Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Freud - Spinoza Mektuplaşması 1676-1938

Michel Juffé

Freud - Spinoza Mektuplaşması 1676-1938 Sözleri ve Alıntıları

Freud - Spinoza Mektuplaşması 1676-1938 sözleri ve alıntılarını, Freud - Spinoza Mektuplaşması 1676-1938 kitap alıntılarını, Freud - Spinoza Mektuplaşması 1676-1938 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
''Özgür insanın en az düşündüğü şey ölümdür, onun bilgeliği ölüm üzerine değil, yaşam üzerinedir.''
Başka yüzleri tanımamış ve inclememiş olsaydım kendi yüzümü dahi tanıyamaz, hatta bir yüzüm olduğunu bilemezdim. (..) Ancak ve ancak kolektif olarak var olabilirim ve insan olarak kimliğimi başka insanlarla temasımdan edinirim.
Reklam
''Ruh bedenden doğuyor ama ondan tamamen ayrı bir şeye dönüşmüyordu.''
Freud, spinoza.
Dini öldürmeye niyetlenmedim hiç. Çünkü edebi hakikatleri, şeylerin özünü arayacak cesaret ve azimden yoksun olanlara diğerkâm ve iyi bir hayat sürdürmeleri yolunda doğru davranış kurallarını göstermekte yetindiği takdirde, çok kullanışlı olduğu kanısındayım. - Toplumların körlüğünün daha da arttığı, en azından aynen öyle devam ettiği korkunç bir dönem. Ilerleme ile barbarlığın müttefik olduğu bir dönem. - Cehalet ve korku her yerde ve farklı biçimlerde doğaüstü güçlere yöneltir insanları.
Metis yayıneviKitabı okudu
Schopenhauer
Kendinde bir şey olarak irade, insanın yok edilemez, hakiki ve mahrem özünü oluşturur. Ancak kendisi, kendinin bilincinde değildir.
Bir dağın tepesine tırmanırken, zirveye ulaşmak için saptığım her farklı patika dağa dair algımı etkileyecek, bana başka bir imge sunacaktır; ama dağ, bilme yeteneğimin ötesinde, aynı dağ olarak var olmaya devam edecektir.
Reklam
Sigmund Freud
"Kitleler içinde sağlam bir dayanışma duygusunun tesis edilmesi için yabancı bir azınlığa karşı belli bir düşmanlığın olması şarttır. Bu azınlığın sayısal bakımdan güçsüzlüğü de zulme uğramasını körükler."
"Anne, anne sevgisi ve anne nefreti, insana her şeyi verir, Tanrı’yı bile. Tanrı bizim içimizdedir." - Georg Groddeck
Ruh nedir? sorusu için bir cevap
''Bilinçdışı ruhsal yaşamın kendisi ve esas gerçekliğidir; en derin doğası bizim için dış dünyanın gerçekliği kadar bilinmezdir ve duyu organlarımız dış dünya hakkında bizi ne kadar bilgilendirse, bilinç de aynı şekilde bilinçdışı hakkında bizi eksik bilgilendirir.''
Benim felsefem hiç şüphesiz en iyi felsefe değildir ama hakikidir. Zira hakikat kendisini dayatır. Spinoza
Sayfa 108Kitabı okudu
195 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.