcilere ve ebeveynlere özellikle şımartılmış çocuklarla nasıl baş edebileceklerini anlatıyor.Bir çocuğu en iyi şekilde nasıl yetiştirir belirli bir olgunluga getiririz?Işte bu kitapta bunun için neler yapılmalı onu anlatıyor.
Güç Eğitilebilir Çocuklar
Güç Eğitilebilir ÇocuklarAlfred Adler · Say Yayınları · 2019320 okunma
160 syf.
3/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Hiç bir psikoloji, eğitim kitabında güç öğrenen, öğrenme sorunu olan ya da zeka düzeyi farklılığı olan çocuklardan GERİ ZEKALI ÇOCUKLAR diye bahsedilmez. Önce bir yayın evi olarak çeviriye özen gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. Kitabın başında yer verilmiş yayın evi tarafından çağdaş bir rehber niteliğinde olmayabilir diye neyse ki bunu açıklamış #say yayınları. Bir eğitimci olarak ciddi anlamda takıldığım noktalar var. Solak çocukların başarı düzeyleri. Merak ediyorum gerçekten pek çok şeyi bir sağlak çocuk gibi başaran bir örne-e rastlanmamış mı yazar? Karanlık korkusunun şımarıklıktan sebep olduğu. Hele geceleri yatak ıslatmanın çocuğun ilgi manyaklığından sebep oluşu vurgulanmış bir vaka örneğinde.. Çok üzücü bu örnekler günümüzle kıyaslanamaz gerilikler taşıyor ne yazık ki. Bu kitabı okumak bana ne kazandırdı diye sorduğumda kendime verdiğim cevap 21. yy eğitimcisinin nasıl olmaması gerektiğine bir örnek diyebiliyorum. Zaman kaybından öteye geçmeyen ismiyle bağdaşmayan bir kitaptır.
Güç Eğitilebilir Çocuklar
Güç Eğitilebilir ÇocuklarAlfred Adler · Say Yayınları · 2019320 okunma
199 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Anne ve Baba
Hiç değişmeyecek gibi görünen çocukların değiştiğini ve her şeyin yoluna girdiğini okuyorsunuz ama çocukların yaramaz, aksi, şımarık ve şiddete meyilli olduğunu, hiç bir maddi sıkıntısı olmadı halde çocuklarının hırsızlık yaptığını anlam veremeyen ailelerin çaresiz durumlarını anlatan bir kitap. Yazar bunların sebeplerini anlatıyor ve sonuç olarak ilk önce anne ve babanın değişmesi gerektiğini söyleyen bir kitap.
Güç Çocuğun Eğitimi
Güç Çocuğun EğitimiAlfred Adler · Varlık Yayınları · 1997320 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
·
36 saatte okudu
Bireysel psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler, çocuk gelişiminde sık sık karşıma çıkan isimlerden biriydi. Kitabın ismine bakınca, inanılmaz bir kitap okuyacağımı düşündüm. Başka türlü olsa, defalarca sepetimde tükendiği için diğer kitapları almayı da ertelemezdim. Fakat! Yayınevi ilk sayfada belirtmiş; ‘Çocuk gelişimi ile ilgili verdiği konferanstan derlendi. Kaynak niteliği yoktur’ diye. Bu ibare olmasa kitabı eleştirebilirdim, çünkü gerçekten, kaynak kitap niteliğinde olmasını bekliyordum. Çok fazla altını çizdiğim yerler var ama diğer gelişim ve psikoloji kitapları gibi raftan sürekli inecek bir kitap değil (bana göre). Güç eğitilebilir çocuklar derken, şımartılmış ve hayal kırıklığına uğramış çocuklara dikkat çekmiş hep anlatımında. Herhangi bir olaydan sonra ailenin ilgisi azalan çocuklardaki dikkat dağınıklıklarına, odaktan çıktıkları için depresyon veya aşırı hareketlere vurgu yapmış. Bir bakıma travmaların üstünde durmuş ama sanki biraz sert yahut yüzeysel bir şekilde. Bilemiyorum belki çeviri kaynaklıdır ama onca örnekte bile kız veya oğlan yerine ‘çocuk’ kelimesinin kullanıldığını görmek isterdim. Neticede erkek veya kız değil konu. Konu: Çocuk! Genel olarak sevdim kitabı ama birkaç bölüm dışında çok da etkilenmedim. Bu nedenle alana ilgi duyan herkes okusun demek yerine, benim gibi merak edenler okusun demeyi tercih ediyorum. ‘Yalnız kaldı mı kendini tanıyamaz olur insan.’ #alıntı ‘İnsanlar gördükleri düşlere önem vermez çünkü onlar karşısında nasıl davranacaklarını bilemezler.’ #alıntı ‘Zaten kötü niyet cesaretsizliğin başlangıcı değil her zaman sonucudur.’ #alıntı
Güç Eğitilebilir Çocuklar
Güç Eğitilebilir ÇocuklarAlfred Adler · Say Yayınları · 2019320 okunma
Reklam
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.