Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eleştirinin Sis Çanı

Semih Gümüş

Eleştirinin Sis Çanı Gönderileri

Eleştirinin Sis Çanı kitaplarını, Eleştirinin Sis Çanı sözleri ve alıntılarını, Eleştirinin Sis Çanı yazarlarını, Eleştirinin Sis Çanı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
232 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Eleştirinin Sis Çanı
Eleştirinin Sis Çanı adlı kitap, Semih Gümüş'ün 2005 - 2006 yılları arasında çeşitli yerlerde çıkan eleştiriye dair seçilmiş yazılarından oluşmaktadır. Semih Gümüş, eleştiri hakkında kısa bilgilendirme sunduktan sonra eleştiriye bir zamanlar nasıl bakıldığı ile günümüzde eleştiri nedir ne değildir üzerine düşüncelerini açıklıyor. Zamanın akıp
Eleştirinin Sis Çanı
Eleştirinin Sis ÇanıSemih Gümüş · Can Yayınları · 200816 okunma
İnsanın iç eleştiri gücü
Sonunda bir okuma edimi varsa, anlama edimi de vardır; kendiliğinden bile olsa, okunanlardan çıkan sonuçlar, “beğendim”, “beğenme" dir” yargıları: Bunların tümü de eleştiridir elbette. İnsanın iç eleştiri gücü, yetişme biçimine bağlı olarak kendine bir düzey bulur.
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
geçmiş de yerinde duramaz
Tanpınar da şunu hatırlatır: Biz nasıl aynı kişi olarak kalmıyor ve zaman içinde sürekli değişiyorsak, geçmiş de yerinde duramaz, sürekli yer ve anlam değiştirir.
Sayfa 151Kitabı okudu
İnsan arkadaşsız edemez.
İnsan arkadaşsız edemez. Yalnızlık en yakın arkadaşlarımızdan olsa bile, aynı masada oturmak, rakının eşliğinde muhabbet etmek, yeni kitaplardan açmak, sevdiklerimizi ve sevmediklerimizi konuşmak, hayatın rezilliklerinden ya da futboldan ikisine de aynı değeri verirmişçesine söz etmek, yaşadığımız zamanın güven vermez ilişkileri içinde yan yana durabilmek...
Sayfa 134Kitabı okudu
Edebiyat yazmaktır, insanın ve dünyanın hallerini yazmak; ama bunları yazma zorunluluğuyla yetinmeyip nasıl yazılması gerektiğini düşünen, bunun da kusursuz bir dille yapılması gerektiğini bilen yazarların Türkçesinde yaşar bizim edebiyatımız.
Sayfa 125Kitabı okudu
Bizden geçti yani....
Necati Tosuner, “İnsan yazar olmaya niyetlendiyse, kırkına varmadan kalıcı bir şeyler yapabilmeli,” diyor.
Reklam
Edebiyatın yüzde on esinden, yüzde doksan terden geldiğini söyleyen Proust’a inanır.
“İyi bir yazar olmak için, kesinlikle her an aklı başında ve sağlıklı olmak gerekir,” der Mârquez. “
Mârquez yazarlığı yüceltip yazarı Tanrı gibi gören yazarlardan değildir. Yalnızca yazarlık yaparak yaşamaya başladığında kırk yaşındaydı.
İç konuşma
Gelecekteki romanlarının başat tekniklerinden olan iç konuşmayı Joyce’tan öğrenen Mârquez, neden sonra okuduğu Virginia Woolf’un bu tekniği Joyce’tan daha iyi kullandığını belirtmekten geri durmamıştır.
126 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.