Geceyle Gelen

Aşkın Güngör
2008
Crea Yayıncılık
Türler:

Yelin ayının 8.betiği (2021 yılında okuduğum 36.betik)
2021 36. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 21:00
Öncelikle kalemi ilk kez bilim kurgu romanları araştırken buldum. Adından dolayı bayan sandım. Daha sonra Esrarengiz Hikayeler sitesi sayesinde onun erkek olduğunu anladım. Kurduğu sitesinde hayran kurgu türüne şans verdiği için gönülden teşekkür ediyorum. Kapak çalışmalarında usta bir insandır. Öykünün veya tefrikanın ruhunu yansıtan kapaklar hazırlıyor. İlk kez Yeryüzü Müzesi'ndeki Ruh adlı öyküsünü okuyarak onun kalemiyle tanıştım. Daha sonra Hayal Kutusu'ndaki iki öyküsünü de okudum. Üç öyküsünden sadece birini beğendiğim için bu kitabı alırken bana önyargılı yaklaştı. Ben de onun kalemini daha da tanımak için bu kitabı okumada kararlı duruş sergiledim. Esrarengiz Hikayeler ve onun yazdığım yorumlarla onun ön yargısını yıktım. Bu seçkide bulunan "Sevgilim, Dans Edelim Mi?" öyküsünü okuduğum için es geçti. Onun yorumunu EH'de bulabilirsiniz. Seçkiye adını veren Geceyle Gelen öyküsüyle şizofren birinin ölüyle muhabbet edişini anlatıyor. Normalde laf geveleyen sevmeyenin ölüsünü dirisini sevemeyiz. Ölüyü öldürmek imkansız olduğu için gidip Doktor Manolya'dan terapi görürüm böylece şizofrenliğimi yenince ölü de hayatımdan çıkar. Okurları hem güldüren hem de düşündüren öyküde bu ikili diğer öyküleri de anlatıyorlar. Yani öykü içinde öyküler diyebiliriz. Buluşma: Geldiler öyküsüyle kıyaslasam bu öykü, kendisini anlatan kapağı gibi enfes bir lezzettedir. Ne buluşma ne de arayış bu öykünün mesajı değildir. Asıl mesajı insanların mutlu oldu anıları çok özlüyor. Astronot, ölüme doğru sürüklenerek karadeliğin içinden geçip sonsuzluğa gözlerini açtı. Yani asıl yurdumuz olan Asardız (günümüzde Nibiru)’a gelmişti. Dönüşü bile yoktu. Belki de ileride roman olarak görebiliriz. Kurgu o kadar güzel ki (K)Aterina adı gözüme batmadı. Tek Boynuzlu Gümüş Kısrak; Bu öykünün
Geceyle GelenAşkın Güngör · Crea Yayıncılık · 200815 okunma

Aşkın GüngörYazar · 23 kitap
Aşkın Güngör (d. 1972, İstanbul) Türk yazar. Yayıncılık yaşamı 1990 yılında Alfa Yayınları'nda başladı. 1994 yılında Necattin Sinanç tarafından kurulan Galaksi Yayınları'nda devam etti. Bu kurumlarda editörlük, redaktörlük, kaligraflık, karikatüristlik, çizgi roman ressamlığı, metin ve öykü yazarlığı yaptı. İlk şiir kitabı Ben Bir Kediyim 1993 yılında yayımlandı. Aynı yıl, SHP'nin düzenlediği İnsan Hakları konulu öykü yarışmasında Ve İp Gerildi adlı eseri birincilik ödülüne değer bulundu. 1994 - 99 yılları arasında Darkwood Sakinleri Çizgi Roman Kültürü ile Atılgan Bilimkurgu adlı dergilerde yazar - çizerlik görevlerine devam eden Güngör, BU Yayınevi 1996 yılı Çocuk Edebiyatı Roman Yarışması'nda Düşler Diyarı adlı eseriyle Jüri Teşvik Ödülü aldı. Adı geçen kitap 2006 yılına dek 44 baskı yaptı. Bilimkurgu romanları olan Gohor Cam Kent' ile Gohor Kurtlar Yolu 2003'de, Aykolik adlı romanı 2005'te aynı yayınevi tarafından yayımlandı. 2002'de yayımlanan İM Yayınları'na ait Türk Bilimkurgu Öyküleri serisinin 1. kitabında Gökkuşağı Uzayı adlı öyküsüyle yer aldı. Tudem Kültür Yayınları'ının 2004 Masal Yarışması'nda Sevgiyi Arayan Kardan Adam adlı çalışmasıyla 3.'lük ödülüne değer bulundu. Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği, Zühtü Bayar, Bülent Akkoç, Sönmez Güven, Levent Karadağ ve Unsal Oskay’ın seçici kurulunu oluşturduğu, Bilişim Dergisi 2004 Yılı Bilimkurgu Öykü Yarışması'nda Sevgilim Dans Edelim mi? adlı çalışması 1.'lik ödülü aldı. Öykü Remzi Kitabevi'nin Bilimkurgu Öyküleri kitabında yayımlandı. Türkiye'nin genç ve atılımcı yayınevlerinden Olgu Kitaplığı tarafından, 2007 Mayıs'ında, Beyoğlu'nun arka sokaklarında geçen bir aşk ve cinayet öyküsü olan Sevgili Salak yayımlandı. Aynı yılın Ekim ayında, İsyanya'da İspanyolca yayımlanan Hispacon 2007 adlı bilimkurgu ve fantastik öykü antolojisinde, Çarkıfelek adlı öyküsüyle, Türkiye'yi temsil eden tek yazar olarak yer aldı. Yine 2007'nin Kasım ayında Türkiye'nin köklü yayınevlerinden İnkılap Kitapevi tarafından Mesih'in Klonu adlı romanı yayımlandı. Kimisi çeşitli yarışmalarda ödüller de kazanmış olan bilimkurgu ve fantastik öykülerinden oluşan kitabı Geceyle Gelen Mart 2008'de Crea Yayıncılık tarafından okurlara sunuldu. Bu kitabı, yine Crea Yayıncılık tarafından yayınlanan Nisan 2008 tarihli Olağan Mucizeler ve Haziran 2008 tarihli Gohor Kıyametten Sonra adlı romanlar izledi. Kasım 2008 yılında yayınlanan Kardan Adam Masalı adlı kitabıyla Uçanbalık Yayınları ailesina katıldı. Yazar, 25 Mayıs 2005 tarihinde Anita hanımla evlendi.