Koridor

Eldra Yayınları
9786259282008

Koridor - Lordist • Kitap Yorumu
2026 1. kitabı
Herkese merhaba!! Uzun zamandır çıkmasını beklediğim ve çıkar çıkmaz aldığım canım arkadaşım @lordist.official ‘ın kitabının yorumuyla karşınızdayım! 8 yakın arkadaş, birkaç günlük bir tatil yapmak isterler ve ormanlık bir alanda bungalov kiralarlar. Gayet güzel bir şekilde eğlenirlerken, içlerinden bazıları korku dolu anlar yaşarlar ancak çok üstünde durmazlar. Bir gün Özgür koşuya çıktığında beton bir kapağa takılıp yere düşer. Bu kapak, arkadaş ortamında büyük merak uyandırır. Her ne kadar korksalar da içine girmeye karar verirler. Kitap başta çok sakin ilerliyor. Ancak sonrasında öyle merak ettiriyor ki elinizden düşüremiyorsunuz. Bu arkadaş ortamında herkes birbirinden farklı karakterlere sahip ancak benim favorim kesinlikle Kutay’dı. Bikem’e olan sevgisi çok güçlüydü ve bana kalırsa Bikem bu sevgiyi kesinlikle hak etmiyordu. Sürekli triplerde ve kendini düşünen biriydi. Kardeş olan Özgür ve Tan’ın, koridordayken birbirlerine olan fedakarlıkları ve sevgisi benim çok hoşuma gitti. Hera’ya ve Kutay’a inanılmaz üzüldüm. Yazarımızın kalemini zaten çok beğeniyordum, bu kitapta daha da çok beğendim. Umarım daha birçok kitabını daha okuruz! Korku ve sürükleyici romanları seviyorsanız bu kitap tam size göre!!
2026 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2026 21:25
KORİDOR     “Hayat, tebessüm edecek kadar güzel ve dertlenemeyecek kadar kısa.”   “Kime veya neye ait olduğunu bilmiyordu. Duyduğu tek şey, çığlıktı.”   Sekiz gencin kafa dinlemek için bungalov evlerine tatile gitmesiyle o alanda yaşanan ilginç ve ürkütücü olaylar başlayınca içlerine ister istemez korku salınıyor. Eser, sanki hafta sonu izlenen bir macera filmi gibi ilerliyor. Meraklı bir genç topluluğu... Kamp ateşi başında anlatılan hikayenin gerçekleşeceğini, ve ana kahraman olacaklarını bilselerdi yine de meraklarına yenilebilirler miydi acaba? İlk sayfalarda Kutay ve Bikem’den gıcık kapmıştım ancak birinin sevgisi uğruna, diğerinin de arkadaşları için yaptıklarını okuyunca şaşkınlıkla bakakaldım. Kesinlikle beklemediğim bir durumdu. Keşfettikleri yere girerken kibir ve liderlik duyguları varken ilerleyen zamanda birlik ve beraberlik oluşması güzeldi. Kim bilir ne zamandır var olan bir yeri keşfettiler. Alana çizilmiş şekiller ve anlamları ürkütücüydü. Her birinin içindeki korkuyu hissediyorsunuz. Sonlarının olup olmadığını bilmeden ilerlemeleri ve karşılarına çıkan şeylerle mücadeleleri, hayatta kalma uğruna gösterdikleri çaba, sevdikleri için yapılan ve yapmaya çalıştıkları fedakarlıklar. O cehennem gibi yerde yaşadıkları, duyulan çığlıklar akıl alacak gibi değildi... Koridorlarda nereye gideceklerini bilmeden bilinçsizce ilerlemeleri ve başlarına gelenler... ve neler olduğunu merak ediyorsanız devamı kitapta. ;) sevgiyle...   #lordist #koridor #okudumbitti  #yorum
Alıntı
2026 25. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve uzun zamandır merak ettiğim bir kitaptı. O yüzden beklentim yüksek başladım ancak pek istediğim karşılığı bulamadım maalesef:( Yazarın anlatımı akıcı ve güzel ilerliyor bu açıdan bir şey diyemem. Sayfalar akıp gitti resmen. Ancak kurgusal olarak korku türünde satışa sunulmuş bir eser olmasına rağmen korku öğeleri beklediğimden çok daha azdı. Bu durum beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Kitabın ilk başlarında korkuyu hissettirmiş yazar bir kaç yerde ancak bir noktada hiç yok ve sonlara doğru bir kaç bölümde yine var. Ama daha fazla olabilir miydi? Bence kesinlikle evet Kitap sekiz arkadaşın bir bungalov tatilinde yaşadıkları paranormal olaylar üzerine kurulu. Okuması keyifli karakterler vardı ancak bir çok karakter ile bağ kurmakta zorlandım. Kısa bir kitap ve sekiz kişiyi ayrı ayrı okurken birisine odaklanmak pek olası değildi benim için. Bir de karakterlerin sorgusuzca olayların içine dalmasına aşırı sinir oldum. Hera karakterine çok güldüm sebepsizce. En az okuduğumuz oydu ama bende ayrı bir yer tuttu karakter. Mitolojik bir varlık var hikayede ancak çok az bahsediliyor ve ben okurken merak ettim. Biraz daha detaylı anlatılabilirdi bence. Bu da kurguyu daha korkutucu bir noktaya taşırdı diye düşünüyorum. Toparlamam gerekirse okunabilir bir kitap mı? Evet. Ancak benim gibi beklentinizi yüksek tutarak okursanız hayal kırıklığı yaşabilirsiniz. Hafif korku, biraz gençlik, biraz kamp hikayesi sevenler kesinlikle kitaba bayılacaktır.
1K
2026 17. kitabı
•Hayat bazen bir tebessüm kadar hafif, bazen de içe işleyen bir çığlık kadar ağır… bu kitap tam o ince çizgide yürütüyor sizi. •Sekiz arkadaşın keyifli bir kaçış gibi başlayan yolculuğu, yavaş yavaş huzursuz bir atmosfere dönüşüyor. Başta her şey fazla normal, fazla sakin… sanki bu dinginliğin altında bir şeylerin biriktiğini hissediyorsunuz ama adını koyamıyorsunuz. •Ormanda yürürken karşılarına çıkan o yere girmek… gerçekten kimin aklına gelirdi ki? Belki de merak dediğimiz şey, insanı en çok tehlikeye atan his. Bir adım atıyorlar, sonra bir adım daha… ve bir noktadan sonra geri dönüş diye bir şey kalmıyor. Sanki o yer, onları içine çekmek için hep oradaymış gibi. •İçeri girdikleri an, hikâye tamamen başka bir şeye dönüşüyor. Duvarlardaki şekiller, anlamını bilmediğiniz ama sizi huzursuz eden izler… her köşe biraz daha karanlık, her adım biraz daha ağır. Okurken sadece olanları değil, o sıkışmışlık hissini de yaşıyorsunuz. •Ne olacağını bilmeden ilerlemek… karşılarına çıkanlarla yüzleşmek… hayatta kalmaya çalışırken birbirlerine tutunmak… ve o koridorlarda yankılanan sesler. Bazı sahneler var ki, kitabı kapatsanız bile zihninizden çıkmıyor. •Ve insan ister istemez kendine şu soruyu soruyor: Merak mı daha güçlü, yoksa korku mu? •Devamını merak ediyorsanız… belki de o koridor çoktan sizi fark etmiştir. Ve inanın, bazı yollar sizi beklemez… sizi çağırır Lordist