Gerçek Lady Chatterley’in Romanı

Haziran 2021
Hep Kitap
9786051924281

Puan vermedi
Nihayet bitirdim! Bu kitap hakkında ne düşünceğimi nasıl yorum yapacağımı bilmiyorum. Bazı yerleri hatta 'çoğu' yerleri öyle uçuk öyle anlamsız geldi ki.. Her bir karaktere ayrı ayrı sinirlendim, üç çocuk dışında hatasız tek bir karakter yoktu kitapta. Eser anneliği ile kadınlığı, sadakati ile özgürlüğü arasında kalmış Friedanın hikayesini anlatıyor. Alışık olduğu hayatın dışında bir evlilik yapan üç çocuklu Frieda ailesinin yanına Almanyaya geziye gittiğinde olaylar başlıyor. Burda tanıştığı Otto Friedanın hayatında bir dönüm noktası oluyor. Frieda özgür olmak istediğini anlıyor. Eşinden ilgi görmeyen frieda kendisini kaptırıyor bu düşünceye. Kitabı okurken aslında iletişim eksikliğinden dolayı yanlış anlaşılma olduğunu fark ettim. Ernest friedaya iyi bir hayat sunmak için çok fazla çalıştı, frieda ise ondan kaçmak için çalıştığını düşündü. Bir yerden sonra ernest kendini öyle bir kaptırıyor ki çocuklarıyla bile doğru düzgün iletişim kuramıyor. Kitapta ottonun fikirleri bana biraz distopik geldi. Yıllar sonra ernestin öğrencisi lorenzo ile tanışınca aradığı kişinin o olduğunu düşünen frieda onunla beraber Almanyaya gidiyor ve çocuklarını uzunca bir süre göremiyor. Kitapta Lorenzo ve Ottonun uçuk fikirleri, Friedanın ablasıyla beraber aynı adamla ilişki yaşaması, ailesinin açık ilişkiyi kabullenmesi oldukça dikkat çeken detaylardı. Beni etkileyen ise Friedanın oğlu Montynin bakış açısı ve Friedanın her ne kadar özgürlüğünü tercih etse de anneliğinden kopamayışı oldu..
FriedaAnnabel Abbs · Hep Kitap · 20216 okunma

Annabel AbbsYazar · 2 kitap
Annabel Abbs, Galler ve Sussex'te, Dorset, Bristol ve Hereford'da büyüdü. East Anglia Üniversitesi'nden İngiliz Edebiyatı ve Kingston Üniversitesi'nden Pazarlama Yüksek Lisans derecesine sahiptir. On beş yıl boyunca bir danışmanlık yaparak, dört çocuğunu yetiştirmek için kariyerine ara verdi ve ilk aşkına, edebiyesine geri dönmeden önce. İlk romanı The Joyce Girl, Yeni Yazı İçin 2015 Impress Ödülü ve 2015 Spotlight First Roman Ödülü'nü kazandı ve 2015 Caledonia Roman Ödülü ve 2015 Bath Roman Ödülü için uzun süredir yer aldı. Kısa hikayeleri ve gazeteciliği, Mslexia, The Guardian, The Irish Times, Weekend Australian Review, Elle, Yazar ve Huffington Post gibi çeşitli yerlerde ortaya çıktı. Ağustos 2015 ve Mayıs 2016 tarihlerinde Daily Telegraph'da yer alan kaleandcocoa.com Yazılı Dergisi, Sussex Life, Next NZ ve Female First adlı kitabında profillendirildi.