Yeniden Uyanış

7.610 üzerinden
14 kişi
2026 39. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 01:28
Bu sadece bir aşk hikâyesi değil, iki insanın birbirinin yaralarını sarma hikâyesi... Bazen kötü olarak gördüğümüz şeyler, aslında hayatımızda başımıza gelen en güzel şeyler olabilir. Sırma ve Aras'ın hikâyesinde de tam olarak bunu gördük. İlk bakışta Sırma, Aras'ın şansı gibi görünse de aslında Aras da Sırma'nın şansı oldu. Birbirlerini iyileştiren, büyüten ve değiştiren bu hikâyeyi büyük bir keyifle okudum. Çok güzel bir kitaptı ve severek okudum.
Puan vermedi
Merhabalaar, yeni bir yazarla tanışmanın mutluluğunu yaşıyorum. Duygularımın hareketlenip durulduğu bir kitap ile geldim. Ailesini kurtarmak uğruna kendi hayatından vazgeçmek zorunda kalan Sırma, zihni altı yaşında takılı kalmış Aras Atasoy ile zoraki bir evliliğin içinde bulur kendini. Başta sadece bir bakıcı gibi yaklaşsa da Aras’ın kırılgan ruhunda kendi yaralarını görmeye başlar. Ancak geçmişten gelen sırlar, karanlık anılar ve intikam duygusu ikisini de tehlikeli bir girdabın içine çeker. Canım Sırma, ihanetin en acı şekliyle tanıştı. İnsanın ailesinin yalan söylemesi o kadar kötü ki yine de güzeller güzeli Sırma, ailesi uğruna kendini feda etti. Neden feda etti diyorum çünkü bence onu zor bir hayat bekliyordu ve bunun kendisi de farkındaydı sadece bazı şeyleri kabullenmesi başta onu zorladı. Aras bence kitabın en masum karakteriydi. En azından benim için öyle oldu. Onu okuması keyifliydi, yer yer kitabın içine girip ona sarılmak istedim. Keşke bambaşka bir hayatı olsaydı çok isterdim. Melis, o zaman da bu kitabı okumazdık dediğinizi duyar gibiyim ama hep diyorum size ne yapayım... Yazarın, karakterleri açıkçası bana geçti. Özellikle bence bu kitapta Aras'ı yazmak zordur diye düşünüyorum. Bana Aras'ın o çocuksu yapısı geçti. Çok yaşadığı sıkıntılara uygun bir profil okuduk. Bu benim açımdan önemliydi çünkü bir iki sayfa travmatik bir geçmişe sahip diyip sonra karakterin hiçbir şey olmamış gibi davranmasını kaldıramazdım, allahtan yazar bu kısmı dengeli kurmuş.
2026 33. kitabı
GELGİT #kitapyorumu "Bazen hislerimi nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Sonra sen birden onları kelimelere döküyorsun." "Ne dedim ki?" "Enkaz içinde bir umut olduğumu söyledin. Ama o ışığı ortaya çıkaran sendin." Yazarın kalemiyle ilk kez tanışıyorum. Kitabın baskısına bayıldım ve içeriği de oldukça farklıydı. En başta ne kadar zoraki evlilik teması işlenmiş gibi dursa da sayfalarda ilerledikçe sizi şaşırtacak ters köşelerle doluydu. Kaleminin bu yönünü de ayrı sevdim. Daha ilk sayfalardan itibaren karakterlerin çaresizliğini, arkalarından dönen oyunları ve mecburiyetleri iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Babasının batmakta olan şirketini kurtarmak için kendi kızını feda etmesini okurken Sırma’nın hayalkırıklığına ortak olmamak imkansızdı. Sırma, karşısında devasa bir düşman beklerken çocuksu, naif ve elinde oyuncağı olan, sadece "babam derse..." diye yaşayan bir adam buluyor. Zoraki evlilik kurgularında genellikle karşımıza acımasız, sert ve baskın erkek karakterler çıkar ya; bu sefer durum çok başka, çok daha sarsıcıydı. Aras, 28 yaşında heybetli bir adam olsa da, geçmişte yaşadığı o korkunç travmanın ağırlığı altında ezilmiş, zihni kendini korumak için 6 yaşındaki bir çocuğun naifliğine sığınmış... Hikayenin bu yöne evrileceğini asla tahmin etmezdim. Sırma ilk başta hissettiği öfke ve çaresizlikle Aras'a sert çıksa da, onun bu savunmasız ve manipüle edilmiş saf halini gördükçe içindeki korumacı şefkat uyanıyor. İlerleyen bölümlerde Aras’ın bu durumunun arkasındaki gizem perdesi de aralanıyor. Aras’ın o büyük krizinin arkasındaki trajediyi ve babasının acımasızlığını okurken sayfaları nasıl çevirdiğimi bilemedim. Aras’ın dünyayı neden reddettiğini, zihninin neden 6 yaşında kalmayı seçtiğini çok iyi anladım. Sırma da tüm bu anlarda Aras'ın yanında oldu, hikayenin
