Fasl-ı Aşk

Nisan 2013
Çınaraltı Yayıncılık
Sıralamalar

2020 104. kitabı
Kadim Dolunay Şiirlerinde bolca kullandığı imgeleri şunlardır: Sukut, yürek, aşk sır.. zaten bunlar bir araya geldi mi şiir oluyor. Bazı şiirleri orjinal olmasına rağmen çogu şiirinde Ahmet Arif ve Sezai Karakoç izleri yakaladım. Muhtemelen örnek aldığı ve bolca okuduğu şairlerdir diye düşündüm. Serbest yazmasının yanında ahenkli olsun diye zannediyorum bir kafiye uydurma çabası göze batıyordu. Olduğu gibi doğal yazdığı cümleler zaten kendilerini belli ediyor. Edebi açıdan kötü denemez ama yabana atılacak şiirler de değildi özellikle Anne şiiri kitabın kalbi niteliğinde. Keyifli okumalar
2024 12. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2024 02:06
Fasl-ı Aşk Manevi anlamda Aşk'ın dilini tevekkül kavramıyla bize ulaştırıyor yazar. İçeriğinde anlayamayacağınız kelimeler olabilir fakat çok şiir okuyorsanız bu konuda zorluk çekmezsiniz. Genel olarak sevdim, ölüm teması , ölümüne sevmek, sevgiyi sonsuzlaştırmak, ilâhi boyuta ulaştırmak, vazgeçmemek gibi konular ele alınıyor. Sevmediğim tek kısmı son sayfalarda küçük alıntılar bölümü eklenmiş Hani eklenmeseymişte olurmuş gibi geldi bana Keyifli okumalar diliyorum sevgili okurlar ♤
İstanbul Hatırası :)
2021 32. kitabı
Bir Tevafuk üzere karşılaştığım Şiir kitabı ve okuduğum ilk türkçe şiir kitabım. Bende yeri ayrıdır hatırası vardır On yıl sonra İstanbul’a tatil için geldiğimde aldığım ilk Kitap. Bir söz veya bir kitap tevafuk üzeri karşınıza çıkıyorsa o kitabı alıp okuyun çünkü sebebsiz çıkmaz o kitap. Bende öyle yaptım iyi ki de yaptım aldığıma okuduğuma kütüphanemde olduğu için çok mutluyum elhamdülillah. Şiir seven okusun derim
Fasl-ı AşkKadim Dolunay · Çınaraltı Yayıncılık · 201369 okunma
Bir kaç olumsuz elestiriyi dikkate almayarak başladım ağır ağır okuyup notlar aldım anlamlarına baktım. Nedense gitmedi çok fazla beğenmedim. Sadece bana derinden iz bırakan bir kaç kelime oldu.