Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II

Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II Gönderileri

Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II kitaplarını, Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II sözleri ve alıntılarını, Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II yazarlarını, Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
307 syf.
4/10 puan verdi
Estetik olgusunu en doğru şekilde ele alıp değerlendiren isim Hegel diye düşünüyorum. Oldukça doğru bir bakış açısına sahip Hegel özellikle görsel estetik açısından. Ayrıca Hegel, doğada güzellik diye bir olgunun olabileceğini reddetmezken sanattaki güzelliğin çok daha üstün olduğuna inanmakta... Çünkü sanatsal estetik doğrudan tinin ürünüdür der
Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - II
Estetik - Güzel Sanat Üzerine Dersler - IIGeorg Wilhelm Friedrich Hegel · Payel Yayınları · 201524 okunma
KENDİNDEN ÇlKARAK kendini tamuygun bir tarzda şekil­lendiren tinin muammalı olmayan açıklığı, sembolik sanatın amacıdır; fakat anlam tüm görünüş dünyasından ayrılmış olarak kendisi için bilince gelirse ancak bu amaca ulaşılabilir.
YÜCENİN SEMBOLİK'İKitabı okudu
Reklam
Dante'nin coşup taşarak yükselişi de, onun Beatrice'ye olan sevgisinden ileri geliyordu, ki bu sevgi daha sonraları onda dini sevgiye dönüşmüştü; onun cesareti ve gözü pekliği dini bir sanat-görüsü gücüne yükselmiş ve bunun sayesinde Dante, başka hiç kimsenin cüret edemeyeceği şeyi yapmıştır: kendini insanlığın yargıcı kılmış ve kimin Cehenneme kimin Arafa kimin Cennete gideceğini tayin etmiştir.
Sayfa 340 - PayelKitabı okudu
İnsan tini etkindir ve huzursuzdur; ve özellikle sevinç ve üzüntü ölgün ve durgun olmayıp, diğer bütün malzemeyi yüreğin kendi dünyasının merkezine koyduğu tek bir duygu ile ilişkilendirecek şekilde kıpır kıpır oradan oraya koşuşturup durur.
Sayfa 149 - PayelKitabı okudu
Doğulu kendisini Öncesiz-Sonrasız-olanın, mutlak'ın içine salar ve her şeyde İlahi-olanın suretini ve mevcudiyetini duyumsar ve tanır. Bu şekilde İlahi-olan yoluyla kendine-nüfuz etme ve Tanrı'da mutluluk dolu bir kendinden-geçme hayatı, mistik-olana çok yakındır. Bu bağlamda Celaleddin Rumi övgüyle anılmalıdır.
Sayfa 94 - PayelKitabı okudu
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.