Eşrefiyye Sohbetleri

Muhammed Taki Osmani

Eşrefiyye Sohbetleri Sözleri ve Alıntıları

Eşrefiyye Sohbetleri sözleri ve alıntılarını, Eşrefiyye Sohbetleri kitap alıntılarını, Eşrefiyye Sohbetleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Batılıların Tasavvuf Algısı
“Bugün Batı dünyasında pek çok gayrimüslim tarafından hatalı bir tasavvuf propagandası yapılıyor. Bu kimseler tasavvufu anlatıyor, tasavvufu övüyor, tasavvuf üzerine yazıyorlar. Bunu görenler onların bunu İslâm’a hizmet etmek amacıyla yaptığını zannedebilir; fakat şu bir hakikat ki onların dillerinden düşürmediği Sûfîlik anlayışı gerçek tasavvuf ve şeriata taban tabana zıttır. Bugün Batı dünyası ruh ve maneviyattan bahsettiğinde aslında nefsânî duyguları tatmin eden müzik, yoga, dans gibi şeylerden bahsediyorlar. Onların Sûfîlikten anladığı nefsi hoşnut etmek. Yoksa şeriat ahkâmı ile amel etmek değil. Gerçek tasavvuf kişinin nefsini ıslah ederek şeriatın ahkâmı ile amel etmesidir.”
Muazzam Bir Tevbe Örneği..!
Günahtan kaçınmak için kararlılık göstermeli ve bunun için de dua etmeliyiz. Elbise kirlendiğinde yıkarız; ama tekrar kirlendiğinde "nasıl olsa yine kirlenecek" düşüncesiyle temizliği bırakmak olur mu?
Sayfa 82 - RıhleKitabı okudu
Reklam
Günahlardan Sakınmak İçin
“Ne zaman günah işleme arzusu ortaya çıkarsa, Allah’ın yardımını dile ve o günaha düçar olmamak için duâ duâ yakar. Allah’ın izniyle buna muvaffak olduktan sonra da Allah’a çokça şükret ve günahlardan sakınmak için sabitkadem ol! Bu tarz isteklerin zamanla azalacaktır.”
rihle kitapKitabı okudu
Eşref Ali et-Tehânevi şöyle der: “Kişi günah işlemekten dolayı insanlardan da ürkmeye başlar. Bilhassa sâlih insanlardan sıkılır. Onlarla oturmayı gönlü kabul etmez. İşte bu vahşet hâli arttığı nisbette onlardan uzaklaşır, feyz ve bereketlerinden mahrum olur. Büyük zatlardan biri şöyle dedi: “Benden bir günah meydana geldiği zaman, onun tesirini ailemin ve bineğimin ahlâkında görürüm. Onlar, bana tam itaat etmez hâle gelirler.”
rihle kitapKitabı okudu
Takdim
El-Kuşeyrî’nin naklettiğine göre Zünnun (k.s) şöyle demiştir: “Önceleri kişinin ilmi, dünyaya buğzunu ve onu terkini artırırdı. Bugünse kişinin ilmi, dünya sevgisini ve arzusunu artırıyor. Önceleri kişi, ilmi doğrultusunda malını infak ederdi. Şimdi ise ilmiyle para kazanıyor. Önceleri âlim kişi, zahirden ve batınen kendisini geliştirirdi, bugünse pek çok ilim ehlinin , zahiren ve batınen fesada uğradığı görülüyor.”
Sayfa 14 - rihle kitapKitabı okudu
Hücviri'nin "Keşfü'l Mahcub'u"..!
Hakkında, "Mürşidi olmayan bir kimse bu esere müracaat etse başka mürşide ihtiyacı kalmaz" denilen ve tasavvufa dair ilk Farsça eser olan Hücviri'nin "Keşfü'l Mahcub'u" Hindistan'da yazılmıstır.
Sayfa 18 - RıhleKitabı okudu
Reklam
171 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.