Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gençlik ve Devrim

Ernesto Che Guevara

Gençlik ve Devrim Gönderileri

Gençlik ve Devrim kitaplarını, Gençlik ve Devrim sözleri ve alıntılarını, Gençlik ve Devrim yazarlarını, Gençlik ve Devrim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Şimdi hep ısrarla tekrarladığım gibi genç olmaktan vazgeçmemeniz ihtiyar insanlara dönüşmemeniz gençliğe özgü tazeliği heyecanı korumanız gerektiğini bir kez daha söylemeden geçemeyeceğim."
"Eğer birisi yaptıklarımızdan başka halkların mutluluğunu sağlayacak dersler çıkarırsa bu bizi tatmin edecektir."
Reklam
Yoldaşlar, gençliğe seslenmek büyük ve hoş bir görev.
"Gerçekten insan olan herkes, başkasına atılan tokadın acısını kendi yanağında duymalıdır."
"Çok ciddi olarak söyleyebilirim ki yaratıcı olmayan, üretemeyen bir gençlik anormaldir."
"En önemlisi, kabiliyetinizi koruyabilmeniz, dünyanın neresinde olursa olsun her haksızlığı kendinize karşı yapılmış gibi hissetme kabiliyetinizi."
Reklam
"Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun."
Dik dur ve gülümse bırak neden gülümsediğini merak etsinler.
Özel mülkiyetin, en üst biçimi olan tekeller, halkı bölen, sömüren ve yozlaştıran bir silahtır. Tekeller, en ucuz ancak en kötü kaliteden işe yaramaz ürünleri piyasaya sürer. Bununla kalmayarak yabancı bir zihniyet yaratmak amacıyla, filmler, romanlar ya da çocuk masalları biçiminde satılığa çıkarırlar. Onların stratejisi budur; kolektif çalışmaların karşısına bireysel çabaları çıkarır. Herkeste bir parça bulunan ve onu diğerlerini aşmaya iten bencilliği körükler. Aynı zamanda, insanı başkalarından mükemmel olduğuna inandıran üstünlük kompleksini de okşar. Böylece, tekel, insanlara, en üstün insanın kendisi olduğunu, herkese karşı mücadele etmek ve zafere ulaşmak için sömürücü olmak gerektiği düşüncesini aşılar. Kolektif çalışmanın insanı köleleştirdiğini, kollektif emeğin en akıllıların ve yeteneklilerin yükselmesine engel olduğunu kanıtlamaya büyük bir özen gösterir. Nerede birlik halinde bir halk varsa, onu siyahlar ve beyazlar, yetenekliler ve yeteneksizler, okuryazarlar ve okuma yazması olmayanlar diye bölmeye çabalar, en sonunda tek tek bireylere varana kadar tekrar tekrar böler, bireyi toplumun merkezi yapar.
Marti şöyle der: "Gerçekten insan olan herkes, başkasına atılan tokadın acısını kendi yanağında duymalıdır."
Sayfa 73 - Jose MartiKitabı okudu
Reklam
Daima bireyler yerine kitlelere bağlı olarak düşünmemiz gerektiğini sanıyorum. Bireysel açıdan düşünmek yanlıştır çünkü bireyin ihtiyaçları, bütün yurttaşların ihtiyaçlarıyla karşılaştırılınca çok küçük kalır.
Diğer bir deyişle, tüm genç komünistlerin görevi başta insan olmak; çalışmayla, eğitimle, halkı ve tüm dünya halklarıyla sürekli dayanışma içinde olup, insan için en kusursuz olanı süzüp çıkarmak; dünyanın diğer bir köşesinde bir insan öldürüldüğünde endişelenecek ve başka bir yerde yeni bir özgürlük bayrağı dalgalandırıldığında heyecanlanacak kadar duyarlı olabilmektir.
Çok ciddi olarak söyleyebilirim ki yaratıcı olmayan, üretemeyen bir gençlik anormaldir.
Kitlesel düşünmeye, işçi sınıfının ve yöneticilerimizin inisiyatiflerine göre hareket etmeye, her zaman birey olarak ve yaptıklarımızdan sorumluluk duyarak, kendi adımızı ve üyesi olduğumuz birliğin adını kirletmemeye özen gösterip davranışlarımıza düzen vermeyi alışkanlık haline getirdiğimizde, yolumuzda daha hızlı ilerleyebileceğiz.