Heyecanı, İdeali, Kimliği ve Hedefleriyle

Eylül 2003
Rağbet Yayınları
Türler:

2020 52. kitabı
Adamlık cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir. Hedefi olan, davası olan, yolu olan herkesin okuyup hayatını, davasını daha ileri götürebilmesini kesinlikle sağlayacak her insan ve Müslümana... Her dava sahibinin cep kitabı olmalı.
Din
2019 34. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2019 02:22
Genc Adam 112 sayfadan olusan cep boy bir kitap fakat vitamın hapı gibi . 41 madde ile GENÇ ADAMIN vasıfları anlatılıyor. Sade, net ve etkili uslubu ile adeta yüreğinize sızıntı seklinde bir heyecan akıtıyor. Her GENÇ ADAM'ın okuması gereken bir kitap. "Genç adama o kadar çok vasıflar izafe ettik ve o kadar ağır yük yükledik ki, bunun farkındayız. Ancak biz ona; boş yere hem " genç " hem "Adam" demedik ki.... "Genç " olacaksın, "adam" olacaksın, Sonra da yükten kaçacaksın . "Göklerin, yerin ve dağların yüklenmekten korktuğu emaneti, sen tâ ezelde yüklendin" (Ahzab 72) Sana bu emâneti; seni Yaratan yükledi.Senin kaldırabileceğini bildiği için yükledi. Hem unutma: " Yük büyük, ecri (ücreti) de o nisbette azim olsa gerek"tir.
Din
2026 5. kitabı
Müslüman bir gencin kimlik inşasında manevi değerlerle entelektüel gelişimi nasıl birleştirmesi gerektiğine dair pratik ve özlü yaklaşımlar sunan eser, okuyucuyu pasif bir hayat sürmekten ziyade, inandığı değerleri daha ileriye taşıyacak bir aksiyon insanı olmaya davet ediyor. Bu yönüyle kitap, hayata dair bir "cep kılavuzu" işlevi görerek, karakterini sağlam temeller üzerine kurmak isteyen herkes için motive edici ve yapılandırıcı bir yol arkadaşı olabilir… “Adamlık cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.”
2019 1. kitabı
GENÇ adamı okuduğumuzda karşımıza bir kimlik çıkmaktadır. Bu kimlik Müslüman kimliğidir . Müslümanca yaşamanın kimliğidir. GENÇ adam yolcudur, yoldaştır. Yolların, sokakların, caddelerin levhalarını ve yol haritasını verir. Kaybolmamak içindir. Ayrıca Vitamin tadındadır; kışın limon portakal olur insana , yazın karpuz kavun olur... Ahlakın en temel özelliklerini sunar okura. Ahlaklı olmanın, ahlaklı yaşamanın ve ahlaklı kalmanın dinamiklerini serpiştirir. Tadımlıktır.. özdür. Özgündür. Özettir.
2019 2. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2019 17:53
Cep kitap boyutunda bir kitap değil, ESER. Kapaktaki Genç Adam isminin üzerinde yer alan kelimeler Genç Adam profilinin özellikleri. Bu özellikler içerikte madde madde, az ve öz bir şekilde sıralanıyor. Orta okullu, liseli, üniversiteli gençlerle yapılacak kitap okumalarında listeye bu mütevazi eser de eklenmeli. Bireylere karakter aşısı yapılacak zaman ve dönemlerde istifade edilebilir.
2025 7. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2025 17:36
Prof. Dr. Osman Öztürk’ün Genç Adam adlı kitabı, sıradan bir kişisel gelişim metni değil; bir zihinsel devrim çağrısıdır. Her satırıyla, gençliğin yalnızca bir yaş değil, bir duruş meselesi olduğunu hatırlatıyor. Bu eser, yönünü kaybetmiş modern bireyin elinden tutuyor, ona hem ahlaki, hem imanî, hem de entelektüel bir pusula sunuyor. Duru diliyle sarsıcı gerçekleri dile getiriyor, okuru düşünmeye değil – silkelenmeye çağırıyor. Genç Adam, cesur sorular soran, sorumluluk almaktan korkmayan ve hayata “iz bırakmak” için gelen herkesin mutlaka okuması gereken bir başyapıt.
2020 39. kitabı
Kardeşimin elinde görüp heyecanla tek nefeste okuduğum, her maddesini özenle aklımda tutmaya çalıştığım değerli bir eser. Bence. Her genç bunu yanıbaşında bulundurup şöyle bir hatırlatma almak için açıp açıp okumalı.
Oku! Adam ol!
2019 13. kitabı
Kitap çok özlü bir kitap. Az evvel derse girdiğim iki sınıfta sadece konu başlıklarını okudum. Sadece başlıklar bile çok şey anlatıyor insana. Genç adamın yükünü, misyonunu çok güzel özetliyor. Her genç adama ve kendini genç adam hissedene yada bu yola koyulana tavsiye ederim. Başucu eserlerindendir.
Hayat
Gənc Adam
2023 6. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 00:00
Gənc adam. Kitab kiçik olmasına baxmayaraq çox böyük hədəflərdən bəhs edir. Bununla yanaşı az və özdür. Təkrarçılıq olmadan və içindəki başlıqlara fokuslanaraq, kənara çıxmadan yazılıb. Həqiqətən düşünərək oxuduqda çox çıxarılmalı nəsihətlər var. "Gənc Adam" sözünü geniş və bir o qədər də öz hər tərəfli izahı verilib. Dəfələrlə oxunmağı və həyata tətbiq etməyə dəyən bir kitabdır. Aydın və başa düşüləndir.

Osman ÖztürkYazar · 21 kitap
Prof. Dr. Osman Öztürk (d. 1944 ; Tarsus ; ö. 1 Aralık 2014 ; İstanbul), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de hocası olan Eski YÖK üyesi profesör, akademisyen ve yazar. 1944'te Tarsus doğan olan Öztürk, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültenin tarih bölümünde doktorasını tamamladı.Son görev aldığı Üniversite Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesidir. Hacettepe, Marmara, Sakarya, Dokuz Eylül, Kırklareli Üniversitelerinde görev yapan Öztürk'ün yayınlanmış 15 kitabı, 120 civarında Türkçe-Arapça-İngilizce makalesi ve milletlerarası bilimsel toplantılara sunulmuş tebliğleri bulunuyor.[1] Mart 2013'te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Genel Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Evli ve dört çocuk babası olan Öztürk, Arapça, Farsça ve İngilizce biliyordu. Bir süredir kanser rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Osman Öztürk 70 yaşında vefat etti