Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Entelektüel Tarih Nedir?

Richard Whatmore
0/10
0 Kişi
7
Okunma
2
Beğeni
543
Görüntülenme
slık Yayınları olarak “Entelektüel Tarih Nedir?” başlıklı bu kitabı okurun beğenisine sunuyoruz. Entelektüel Tarihin doğuşu ve gelişimini okurken “Makyavelli, Hobbes, Locke, Adam Smith, Bentham, Spinoza, Kant ve Rousseau gibi çok bilinen isimlerin aslında ne dedikleri ve bunların günümüzde nasıl yanlış anlaşıldıklarını keşfetmek”, okur için çok zevkli bir deneyim olacaktır. Günümüz Türk okuru bu kitap sayesinde güncel siyaset ve Türk kamuoyunda çok tartışılan popüler sorunları daha iyi anlama fırsatı bulacaktır. “Bu kitap entelektüel tarih nedir, entelektüel tarihçi ne yapar diye merak eden herkesin ilk okuması gereken kitaptır. Bu yararlı eserin artık zamanı gelmişti. Yazar Whatmore bir entelektüel tarihçidir. Kitaba kendi kişisel hatıraları ile başlıyor ve özellikle İngilizce konuşulan dünyada entelektüel tarihin serencamını anlatıyor.” Ann Thompson (European University Institute) “Entelektüel Tarih Nedir?” Ele aldığı konunun önemini son derece güçlü bir şekilde ortaya koyuyor. Entelektüel tarihin kendi tarihinden başlayan bu çarpıcı kitapta siyasi düşüncenin dönüşümünün en önemli uzmanlarına yer verilir: John Pocock, Quentin Skinner ve Istvan Hont’un çalışmalarına özel önem atfeden Whatmore entelektüel tarihin sınırları ve imkanlarını keşfediyor. John Robertson (Cambridge Üniversitesi)
Yazar:
Richard Whatmore
Richard Whatmore
Çevirmen:
Kahraman Şakul
Kahraman Şakul
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 59 dk.Sayfa Sayısı: 176Basım Tarihi: 2017Yayınevi: Islık Yayınları
ISBN: 9786059018432Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
176 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Entelektüel tarih 1950’lerden sonra tarih araştırmalarından ayrı bir sistematik varlık kazanmıştır. Bilim, sanat, antropoloji, felsefe, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümlerinin tamamını kapsadığı için multidisipliner bir niteliği de vardır. Entelektüel tarih çalışmalarıyla ilgili ilk profesörlük ünvanı alan John Burrow entelektüel tarihi “Geçmişte insanların bir söz söylerken neyi kastettiklerini ve bu sözlerin onlara ne anlam ifade ettiğini yeniden keşfetme süreci olarak” tanımlamıştır. Tarihe ilgi duyanlar ya da benim gibi uluslararası ilişkiler ya da ekonomi mezunlarını arasında Makyavelli, Hobbes, Locke, Adam Smith, Keynes, Karl Marx gibi isimlerin görüşlerini eleştirmek çok yaygın. Bunu yaparken dönemin şartlarını ya da o görüşleri etkileyen akımları göz ardı edebiliyoruz. İşte aslında tam da bu noktada entelektüel tarihe büyük iş düşüyor.
Entelektüel Tarih Nedir?
Entelektüel Tarih Nedir?Richard Whatmore · Islık Yayınları · 20177 okunma
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Entelektüel tarih; siyaset, uluslararası, kimlik, zaman-mekan, devlet -ırk, cinsiyet, akademik-popüler bilim, beden ve fonksiyonları, gıda, hayvanlar, çevre-tabiat, insan toplulukları, fikir aktarımı, nesnelerin tarihi, sanat ve kitap tarihi gibi konuları kapsadığı gibi bu yani Entelektüel Tarih, II. Dünya Savaşından sonra batı da ders olarak üniversiteler de lisans ve yüksek lisans düzeylerinde verildiğini görülmektedir. Bu kavram, geniş alanı kapsayan konulardan oluşmakta ve multidisipler bir çalışmayı kapsamaktadır.
Entelektüel Tarih Nedir?
Entelektüel Tarih Nedir?Richard Whatmore · Islık Yayınları · 20177 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.