Killers of the Flower Moon

Убийцы цветочной луны

David Grann
“Tarihçi Burns bir keresinde şöyle yazmıştı: “Osagelerin bu çetin sınavdan sağlam kurtulduklarına inanmak bir akıl yanılgısıdır. Kurtarılması mümkün olan şey kurtarılmıştır ve hayatta kaldığı için kalplerimizde daha değerlidir. Giden şey değerlidir çünkü bir zamanlar olduğumuz şey oydu. Geçmişimizi ve bugünümüzü varlığımızın derinliklerinde toplayıp yarınla ​​yüzleşiriz. Biz hâlâ Osage'iz. Yaşıyoruz ve atalarımız için yaşlılığa ulaşıyoruz.”
"Mağazalar gitti, postane gitti, tren gitti, okul gitti, petrol gitti, oğlanlar ve kızlar gitti; gitmeyen tek şey mezarlık ve giderek büyüyor."
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
"Sherlock Holmes'un meşhur sözü gibi: "İmkansızı elediğinizde, ne kadar ihtimal dışı olursa olsun, geriye kalan şey gerçek olmalıdır."
Ve uyardı: “Dünyanın hiçbir yerinde devletler yıkılmaz; ta ki vatandaşlar ‘Mahkemelerimiz adalet dağıtamıyor’ demeye başlayıncaya kadar.”
Sayfa 230·Kitabı okudu
1928'de bir Osage şefi, "Bir gün bu petrol tükenecek ve artık Büyük Beyaz Baba'nın birkaç ayda bir yağ kontrolü olmayacak" dedi. "İyi otomobiller ve yeni kıyafetler olmayacak. O zaman halkımın daha mutlu olacağını biliyorum.”
Gitmiş olanlar, bir zamanlar bizi biz yapan şeyler oldukları için değerlidir. Geçmişimizi ve bugünümüzü varlığımızın derinliklerinde toplar, yarınla böyle yüzleşiriz…
Sayfa 255·Kitabı okudu