En Beklenmedik Anda

Cara Bastone
2025
İndigo Kitap

2025 100. kitabı
Kitabın kurgusundan, anlatılışından, falanından filanından önce belirtmek isterim ki "Eve Hatch" karakterinin kendisine acayip bayıldım. Çok şapşal ama çok sevimli olan çok tatliş bir karakterdi kendileri hemde süpriz bir hamilelikli türünden. Kitap sanki Eve in bir çeşit günlüğüymüş kafasıyla yazılmış. O yüzden de okurken herşeyi aşırı samimi hissedip, içselleştirilebiliyorsunuz. Hoş benim hamilelik serüvenimin Eve in hamileliğiyle hiçbir benzerliği yoktu ama olsundu. Fantastik kitap kafasıyla okudum Eve in hikayesini.:) Ben baya dümdüz her ay kilosunu alan, karnı devamlı büyüyen, içinde bir canlı geliştirebilme ve büyütebilme becerisine sahip olan bir sürümdüm. Hayatımda da değişen pek başka birşey olmamıştı zaten, baya şanslı ve verimli bir sürümdüm.:) Neyse, yan karakterler de efsaneydi. Çocukluk arkadaşı olan Shep gibi bir insanın varolabilme ihtimaline çok inanamasamda, onu okumaktan aşırı keyif aldım ve yer yer de kendi içime doğru eridim durdum. Bir de bebeğin biyolojik babası olan Ethan vardı ki o da fena ezik olan ama ona rağmen de acayip tatlı olan birşeydi ve habire ağlayıp durdu adam ya, kıyamisu hiç sana Ethancım.:)) Kitabın tam da asıl dramın, sefaletin, depresyonun, yer yer aşırı mutluluğun, sevginin ama bolca kaygının, endişenin ve yetersizlik hissinin başlayacağı bir noktada bitmeside çok akıllıca bir karar olmuş. Canım fedakar, çilekeş annelerin beni çok iyi anladığından aşırı eminim. Hepimiz imkanlarımız dahilinde elimizden gelenin en iyisi yaptık canım anneler, asla kendinizden şüphe duymayın, duyurmak isteyenleri de siz asla duymayın.♡ Velhasılı kitabı pek sevdim, çok sevdim. Kafa dağıtmalık, hafif, kolay, akıcı, komik, sıcak havalarda serin bir esintiye kendini bırakabilme hevesinin tatlılığına sahip bir kitaptı kendileri.
Kitap Yorumu
2026 16. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 23:11
Kitap tasarımı ve konusu gerçekten çok güzel gelmişti ilk dikkatimi çektiğinde. Fakat yazar kendi bakış açısını kitap karakterlerine aşılamış hissi verdi okurken. Yazarı tanımıyorum. LGBT destekliyor mu vegan mı bilmiyorum. Ama kitabı okurken bu konulardan hoşlanmadığım için okurken rahatsız olduğum yerler oldu. Üstelik bir bebeğin babası ve bir de başrol erkek olması bana garip geldi. Genelde bebeğin babası ile iletişim kesilir bir olay olur ve kız karakter başrol erkekle paylaşır her şeyi. Bu kitapta iki erkek de kadın karakterin hep yanında olmaya çalışıyor. Tuhaf geldi. Beklentimi karşılamayan bir kitap oldu. En Beklenmedik Anda
Konusu herkese hitap etmiyor
Kitapta lgbt propagandasi var ve gereksiz bir anlatım, mesela baş karakterin kadın iş arkadaşı kitapta bir olayda yer almamasına rağmen kadın sevgilisiyle evlenmenin konusunu yapıyor, yine karakter hamile ama çocuğunun biyolojik cinsiyetini ogrenmeyecekmis çocuğu büyüyünce kendi cinsiyet sececekmis, bunlar bı kitapta neden var? Burası spoi.... Kadının kocaman hamile gobegiyle cocugun babasıyla değil başka biriyle cinsellik yaşaması igrencti, evli olmadığı adamdan hamile kalması ve bundan akillanmamis gibi yine başka biriyle sevgili haldeyken yani yine evlenmeden o çocuğu sevgilisiyle büyütmesi ... Anlatım güzeldi ama konusu her kesime hitap etmiyor...
