Korku mangakalarının üstadı Junji İto'dur. Bu nasıl hayal gücü, nasıl çizimler... Çizimler o kadar iyi ki, okurken durup dakikalarca inceliyorum her birini. Hemen bitirmek istemiyordum bu mangayı çünkü çok keyif veriyor İto okumak ama iki günde bitti maalesef.
13 ayrı hikaye var ve her biri birbirinden özgün, birbirinden korkunç. Gyo'yla tanışmıştım ben ve şu ana kadar hangi mangasını okuduysam hep çıtayı arşa çıkartıyor reis. Hiçbir mangasında hayal kırıklığına uğramadım, hepsi süper. Konularından bahsetmeyeceğim çünkü direkt alınıp okunması gereken bir manga. Korku seven sevmeyen herkesin en az bir kez bu mangaların tadına bakması gerekiyor :)
Böyle şirin bir adamdan da böyle hikayeler nasıl çıkıyor şaşıyorum.
Hoşça kalın, İto'yla kalın.
EzilmişJunji İto · Gerekli Şeyler · 2024116 okunma
13 adet kısa hikayeden oluşuyor bana her ne kadar korkunç gelmese de çizimler ve olaylar muhteşemdi. Perili Kösk üçlemesinde en son kediye ne olacak diye ürktüm evet ama kendime hep sunu dedim Junji Ito gibi kedisever kurguda olsa öldürmez ve yapmadı. Toprağa bağlı da ayrı güzeldi. Resmen keşke dedim. Junji Ito okumaya devam edeceğim. Bu türü seven okumalı.
Junji İto korku mangası denilince aklıma ilk gelen yazarlardan biri.Bazı sayfaları çevirirken elimle hafiften kapatmak sorunda kaldığım muazzam derecede iyi çizimleri var,kapatmak zorunda kaldım çünkü çizimler sanki bana bakıyorlardı ve ben sayfanın diğeri tarafını okurken o korkunç yaratık tarafından dikizlenmenin verdiği rahatsızlık ile okuyamazdım.Yazarın hayal dünyasının genişliğini,hikayelerin kurgusundan ve çizimlerinden görebiliyoruz.Bu zamana kadar okuduğum eserlerini hep beğenmiş biri olarak,animelerinin de çok güzel olduğunu söylemeliyim.Junji İto ise kendi eserlerinin aksine çok tatlı ve samimi bir insan.Kendisini ve eserlerini sevme nedenlerimden birisi de şu ki,sanatçı olarak iyi eserler vermesinin yanı sıra karakter olarakta çok iyi birisi olması."Öyle eserler nasıl bu adamdan çıktı acaba?" diye düşündürebilir sizi.
Merhaba, birbirinden acayip 13 kısa hikayenin bulunduğu bu mangayı aşşşşırı beğendim. Çizim olarak yer yer rahatsız edici bulsam da bazı hikayeleri (özellikle “toprağa bağlı”) film tadındaydı. Japonlar bu gerilim işini biliyor gibi sanki ya :)
İlgilisine iyi okumalar.
Junji Ito'nun en iyi kısa hikayelerinin bulunduğu bir derleme diyebilirim. En sevdiğim hikaye "Toprağa Bağlı" oldu. Gerçekten film gibi aktı, okuttu kendini. Kesinlikle tavsiye ederim.
En sevdiğim manga yazarından Başyapıt Seçkisi devam ediyor içerisinde birbirinden güzel 13 kısa hikaye var çizimleri mükemmeldi kurguları mükemmeldi korku edebiyatını seviyorsanızsa bu yazarın mangaları kesinlikle okumalısınız benim favorim Perili Köşk üçlemesi oldu kesinlikle tavsiye ediyorum…
EzilmişJunji İto · Gerekli Şeyler · 2024116 okunma
junji ito olmasa korku sektörü ne bok yerdi bilmiyorum bu kısa hikayelerin her biri o kadar zekice ki genel olarak ito'dan korku filmi senaryo fikri çalma silsilesi tam olarak ne zaman patlayacak diye tetikte bekliyorum
Junji Ito (31 Temmuz 1963 doğumlu), Japon korku manga sanatçısı. En dikkat çekici eserlerinden bazıları, ölümsüz hayranlarını kızgınlıklarına sürükleyen ölümsüz bir kızın hikayesini anlatan bir dizi Tomie, spiral takıntılı bir kasaba hakkındaki üç ciltli serisi olan Uzumaki ve balıkların kontrol edildiği iki ciltlik bir hikaye olan Gyo'yu ve Manga Koleksiyonunu içermektedir.