Meyyitler Birliği

Hatice Okumuş
Aralık 2025
Patara Kitap

2026 31. kitabı
𝗘𝗦𝗧𝗘𝗥 ~𝗠𝗲𝘆𝘆𝗶𝘁𝗹𝗲𝗿 𝗕𝗶𝗿𝗹𝗶𝗴̆𝗶~ Herkese Merhabalar. Sizlere yepyeni bir kitap ile geldim. Yazarımızın kaleminden daha önce #yalgız kitabını okumuştum. Bu kitabı apayrı bir dünyaya ve hikâyeye kapılarını açıyor. Oldukça keyifli, merak uyandıran ve konusu ile de son sayfaya kadar sizi içinde tutan bir kitap. Bir oturuşta okurum biter dedim gerçekten de öyle oldu zaten elime alınca da bırakmak ıstemedım. Ahh bir ara ponçik kalbim kırılacak oldu ne hayır dedim ki onu kitabı okuyanlar anlayacak neyse ki o öyle değilmiş de rahatladım. Kalemini geliştiren farklı kurgular da yazan farklı tarzlara yönelen yazarları her zaman severiz ki hele üstüne başarılı bir iş çıkmış ise daha fazla severiz. Keyif alarak okuduğum bir kitap oldu. Kapak tasarımı da ayrı bir güzel olmuş onu söylemden geçemeyeceğim. İrka, Akir, Sungur, Künay onlar uzun yıllardır bir arada olan ama farklı görevlerde yer alan , her görevi koşulsuz yerine getiren devlet adına çalışan, isimleri olmayan özel bir ekiptirler. Ve hiçbiri geçmişlerine dair bir şey bilmezler. (Kimdirler, nerden gelmişler, aileleri vs.) Birbirlerini uzun yıllar tanıyor olsalarda bu son görevleri ilk defa birlikte çalışırlar. Devlet için çalıştıklarını kimse bilmez ama onlar için önemli olan faydalı olmaktı gerisi önemli değildi. İrka ve Akir ise henüz çiçeği burnunda yeni evli çifttir. Henüz evleneli üç gün geçmeden bir görev gelir. İşler biraz karışınca ve işin içine farklı olaylar girince olanlar olur. İrka yaralanmış hatta görev sırasında olmaması gereken yerde olduğu için de bilgi sızdırmak izinsiz seti aşmaktan hain ilan edilmişti. O ara öyle şeyler oldu ki yüreğim ağzıma geldi. Ama başka bir evrende yeniden derler ya onun için de bambaşka bir sınav vardı. O da sevdikleri de çok üzülmüş olsalar da söz konusu görev ve bir sürü insanın
EsterHatice Okumuş · Patara Kitap · 20256 okunma
2026 24. kitabı
Merhabalar, bu sıralar farklı tarz bir kitap okumak istiyordum. Tam bu sırada karşıma Hatice Okumuş tarafından kaleme alınan Ester kitabı çıktı. Teşkilatlanan İrka ve arkadaşları devletin gölgesinde, gizli görevlerini yerine getirirken işler sarpa sarmaya başlar. Dostlar düşman, düşmanlar dost olurken sırlar ve devlet karşı karşıya gelir. “Aslında her gün bize bir mesaj verilirdi. Gün doğumuyla gün batımı arasında ne yaşanırsa yaşansın, o güneş yine de batardı.” Yazarın kaleminden daha önce okuma yapmamıştım. Bu eser ile hem yazarın kalemiyle tanıştım hem de yarattığı dünyaya adım attım. Açıkçası yazar merak unsurunu ve aksiyon içeren olayları güzel harmanlamış, okuması gerçekten keyifliydi. Yarattığı evreni beğendim. Genelde devlet sırları vs gibi konularda bazen kurguda veya yaratılan evrende boşluklar olabiliyor. Bu eserde, evren beni tatmin etti diyebilirim. Güçlü kadın karakter denince ben de akan sular durur. Hatta kitabı tercih etme sebeplerimden bir tanesi de kadın karakterlerin gözü karalığı oldu. Ayrıca birlik içindeki karakterleri ve onların birbirlerine karşı yaklaşımını yazar, bana geçirdi. Özellikle geçmişlerine dair bir şey bilmeden yeni bağlar geliştirmeleri ve koşulsuz devlete çalışmaları hem şaşırtıcı hem sürükleyici bir okuma deneyimi sundu bana. Meyyitler Birliği, devlet sırlarını korurken sanki ben de onlarla birlikte savaşıyor gibi hissettim. Bu kısımda yazarın sürükleyici bir kalemi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kitabın sonuna doğru afalladığım yerler oldu, bu konuda spoi vermeden ilerleyemeyeceğim için susuyorum. Bence yazar bu yarattığı evreni genişletebilir, yan kitaplarla destekleyebilir ve farklı karakterleri bize aktarabilir diye düşünüyorum.
EsterHatice Okumuş · Patara Kitap · 20256 okunma