2026 110. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2026 13:18
Gelgit - Yeniden Uyanış ~ Su Akar . İlk andan itibaren tasarımı ve konusuyla kalbimi çalan Gelgit, şimdi de karakterleri ve olay örgüsüyle kalbimi çaldı! Yeni bir yazar, yeni bir kalem ve bebek gibi karakterler vardı arkadaşlar! Aşık oldum Normalde “bebek gibi seven erkek karakter” derim ya, şimdi kendisi bebek gibi erkek karakterimiz vardı Sırma, babasının ihanetiyle kendini zoraki bir evliliğin içinde bulmuştu. Hem de kocaman görüntüsünün ardında hâlâ 6 yaşında kalmış, kendisini 6 yaşında sanan bir adamla. Aras’ın babası ile kendi babasının aldığı bu karar tam anlamıyla fiyaskoydu ve Sırma kaçmak için elinden geleni yapacaktı. Ta ki Aras ile karşılaşıp onun gözleriyle buluşana kadar… Aras’ın masumiyeti, kayıp tarafı ve dünyaya gözlerini yeni açan hâli kalbime çok ama çok dokundu Bir şeylere korkarak yaklaşan, geçmişin hayaletiyle mücadele eden ve korkulu bakışlarla etrafa bakan Aras, Sırma ile birlikte adım adım gerçek hayata dâhil olmaya başlıyor. Peki Sırma ve Aras ne olacaktı? Kurtarıcı, kurban, eş, bakıcı ya da sayamayacağım kadar çok sıfattan biri mi? Bu ikiliye aşık oldum! Sırma’nın tüm bu yaşananların ortasındaki kararsızlıkları, bazen sinirlenip bazen de Aras’ın masum bakışlarına karşı koyamaması öyle doğal, öyle insaniydi ki. Bazen kararları beni çıldırtsa da onu çok iyi anladım. Aynı şekilde arkadaşları ve ablasının tavrı da fazlasıyla gerçekçiydi. Tabii Cenk ve Aras arkadaşlığına kalbimi bıraktığımı itiraf etmem gerekiyor. Diğer tarafta Aras Gameboy’unu yanından ayırmadan Sırma ile birlikte hayata gözlerini açması, yaşadıkları ve finale yaklaştıkça dağılıp sonrasında toparlanmasını okumak çok etkileyiciydi. Yaralı erkek karakter temasını çok seviyorum ama Aras bambaşka bir mevzuydu dostlar Hissettiği duyguları bir yetişkinden daha net ifade eden, bebek
GelGit yeniden Uyanış Kitap Yorumum
2026 57. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2026 20:33
‎ "Bazen bir insanı iyileştiren şey mucizeler değil, koşulsuz sevgidir." ‎ ‎Merhabalar canlarım ‎ ‎Ben geldim ve bugün sizlere naif mi naif, masum mu masum, yüreklere dokunacak sıcacık bir kitapla geldim. Kalemiyle de kendisiyle de tanışma kitabım olan Su Akar'ın Gelgit: Yeniden Uyanış kitabı ile sizlerleyim. ‎ ‎Sırma, çocukluğu ve gençliği boyunca babasını kendine örnek almış, tam anlamıyla "babasının kızı" diyebileceğimiz bir karakter. Ta ki babasının onun geleceği için ilmek ilmek ördüğü planı öğrenene kadar... ‎ ‎Batmak üzere olan şirketini kurtarmak isteyen babası, Sırma'yı zengin ortağının oğluyla evlendirmek ister. Ancak bu evlilikte büyük bir sorun vardır. Aras yirmi sekiz yaşındadır fakat zihinsel olarak altı yaşındaki bir çocuğun masumiyetine sahiptir. ‎ ‎Bu planı öğrenen Sırma kaçmaya karar verir. Ancak tam özgürlüğüne kavuşacağını düşündüğü anda, kapılarının önüne gelen arabalarla birlikte Aras ve ailesi çıkagelir. Sırma kaçmaya hazırlanırken duyduğu o küçücük "Beni bırakma..." sözüyle dönüp Aras'a bakar ve her şey o andan sonra değişir. ‎ ‎Böylece dışarıdan bakıldığında mutlu bir aşk hikâyesi gibi görünen ama aslında Aras'ın ailesinin kendi çıkarları ve aile içindeki dengeleri korumak adına kurduğu bu zoraki evlilik başlar. Peki evlenmek işin kolay kısmıysa, bundan sonra onları neler bekliyordur? ‎ ‎Daha fazla spoiler vermeden yorumuma geçiyorum. ‎ ‎Uzun zamandır bir kitabı okurken bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. Çünkü gerçek anlamda aradığım şeyin saf sevgi olduğunu bu kitapla birlikte keşfettim diyebilirim. (Kitabı okurken kalbim resmen yumuşadı. ) ‎ ‎Aras'ın o masum hâlleri, Sırma'nın ona kıyamayan tavırları derken ikili gönlümde resmen taht kurdu. Ve uzun süre de orada kalacak gibi görünüyor. Naif, masum ve sevgi dolu bir aşk hikâyesiydi. Ta