Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Çağdaş Yurttaş Üçlemesi 2.Kitap

Felsefe 2002

Komisyon

Felsefe 2002 Gönderileri

Felsefe 2002 kitaplarını, Felsefe 2002 sözleri ve alıntılarını, Felsefe 2002 yazarlarını, Felsefe 2002 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan, görmek ve maruz kalmakla yetinmeyip görünen şeyin ötesinde görünüşlerin sırrını arayan, hayal eden, icat eden tek varlıktır. Böylece büyü, en kötü saçmalamalarında bile aklın özerkliğinin ilk taslağını vermektedir.
Sayfa 19 - TÜSİAD
Nihayet sanatın kendisinin de kaynağı hiç şüphesiz büyüdür. İlk yontular belki büyü yapmak için yaratılmış heykelciklerdi.
Sayfa 19 - 2002, TÜSİAD
Reklam
Belli bir belirlenimciliğe inanma yönüyle
Büyü bilimin de kaynaklarından biridir.
Sayfa 18 - 2002, TÜSİAD
Görünmeyen bir dünyanın varlığını tasdik etmesi ve insanın bu dünyaya katılabileceği, onunla yakın ilişkiye girebileceği iddiasıyla büyü, dini hazırlar.
Sayfa 18 - 2002, TÜSİAD
Bir Umut...
Uygulamalarının sürekli başarısızlıklarına rağmen büyünün neden dolayı varlığını sürdürdüğünü anlamak, bir problemdir. Aslında büyüyü devam ettiren şey, doyurma iddiasında olduğu arzu ve tutkuların şiddetidir. İnsanın, yaşam ve ölümü, sağlık ve hastalığı, mutluluk ve felaketi düzenleyen güçlere hakim olma arzusu, tecrübenin acı derslerini karartacak ve unutturacak kadar güçlü olmuştur. Öte yandan büyünün kurumsal özelliği, toplumsal örgütlenmesi, törenlerin geniş yaygınlığı ve uygulayıcılarının itibarı, başarısızlıkların ortaya çıkarması mümkün olan gözden düşmeyi büyük ölçüde önlemiştir.
Sayfa 18 - 2002, TÜSİAD
Salomon Reinach şöyle demekteydi: “Büyücü, büyük ruhların konserinde orkestra şefi gibidir.”
Sayfa 18 - 2002. TÜSİAD