KERB ELEMENTLERİ ELÇİ – 1
“İnsanoğlunun yaşadığı yerler farklı olsa da öğrenmeye mahkûmdu. Bir insanın doğasında vardı. İnsan farklı şeyler gördükçe ve farklı toplumlar tanıdıkça ufku genişliyordu.”
“İhanet ve yalan. İnsanlık tarihinde yaratılışından beri var olan, birbirimize olan sadakati ve güveni zedeleyen iki büyük yılan. Soğuk bedenleriyle boyunlarımıza dolanarak bizi bataklığa çekip, yalnızlaştırmak için elinden geleni yapan iki habis kelime.”
“Yıllardır arkadaş olmamız o kişiyi anında tanıyacağımız anlamına gelmiyordu ne yazık ki. Bazı özellikler yıllar sonra yavaş yavaş kendini ortaya koyuyordu.”
Alice, Malorie Hans (Kremlin), Cameron, Scott, Kraliçe Gloria, Komutan Nicolas, Ghulmlar- Poerp- Garoglar-Lark (Varlıklar), Kurt adamlar, Kral Cristian (Cris), Kraliçe Addy, Sammy, Mandıragora, Kral Stalin, Elfler ve Kral Endormian ile bütün karakterler farklı bir boyutta beraber yol aldık.
Malorie’nin arkadaşları ile gittiği kampta yaşadıkları ilginç olaylar ile her an yanındaymışım gibi hissettim. İlk başta, benim çocukluğumda hafta sonu yayınlanan macera filmleri gibi gelişen olaylar farklı bir boyut atlayarak fantastik olarak devam etti. Kerb diyarında yapayalnız olan Malorie gibi bende kitabı okurken neler olacak diye merak içerisinde kaldım. Krallıklar olan bu diyarda elementlerin olduğu beş element ile ilgili (ana ve ara elemetler) bilgileri öğrendiğinde kayıp olan elementleri bende merak ettim. Malorie hayatı ile ilgili gerçekleri öğrendiğinde bende onunla birlikte kendimi boşlukta hissettim. Yaşanan olayları film gibi gözümün önünde canlandırarak merak içerisinde okudum ve sonuna geldiğimde oldu mu şimdi ama deyiverdim… devam kitabında neler yaşandığını merak etmeye başladım. Yalnız Kraliçe Addy’den nefret ettim, nasıl bir kişilik var onda