2023
İkinci Adam Yayınları

elveda
2026 4. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 20:55
Çiçeği burnunda yazarımızın şiirleri başarılı. Muhteşem genç yaşta başaralı bir eser çıkmış ortaya. Canı gönülden kutlarım kalemini. Nice güzel eserlere diyerek, hayallerin peşinden gitmeye devam et şair. Tebrik ederim..
İnceleme
2026 100. kitabı
Bugün sizlere nahif bir şiir kitabıyla geldim. Salim Çalışkan ’ın yazdığı “Elveda” kitabı ilk bakışta hüzünlü bir ayrılığı çağrıştırsa da, sayfaları çevirdikçe bu vedanın aslında hayata, sevgiye ve insana dair kocaman bir kucaklaşma olduğunu anlıyorsunuz. Yazar o kadar içten, o kadar “bizden” bir dil kurmuş ki, okurken bazen bir dostun dertleşmesine ortak oluyor, bazen de kendi iç sesinizin kağıda dökülmüş halini izliyorsunuz. Özellikle “Kadına Değer” şiirinde sorduğu o sorular; “Ne zaman saçını avuçlarının içine aldın?” ya da “En son ne zaman gözlerinin içine baktın?” gibi sorular aslında modern dünyanın unuttuğu o ince nezaketi yüzümüze bir ayna gibi tutuyor. Sevgiyi sadece bir sözcük olarak değil, bir koruma, bir dostluk ve emek olarak tanımlaması beni çok etkiledi. Bir kadını mutlu etmenin dünyayı güzelleştirmekle eşdeğer olduğunu hissettiren o naif yaklaşımı, kitabın ruhuna harika bir derinlik katmış. Sadece aşkı değil, toplumsal bir merhameti de taşıyor kaleminde yazar. “Kış Gelmesin” derken, sadece soğuk havalardan değil, kimsesizliğin ve yoksulluğun üşüttüğü kalplerden bahsediyor. Herkesin başını sokabileceği sıcak bir evi, içebileceği bir tas çorbası olması dileği, aslında kitabın alt metnindeki o büyük insani sevgiyi özetliyor. Dünyanın sertliğine karşı şiirle örülmüş yumuşacık bir siper gibi bu mısralar. “Güzel Kadın” şiirindeki o hatıralara tutunma hali, milyonlarca güzel anının mahvolmasından korkan o hassas yürek... Şiir sevenlerin ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Yazımımızın emeğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.
Salim Çalışkan/Elveda
2026 15. kitabı
Şiirlerin her biri ayrı bir duygu taşıyor… Okurken bazen durup düşündüren, bazen de insanın kalbine sessizce dokunan çok güzel bir eser olmuş. Satırlardaki samimiyet ve duygu gerçekten hissediliyor. Böyle anlamlı bir kitabı bizlerle buluşturduğu için yazarı gönülden tebrik ediyor, kaleminin daim olmasını ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.