Eylül 2014
Orijinal Adı:
Come Home

2025 39. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2025 16:59
Romanı okurken şunu düşündüm: bazı insanlar sadece geçmişimizde değil, geleceğimizde de yer almak için geri dönerler. Jill’in hikâyesi, geçmişte “bitti” dediğimiz bazı şeylerin aslında içimizde hâlâ bir yerlerde yaşadığını gösteriyor. Kitabı bir solukta okuyorsunuz çünkü sadece “katil kim?” sorusunu değil, “ben olsam ne yapardım?” sorusunu da sormaya başlıyorsunuz. Bana göre Eve Dön, klasik polisiye okurlarına fazla duygusal gelebilir ama aile bağlarını sorgulayan, kadın karakterlerin iç yolculuğunu seven okuyucular için oldukça etkileyici bir roman. Scottoline’ın sade ve akıcı dili, bu duygusal yoğunluğu kaldırabilecek kadar sağlam.
2022 60. kitabı
“ Tam da şu ana kadar yaralıydım. Seni son gördüğümden beri canım yanıyordu. Ama artık iyiyim.” “ Eski kocanızın kızı da olsa bir zamanlar size anne diyen birine sırtınızı dönebilir misiniz? İlk eşini kaybettikten sonra başarısız bir evlilik yapan Jill, kızı Megan’a iyi bir baba olacağını düşündüğü duyarlı ve kibar bir adam olan Sam’le nişanlanır. Ancak bir gece ikinci evliliğinden olan üvey kızı Abby, sarhoş bir halde Jill’in evine gelip babasının öldürüldüğünü söylediğinde hayatları altüst olur. Abby, eski de olsa üvey annesinden babasının cinayetini çözmesi için yardım ister çünkü hayatında ona yardım edecek kimse kalmamıştır. Fakat Jill, kıza yardım etmeye çalıştıkça kurmak üzere olduğu yeni ailesinin temelleri çatırdamaya başlar. Yine de Jill’in bir zamanlar öz kızı gibi sevdiği ve hâlâ da sevmekte olduğu Abby’yi bu işte yapayalnız bırakmaya gönlü elvermez ve birlikte tehlikeli bir oyunun içine dalarlar.” Anne olabilmek sadece kendi evlatlarımız için mi geçerli? Hayatın getirileri içinde evlenilen bir eşin iki evladına anne olabilmek kolay mı? Okuduğum kitap bu soruların cevabını fazlasıyla bana verdi diyebilirim. Jill ikinci evliliğinde eşinin ilk evliliğinden olan iki kızı için yaptığı fedakârlıkları okumak yüreğimi çok etkiledi. Diğer taraftan kızların babası ile boşanmış durumda.Bu Jill’de maşallah diyelim:)Abby bir akşam Jill’in evine gelir ve babasının öldürüldüğünü düşündüğünü söyler. Jill Sam ile nişanlıdır ve eski eşinin durumunu öğrenmek için kendini olayların içinde bulur. Nişanlısı ile araları açılırken kızlara yardım etmekten geri duramaz ve tehlikeli bir oyun başlar. Sonrası mı epey duygusal ve merak uyandıran bölümler ile “ Üvey anne” kavramını sorgulamamızı sağlayan harika bir son ile bitiriyoruz.
2026 5. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2026 23:40
son 100 sayfaya kadar çok kendimi vererek okuyamadım biraz baydı. Ama son 100 sayfa da katil şu mu bu mu derken hızlıca okuyup bitirdim. Polisiye bir kitap değil aslında ama son sayfalar o tadı vermedi değil.
2025 2. kitabı
Yazarın dili bunaltıcı değil. Kitap fena da değil lakin okunur mu okunur. Karakter Jill gereksiz tehlikeler içinde falan.. ne bileyim polisin FBI n bulamadıklarını keşfediyor olayda etc. Yani ne bileyim konu uzadıkça uzuyor. Son sayfaları artık bit dedim. Gizo
2024 16. kitabı
Jill iki evliliğin ardından Sam öle nişanlanir ama bir gece üvey kızı sarhoş perişan bir halde kapısına gelir ve babasının öldüğünü söyler ama abby onun öldüğüne değil öldürüldüğüne inandığını söyler ve üvey annesinden yardım ister acaba jill bunun peşine düşecek midir.... güzeldi sevdim tavsiye ederim Yazarın ıki kitabını daha almişim yemi farlettim on bes dakikada bir ve anne kalbi bakalım onları beğenecek mıyım
2025 30. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2025 17:15
Etik değerleri sorgulatan, özellikle polis, doktorluk mesleği ile ilgili ikilemde bırakan, ben olsam ne yapardım diye empati kurduran bir kitap oldu. Annelerin kendinden bu kadar ödün verip bu fedakarlıkları yapması doğru mu yanlış mı diye düşüncelere sevk etti. Bir adam için karısının evlatlarına karşı fedakarlıklarını kendisini haklı çıkaracak şekilde gereksiz bulup kadını ikilemde bırakması, bir tercih yapmak zorunda bırakması, bencillik mi yoksa adamın hakkı mı diye sorgulattı. Kısacası lisans seviyesinde "etik" dersi kapsamında okutulmayı hak eden bir kitap
2023 8. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 16:13
Yazarın kalemini seviyorum. Oluşturduğu kurgular ilk önce biraz sakin başlayıp karakterleri tanımamıza yardımcı olurken sonrasında olayların dozu gitgide artıyor, finalde ise; güzel ve soru işareti bırakmayacak şekilde tatmin edici sonlarla bitiyor. Bu kitap da sakin başladı. Önce karakterleri ve aralarındaki bağları öğrendik ve sonrasında da heyecan yavaş yavaş doruğa ulaştı ve vurucu bir sonla bitti. Yazarın anneliği vurgulayıcı ve kendi dünyaya getirmediği çocuk için neleri göze alıp, nelerden fedakarlık edilebileceğini anlatması etkileyiciydi. Sırlar, cinayetler, aile ilişkileri ve hayatta kalma mücadelesinin yer aldığı kitap meraklısına tavsiyemdir.

Lisa ScottolineYazar · 5 kitap
Lisa Scottoline (1 Temmuz 1955) Amerikalı yasal polisiye roman yazarı. Onun romanları 25 dile çevirilmiştir.rnrnScottolinede doğdu. Pennsylvania Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hukuk eğitimi almıştır. Yazmaya para kazanmak için başlamıştır başlangıçta. Fakat daha sonra romanları en çok satan kitaplar listelerinde yer almaya başlayınca, yazmak onun için bir tutku olmaya başlamıştır artık.