Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu

İbn Rüşd

Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu Gönderileri

Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu kitaplarını, Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu sözleri ve alıntılarını, Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu yazarlarını, Faslu’l-Makal Felsefe ve Din Uyumu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gazzâlî
Derim ki, küfür, Rasulullah'ın (s.a.) getirdiği bir şeyi yalanlamaktır. İman ise onun getirdiği her şeyi doğrulamaktır.
Sayfa 67 - PdfKitabı okudu
Âmin.
Allah şerefinizi daim, bereketinizi baki eylesin ve felaketlerin size ulaşmasını engellesin.
Sayfa 58 - PdfKitabı okudu
Reklam
Lütfuyla başarılı kılan ve doğruya ileten Allah'tır.
Sayfa 56 - PdfKitabı okudu
Bu dini karış­tıran yanlış görüşler ve tahrif edilmiş inançlardan, özellikle de kendilerini felsefeyle ilişkilendiren kimseler sebebiyle dinin başına gelenlerden dola­yı ruh[umuz] fevkalade üzüntü ve acı duymaktadır.
Sayfa 55 - PdfKitabı okudu
Gerçek amel ise mutluluğu sağlayan fiilleri yapmak ve bahtsızlığa yol açan fiillerden sakınmaktır.
Sayfa 47 - PdfKitabı okudu
Hatta biz deriz ki, birtakım bayağı kimselerin felsefe kitapları hak­kında yaptıkları araştırmalar yüzünden yoldan çıkmış olduklarını sanarak, ehil olanların bu kitapları incelemelerini yasaklamak, tıpkı bazı kimseler soğuk suyun boğazlarında düğümlenmesi sonucu ölmüştür diye, susamış kimselere soğuk ve tatlı su vermeyerek onların susuzluktan ölmelerine yol açmaya benzer.
Sayfa 32 - PdfKitabı okudu
Reklam
Sanattan anlamayan sanat eserini, sanat eserini bilmeyen de sanatkarı bilemez...
Sayfa 30 - PdfKitabı okudu
Dinin var olanları akılla değerlendirmeye ve onları akılla bilmek için çaba göstermeye çağırdığı, şanı yüce Allah'ın kitabının birçok ayetinde gayet açıktır. "Ey akıl sahipleri, ibret alın!" ( el-Haşr 59 /2) ayeti akli kıyası veya hem akli hem de dini[/fıkhi] kıyası birlikte kullanmanın zorunlu olduğuna dair bir nastır. "Göklerin ve yerin hükümranlığına ve Allah 'ın yarattığı her şeye bakmazlar mı?" (el-A'raf7/ 1 85) ayeti de bütün var olanlar üzerinde düşün­ meye teşvik eden bir nastır.
Sayfa 27 - PdfKitabı okudu
Gerçek anlamda te'vil yapabileceklerin kanıtlamaya ehil kimseler oldu­ğunu düşünen İbn Rüşd, bunların Al -i İmran 3/7'de atıfta bulunulan "ilimde derinleşenler" (er-ra s ihün fi 'l-ilm) olduğu kanaatindedir.
Sayfa 17 - PdfKitabı okudu
Dinin amacı nedir?
Dinin amacı gerçek bilgiyi ve gerçek ameli(eylemi) öğretmektir. Gerçek bilgi, şanı yüce Allah’ı ve diğer varlıkları, özellikle de onlardan en değerli olanı, olduğu gibi bilmek, ahiretteki mutluluk ve bahtsızlığın ne olduğunu idrak etmekten ibarettir. Gerçek amel ise mutluluğu sağlayan fiilleri yapmak ve bahtsızlığa yol açan fiillerden sakınmaktır…
143 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.