Ya Da Genç Bir Kadının Resimli Okuma Kitabı

Sıralamalar

Geleceğin Hikayesi
2021 4. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2021 20:14
Biraz karmaşık bir hikayeye sahip bu kitap (en azından benim için öyle ) belirli algoritmalar la yazılmış olan bir hikaye kitabının bunu okuyan çocukların hikayeyinin içinde kendilerini bularak bu serüvene dahil olmaları bir takım görevleri yerine getirerek hayatlarını bu hikayeye göre yaşamalarını anlatan bir kitap. Fakat çocukların bu hikayelerı okuyarak hayatlarını yonlendirmelerinin yanlış olduğunu savunan bir kesimin buna karşı çıkarak mücadelelerini anlatan bir ütopya kitaptır. .
2023 133. kitabı
Ne zaman Neal Stephenson okusam beynim yanıyor. Çokça, okuduğum paragrafı anlamayıp yeniden okumak zorunda kaldım. Nanoteknolojinin hüküm sürdüğü bir dönemde geçen romanı genel olarak sevdim.
2021 56. kitabı
Her anlamda küreselleşmiş, teknolojik olarak gelişmiş ama ilkel hırslarından kurtulamamış insanların dünyası, kabileler halinde yaşayan tipler, eskiden kopamamış yeniyi anlayamamış adetler, nanoteknoloji, ortak bilinç, veri aktarımları, bilinç parazitleri, nanobotlar, çocuk eğitimi, sınıf farkı, kültür karmaşası vs vs tekmili birden aynı kitapta, bundan mütevellit tuğla gibi, konu üç beş ayrı kanaldan akmakta olup dikkati kaybetmeden , mesaj kaygılı paragrafları es geçmeden okumakta fayda var. Cyberpunk anıtı dikilmiş, kitap okunmuyor bildiğiniz temaşa ediliyor, meraklısına iyi gelir #elmasçağı #gençbirkadınınresimliokumakitabı #nealstephenson
#tüstüləndim
2022 10. kitabı
Bir oturuşa 12-13 saatımı xərclədim bu kitaba. Toxtadım. Neal Stephenson və Thomas Pynchon yeganə iki yazıçıdı ki, oxumaq istəsəm də, oxumaqdan illərdi ki, yayınıram. Başımçün deyildi. Pynchon'la siftəmi elədim keçən il. İndi də növbə Stephenson'daydı. Kitab elmi fantastikanın alt-janrlarından olan sayberpank(cyberpunk) üslubundadı. İzahedilməsi çətin janrdı, amma qısa desək yüksək texnologiya və elmi inkişafın urbanlaşmış distopik dünya ilə birləşməsindən ortaya çıxan bir ortamın təsviridi desəm, sizin də ağlınızı özümünkü qədər qarışdırmış olaram. Konkretləşdirək: Kitab başına xüsusi silah taxdırmış bir personajla başlayır, hansı ki silahı beynindəki hipofiz vəzisinin ifraz etdiyi hormonla idarə edir, iradəsi daxilində silahın atəş açmasına səbəb ola bilir. 4 il əvvəl bu hissəni oxudum, dedim, aqa, hələ vaxtı deyil. Bu dəfə kitabı "Dartanyanlar" kitab klubunun Novruz oxu marafonu üçün seçdim və bitirdim. Kitaba 30 səhifə tab gətirəndən sonra o qarışıq gələcəyə öyrəşdim, hekayənin içində itdim. Deməli Hackworth adlı mühəndis bir zadəganın istəyi ilə interaktiv bir kitab hazırlayır. Həm zadəgan, həm də mühəndis mövcud cəmiyyətdən, nanotexnologiya ilə deqredasiyaya gedən vəziyyətdən narazıdılar və ənənəvi təhsil sisteminin də bu korruptə olmuş gələcəkdə uşaqlar üçün bir şey gətirməyəcəyinə inanırlar. Amma Hackworth zadəganın nəvəsi üçün hazırlatdığı kitabın təkcə o qızın haqqı olmadığını düşünür, kitabı kopyalatdırıb birini də öz qızı üçün saxlamaq istəyir. Söhbət qarışır və nüsxə Nell adında söhbətə dəxlisi olmayan kasıb bir qızın əlinə düşür. Kitabın təhsil metodikası nağıl üzərinə qurulub. Ətrafında baş verənləri dinləyir, yaddaşına yazır və onu Qrimm qardaşları hekayələri tərzində bədiiləşdirir. Kitab bu mövzudan getdikcə qol-qanad açır və elə yerlərə

Neal StephensonYazar · 9 kitap
ABD’li yazar ve bilgisayar oyunu tasarımcısı Neal Town Stephenson 1959 yılında doğdu. Mühendis ve bilim insanlarından oluşan ailesinin izinden giderek Boston Üniversitesi fizik bölümüne girdi. İlgisi bilgisayara yöneldi. 1981 yılında mezun olduktan sonra uzay araştırmaları yapan bir şirkette yarım zamanlı çalıştı. Bu sırada ilk romanı Big-U’yu yazmaya başlamıştı. Kitap 1984 yılında yayımlandı. Matematik, kriptografi, felsefe, para birimi ve bilim tarihi gibi konularda araştırmalar yapan ve teknoloji konulu makaleler yayımlayan Stephenson, çalışmalarını romanlarına da taşıdı. Stephenson'ın romanları genel olarak Sepekülatif Kurgu başlığı altında değerlendiriliyor. Alt başlıklarsa bilim kurgu, tarihsel kurgu, cyberpunk, post-cyberpunk ve barok olarak sıralanıyor. Neal Stephenson’ın 1984 yılından bu yana on iki romanı yanında öykü ve teknoloji üzerine inceleme kitapları yayımlandı. British Science Fiction, Arthur C. Clark, Hugo, Locus SF ve Promethus gibi kendi alanının en saygın ödüllerini kazandı. 2008 yılında yazdığı Anathem Stephanson’ın baş yapıtı olarak gösteriliyor. Neal Stephenson’ın diğer romanları şunlardır: The Big U (1984), Zodiac (1988), Snow Crash (1992), Interface (1994), The Diamond Age: or A Young Lady’s Illustrated Primer (1995), The Cobweb (1996), Cryptonomicon (1999), Quicksilver (2003), The Confusion (2004), The System of the World (2004), Anathem (2008), The Mongoliad (2010–2012), Reamde (2011).