Belgelerle

Eşref Bitlis Suikastı

Adnan Akfırat
Tahmini Okuma Süresi:
6 sa. 34 dk.
Sayfa Sayısı:
232
Basım Tarihi:
Ocak 2010
Yayınevi:
Kaynak Yayınları
ISBN:
9789753432092
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

8/10
·232 syf.··
Beğendi
·
2017 25. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 04 Şubat 2017 00:00
Dikkat spoiler içerir. Aydınlık gazetesi yazarından güzel bir araştırma eseri. Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in 1993'te uçağının düşmesi ile şehit olmasının arkasında neler olduğunu anlatıyor. Paşanın Çekiç Güç ve dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş ile anlaşamaması, Kürtler ile ilgili olarak çözüm arayışları sebebi ile ölümü, uçağın kalkışından bir gece önce üsse giren astsubay, olay yerini inceleyen ilk kişilerden birinin JİTEM komutanı Ahmet Cem Ersever olması ve bir süre sonra onun da öldürülmesi, askeri savcılığın işi kapatmaya çalışması gibi pek çok bilgi var. Ayrıca uçak motorunda buzlanma olamayacağına dair bilirkişi raporları, pilot Tuğrul Sezginler'in ablası Saime'nin verdiği hukuk mücadelesi ve ABD'nin buna benzer organize ettiği uçak kazaları da ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.
Siyaset
Eşref Bitlis SuikastıAdnan Akfırat · Kaynak Yayınları · 201028 okunma
8/10
·232 syf.··
2016 7. kitabı
·
330 günde okudu
·
Okunma: 25 Kasım 2016 00:57
yakın tarihimizin önemli isimlerinden biri olan paşanın ölümü ile ilgili yapılmış ayrıntılı bir çalışma. donmaması gereken bir havada donan motor ve ayrıntılı hazırlanmayan bilimsellikten yoksun kaza kırım raporları kitapta ayrıntılı işlenmiş. kitap raporlar, ifadeler vs. üzerinde önemle durduğu için içinde çokça belge barındırıyor. ancak bu durum kitabın anlaşılırlığını olumsuz etkilemiyor.
Eşref Bitlis SuikastıAdnan Akfırat · Kaynak Yayınları · 201028 okunma
Reklam

Yazar Hakkında

Adnan AkfıratYazar · 5 kitap
1957’de Gaziantep Nizip'te doğdu.Nizip Lisesi'ni bitirdikten sonra burslu olarak bir yil ABD'de egitim gördü. Bogaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. 18 yillik gazeteci. Yeni Olgu ve Gökyüzü adli gençlik dergilerinin yayimlanmasina önderlik etti. 2000'e Dogru dergisinde Sorumlu Yazi Isleri ve Haber Müdürlügü yapti. Günlük Aydinlik gazetesinin Haber Merkez Müdürlügü görevlerinde bulundu. Halen Aydinlik dergisi Haber-Arastirma Müdürlügü, Ulusal Kanal'da "Ufuklar" ve "Büyüteç" adli programlarin yapimciligi ve sunuculugunu yapiyor. 1994 Çagdas Gazeteciler Dernegi Haber Ödülü sahibi.