2025 395. kitabı
Bu kitabın puanı neden bu kadar yüksek anlamadım. Sayfa 222’ye kadar zor okudum, resmen elimde süründü. Puanı gereksiz yüksek bence, ben abartılı buldum mddmdmdhc 222’den sonrası daha güzeldi. Romantik, aşk dolu bir kitap beklentisiyle başlarsanız beğenmezsiniz. Bir kadının hamileliğine alışma sürecini, hamilelikle birlikte gelen ben ne istiyorum sorusuna cevap arayışını okuyoruz. Ben kitabı pek beğenmedim, bence çok ortalama. 222’ye gelene kadar yarım bırakacağımı düşünmüştüm, neyse ki daha keyifli hâle geldi de 3/5 verebiliyorum. Erkek karaktere bayıldım, çok tatlı, çok sevecen, kadın karaktere inanılmaz bağlı, minnoş, tam bir green flag beydi
2025 44. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2025 00:01
Bir insanın hayatında kaç farklı sevgi olabilir? Aynı anda kaçıyla sınanabilir? Tek gecelik ilişkisinden hamile kaldığını öğrenen Eve ve hayatının nasıl değiştiğini anlatan sıcak bir hikaye. Dostluklara, aşka, aileye ve en çok da anneliğe karşı gösterilen emeklerin, sevgilerin anlatıldığı ve okurken sizi gülümsetecek bir kitap. Ben en cok da Shep'in sevgisine bayıldım. Karakterler gerçek hayatta karşılaşacağımız gerçeklikteydi. Akıcı bir dille yazılmış, çeviri çok güzeldi, inanılmaz kelime basım hataları vardı. Kitapta ağırlıklı olarak kış mevsimini yaşasak da, tam yaz aylarına göreydi. Ben beğendim, 1 puanımı da Ethan'ın anlamsız karakterize edilmiş tutumlarinaydi. Şimdiden keyifli okumalar.
2025 104. kitabı
Dışı tatlış ama içinde ufak bir hüzün de barındırıyor Yani yan karakter fakat çok üzüldüm yaşadığı duruma Diğer taraftan ana çiftimizin hikayesi yavaş gelişen türden ama sizi içine çekiyor. Kaos yok, tatlı ve düşünceli iki erkek karakter, zor durumda bir kadın… Bu üçü için hayat bir gecede karmaşık bir hale geldi ama iyiliğin ve sevginin gücüyle sonunda birbirlerine verdikleri destekler takdir edilesiydi. Bizim burada yaşansa böyle bişey ardından oluşacak kaosu düşünemiyorum Keyif alarak okudum. Konusu ilginizi çekerse bir şans verebilirsiniz . Şimdi gelelim konusuna. Kitabımız Eve’nin hamile kaldığını öğrenmesiyle başlıyor. Bir barmen ile tek gece geçirdiği bir ilişki sonrası yaşadığı bu durum onu çaresiz hissettiriyor ve en yakın dostu ile bu durumu paylaşıyor. Sıkıntı şu ki; arkadaşı Willa’nın çok mutlu bir evliliği var ve yıllardır denemelerine rağmen asla hamile kalamıyor. Kendinizi onun yerine koyun, o kadar uğraşı hayalkırıklığı ile sonuçlanırken arkadaşı tek gecelik bir ilişki ile onun hayallerini yaşıyor. Cidden Willa’ya kitap boyu çok üzüldüm çünkü hem arkadaşına destek olmak istiyor hem de bu adaletsizliği sindirmekte zorlanıyor. Eve, bebeği doğurmaya karar veriyor. Bu duruma Willa’nın tepkisi başta iyi olmuyor ama Willa’nın abisi Shep hemen Eve’ye destek olup sevindiğini gösteriyor. Shep, 10 yıllık ilişkisinden ayrılmış ve bir süredir kız kardeşinde yaşıyor. Eve ile küçüklüğünden beri tanışıyor ve arkadaşlardır. Eve’nin en büyük destekçisi oluyor. Ona bazı şeylerin eksikliğini hissettirmemek için elinden geleni yapıyor. Diğer taraftan Eve, çocuğunun babası Ethan’a da durumu açıklıyor ama orada da işler epey karışık. Şimdi Shep’e karşı bugüne kadar hissetmediği duygularla boğuşurken Shep’ın de Eve’ye karşı uzun zamandır sakladığı hisleri vardır. Bir
2025 101. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 00:00
