Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Felsefenin Başlangıç İlkeleri

Georges Politzer

Felsefenin Başlangıç İlkeleri Gönderileri

Felsefenin Başlangıç İlkeleri kitaplarını, Felsefenin Başlangıç İlkeleri sözleri ve alıntılarını, Felsefenin Başlangıç İlkeleri yazarlarını, Felsefenin Başlangıç İlkeleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öyleyse hayat, şeylerin ve süreçlerin kendinde varolan, ara vermeden ortaya çıkan ve çözülen bir çelişkidir. Ve çelişki biter bitmez, yaşam da biter, ölüm başgösterir
" Materyalizm, evrenin bilimsel açıklamasından başka bir şey değildir. "
Reklam
215 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
her sol görüşlü insan bilir ki fikirlerinin tam oturmasi icin ilk önerilen kitaptir :) wikipedia'da bu kitabın 1980 darbesi sonrasında türkiye'de ilk yasaklanan kitap olduğuna dair ilginç bir bilgi mevcut.  eski bir komünist olan politzer'ın kitapta verdiği örnekler tabii ki hep marx'la ilgili ve yanlıdır. ancak, piyasadaki diğer diyalektik kitapları arasında en anlaşılabilir olanı diye düşünüyorum. hatta kitapta "diyelim ki bir idealistle karşılaştınız, onun fikirlerini nasıl çürütürsünüz haydi hep beraber inceleyelim" biçiminde cümlelere bile rastlayabilirsiniz. tabii burada bahsedilen idealizm ahlaki idealizm değil. berkeley'in ortaya attığı maddenin var olmadığı ve tanrının madde fikrini bizim fikirlerimizde yarattığı düşüncesini referans alan felsefi idealizm. sonuç olarak kitap, nasıl materyalist olunur, bir materyalist gibi bir marksist gibi nasıl düşünülür bunları anlatıyor. o yüzden kitabın kapağına aldanmamak gerekiyor.
Felsefenin Başlangıç İlkeleri
Felsefenin Başlangıç İlkeleriGeorges Politzer · Sosyal Yayınları · 19991,376 okunma
Diyalektiğin Pratik Sonuçları
Karşıtlar çatışma hâlindedirler ve değişmeler bu çatışmalardan doğar;böylece değişme, çatışmanın çözümüdür.
Sayfa 223Kitabı okudu
Engels
Bilimlerin tarihi, yanılgının ilerletici dıştalanmasının tarihidir, yani yanılgının yerini başka yeni bir yanılgının, ama gittikçe daha az saçma olan bir yanılgının almasının tarihidir.
Sayfa 218Kitabı okudu
toplumdan insana değişim
Bu anlamda sosyalist ya da komünist toplumda yaşanabilir bir toplum olmadığını, çünkü insanın bencil olduğu söylenirken, toplum değiştiğinde insanın da değişeceğini unutuluyor.
Reklam
Marx'in materyalizmi, dünyayı yalnız açıklamakla yetinmememizi, aynı zamanda, onu değiştirmemiz gerekiğini de öğretir. İnsan, tarihte, dünyayı değişikliğe uğratabilecek etkin bir öğedir.
Sayfa 136Kitabı okudu
Din Nereden Gelir
Engels, bu konuda, bize çok açık bir yanıt vermiştir: Din, insanın sınırlı anlayışlarından doğmuştur. (Sınırlı burada dar anlamındadır.) İlk insanlar için bu bilgisizlik iki kattır: Doğayı bilmemek, kendi kendilerini bilmemek. İlkel insanların tarihini incelerken, sık sık bu ikili bilgisizliği düşünmek gerekir.
Sayfa 129Kitabı okudu
217 syf.
6/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Felsefe lise yıllarımda başımın belası olmuştu. Okuduğumu anlayamayarak hiçbir zaman cozemedigim bircok soru olarak gözüküyordu. Yıllar geçti, bazı sorular daha belirgin oldu. Kendimi sorgularken aslında felsefenin her şey olduğunu anladim. Bir arayış içinde bize yol gösterdiğini , mutluluğun bu ilmin içinde olduğunu fark ettim. İdealist ve materyalist düşünce hakkında fikirlerinizi oluşturacak bu kitaba meraginiz varsa bakın. Yoksa sarmayacaktir. Hemen alıp okuyup demek sizi soğutur. Ben bir sahaftan beş liraya aldım güzelce okudum. Kaç gün sürdü bilmiyorum..
Felsefenin Başlangıç İlkeleri
Felsefenin Başlangıç İlkeleriGeorges Politzer · Dorlion Yayınları · 20181,376 okunma
...Yunanlılar daha önceden bunu saptanmıştı. Yanilmamak için hiçbir şey söylememek lazım diyorlardı!
1.000 öğeden 821 ile 830 arasındakiler gösteriliyor.