Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ekolojik Sorunlara İslam Odaklı Yaklaşımlar

Hüseyin Aydın

Ekolojik Sorunlara İslam Odaklı Yaklaşımlar Sözleri ve Alıntıları

Ekolojik Sorunlara İslam Odaklı Yaklaşımlar sözleri ve alıntılarını, Ekolojik Sorunlara İslam Odaklı Yaklaşımlar kitap alıntılarını, Ekolojik Sorunlara İslam Odaklı Yaklaşımlar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tüketim toplumu "atmaya hazır" insanların ve "atılmaya hazır" eşyaların toplumudur.
Sayfa 183
Binalar yeşil alan içinde değil, yeşil alanlar binalar arasında kayboluyor. Tabiatın güzellikleri sanki müzelik şeylermiş gibi sınırlı alanlara inhisar ediyor.
Sayfa 135
Reklam
Önceleri teknolojinin mutluluk getireceği sanılmıştı. Tabiat ve insan israf edildi. Gelişmemiş ya da az gelişmiş diye söz edilen ülkeler "teknik yardım" adı altında sömürülür oldu. Yeni ihtiyaçlar oluşturuldu. Hayat sunileştirildi ve pahalılaştırıldı. Suni beslenme ve tekdüze bir hayat sonunda hastalıklar arttı.
Sayfa 52
İbn Sînâ, Aşk'ı varlıkların ve varoluşun sebebi olarak görür. Bütün varlıklar canlı olsun cansız olsun hepsinde doğuştan bir aşk vardır.
Sayfa 213
İlerleme ve medeniyet madalyonun bir yüzüyse, diğer yüzü kıyamet, dönüşü olmayan yıkım ve kaostur. -Frederico Mayer-
Sayfa 115
Yüzey gerilimi, sıvıyı oluşturan moleküllerin birbirlerini çekmeleriyle oluşur. Suyun yüzey gerilimi, bilinen diğer sıvıların hemen hepsinden daha yüksektir. Eğer suyun yüzey gerilimi diğer sıvıların çoğu gibi düşük düzeyde olsaydı, geniş karasal bitkilerin yaşaması imkansız hâle gelirdi. Bu da yeryüzündeki bütün canlıları olumsuz etkilerdi.
Sayfa 11
Reklam
Yetişkin bir insanın kan dolaşımı ve beynin üst fonksiyonları için, günde ortalama 14 kg havaya, 2 kg suya ve 1,4 kg besin maddesine ihtiyacı vardır.
Sayfa 6
Küçük âlem olan insan büyük âlemin özetidir. Kâmil insanda ilâhi sıfatlar tecelli eder. İlâhî sıfatları içselleştirmiş insan Allah ile yaratıklar arasında ilahi emirlerin nakledilmesine bir vasıtadır ve Allah'ın yeryüzünde görevlendirdiği vekildir.
Sayfa 6
Sanayi ve tarım, insan besin zincirine zehirli maddeler katarken, ulaşıp temizlememiz mümkün olmayan yeraltı sularına da aynı zehirli maddeleri aktarmaktadır.
Sayfa 157
Modern insan maddeye üstünlük verdi. Hayatın maddi yönü ile gönül ve ruh yönünü belli bir denge ve ölçüde tutmak gerektiğini gözden kaçırdı. Makinelerin ruhsuz kalabalığı içinde yaşamak için dedelerimizin toprağını, naçiz dostlarını, hayvanları terk etti. Güneş altında dalgalanan buğdayları, ormanın dalgınlığını, gecenin sükûnunu, bitkileri, ağaçların ve suların ahenkli güzelliğini unuttu. Geometrik hatları olan katı yürekli şehirlere kapandı. Fabrikaların monoton çalışmaları içinde şahsiyetini kaybetti.
Sayfa 100
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.