EN BEKLENMEDİK ANDA Selam Okurken, bu kadar güçlü bir bağın, sevginin, huzurun bu kitaba nasıl da güzel işlenmiş diyeceğiniz bir kurgu ile geldim bugün. Bir kadının düz giden hayatının bir anda kökten değişmesini, bu değişimde başına gelenler ve ayakta kalma çabasını anlatıyor. Eve'in güzel bir işi, arkadaşları ve elleriyle zevkine göre döşediği bir evi kısacası harika giden bir hayatı vardı. Ama tek gecelik bir ilişki sonrası hamile kalmasıyla mükemmel hayati degişiverdi. Yanında olmasını istediği en yakın arkadaşı Willa ile de aralari bozulunca, en büyük destek hiç tahmin etmediği kişi tarafından gelir. Birlikte büyüdükleri Willa'ın abisi Shep. Shep kız arkadaşından ayrılmış Willa ile yaşıyordu ve bu durumda Eve'in her yardıma ihtiyacı olduğu anda yanında oluyordu. Bir de diğer tarafta ne istediğini tam olarak bilmeyen bebeğinin babası Ethan var.Eve'in her kötü anında Shep'in yanında olması, her derdine koşması ona göz kulak olması genç kadının ona başka bir gözle bakmasını sağlar. Eskiden beri tanıdığı genç adamın bu kadar yakışıklı ve ateşli olmasını artan hormanlarina bağlasan da aslında ondan çok önceden beri hoşlanıyordur.Fakat öncelik bebeğidir ve Eve Shep'in ve Ethan'in kendi hayatında nerede olmasına zamanla karar verecektir. Bir kitabin içinde bu denli mükemmel bir karakterin olması sizi pamuk gibi hissettiriyor.Shep okuduğum en tatlı en içten ve sizinde yanınızda olmasını istediğiniz o kişi.Aşırı sevdim onu.Kesinlikle Eve'i ve bebeğini önceliklerini en başına koydu.Hatta Eve'i çok önceden beri sevmesine rağmen genç kızın kararlarına kadar bunu söylemedi. Bir de diğer tarafta Ethan vardı.O çok fazla kendini bu kareye sokamadi ama onu da anlamıyor değilim.Her ne kadar başından itibaren bebeği kabul etse de bir anne gibi malesef olamadı. Her sayfasından
2026 17. kitabı
Tavsiye etmiyorum. Konusu güzeldi ama işlenememiş. Aşırı yavaştı ve çok sıkıldım. Hamile kaldığı adam da hep hikayedeydi, aşırı mantıksızdı. Arkadaşı da kendi hamile kalamadığı için arkadaşının hamile olmasını kaldıramadı ilk başta. Hiç beğenmedim çok gereksiz, vakit kaybı bir kitap.
2025 75. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2025 01:32
ilk ve son hamilelik trope okuyusum olacak, klise ve sacmaydi, harcadigim zamani geri istiyorum, oylesine baslamistim ama cidden bana gore degilmis sevmedim
2025 84. kitabı
EN BEKLENMEDİK ANDA #kitapyorumu "Seni ne zamandır sevdiğimi bilmiyorum. Belki başından beri böyle hissediyordum. Duygularımın bir kısmı hep oradaydı. Hâlâ hepsine alışmaya çalışıyorum. Hiçbir şeyi saklamadığını söylüyorsun ama beni sevdiğine dair en ufak bir fikrim bile yoktu." Hayat nereye savurursa savursun kalp doğru yolu bulur. Tam olarak bu cümleydi kitap. Eve'in sürpriz bir şekilde hamile kalmasıyla hayatı kökten bir değişime uğruyor. En yakın arkadaşı Willa'ya bu süreçte çok ihtiyaç duyuyor ama araları bozuluyor. Bu destek ise ona hiç beklemediği Willa'nın abisi olan aynı zamanda onun da liseden tanıdığımız kendini bildi bile arkadaşı olan Shep'ten geliyor. Ve hamileliğin bu dokuz ayı boyunca ilgisini, yardımseverliğini, desteğini esirgemiyor. Biz okurları da Eve gibi kendisine hayran bırakıyor. Okuduğum en güzel erkek karakterlerden biriydi kesinlikle, öyle tatlıydı ki düşünceli halleriyle eridik gittik. Sevdiği kadının ayaklarına masaj yapıyor arkadaşlık dostlar gerisini siz düşünün. Senelerdir okul yıllarından beri Eve'e aşık ama Eve bunun farkına ancak hamilelik sürecinde varıyor. Gözündeki perde çok şükür iniyor böyle mükemmel bir erkeği bırakıp bebeğinin babasına koşsaydı büyük hataya düşerdi. Bu süreci okumak gerçekten keyifliydi bir o kadar imrenilesi. Baskının tatlılığı gibi içeriğindeki çoğu sahne de tatlı komasına sokacak türden. Arkadaşlıktan aşka dönüşen iç ısıtan bir hikayeydi, bu tür soft tatlı kitap severlerin kaçırmayacağını düşünüyorum.
Edebiyat & Roman

Cara BastoneYazar · 0 kitap
Cara Bastone, kocası, oğlu ve neredeyse goldenendoodle'ı ile Brooklyn'de yaşayan ve yazan tam zamanlı bir yazardır. Çalışmalarıyla ilgili amacı, sıradan aşk hikayelerindeki bayıltıcılığı bulmaktır. Lisedeyken büyükannesinin eski Harlequin Romance'larıyla dolu bir market poşeti bulduğundan beri romantizm türünün hayranıdır. Simit çubuklarına, Prospect Park'ta uzun yürüyüşlere ve kendi erkekliklerinden etkilenmeyen erkeklerin yer aldığı aşk hikayelerine hayrandır.