Nisan 2015
Destek Yayınları

2020 4. kitabı
Bir müzisyen ve konservatuvar öğrencisi adayı olarak büyük bir merakla almıştım kitabı ama biraz yavan buldum açıkçası. Bir müzisyenin hayatı bana kalırsa böyle olmamalı . Müzikal olarak daha yoğun bir öykü beklerdim..
·408 syf.
Ah be emmi!.. Kim dedi ki sana "kitap yaz" diye? Kitabı fuardan almıştım. O da tamamen çağrışım etkisinin bok yemesi... Epeydir Ercüment Cengiz'in "Gırnatacı" ve "Çellocu" kitaplarını merak ediyordum, kitabın adının da "Gitarist" olduğunu görünce dedim bir deneyelim bakalım, belki değişik bir kitaba rast gelmiş oluruz. Geldik mi? Geldik... Hem de ne hoş geldik. Kitabın falsosu daha kapaktan başlıyor. Tabii bunu fuar ortamında fark etmek güç, kitap alırken kendilerini kaybedenler iyi bilirler. Onca kitabın içinde başınız döner, nereye bakacağınızı bilemezsiniz, biraz da kalabalıksa ortalık, bir an önce alabildiğiniz kitabı alıp çıkma kaygısıyla eliniz ayağınıza dolaşır. Hah! İşte ben de aynı dertten muzdaribim. Bu detaya da o ruh halinde iken rast gelmiş olacağım ki koca yazım hatasını görmemişim: "gece kulüblerinde"! Bu nedir abi? Dizgicisi, baskıcısı, editörü, zartı zurtu... Biri de çıkıp demedi mi ki "yahu bu kelime böyle değil de şöyle yazılıyordu" diye? Hepiniz mi fuardaydınız benim gibi? Neyse ki gelenek bozulmadı, kitap, kapağıyla başladığı düzlemde içeriğiyle de devam etti... Kitabın ana karakteri Buğra. Çocukluğundan itibaren başlıyor hikaye de. 14 yaşlarındaki Buğra, kuzeninde gördüğü gitara merak sarıyor ve tıngırdatmak istiyor. Yalnız hayatının ilk dersini de orada alıyor: El Mickey ile gerdeğe girilmez. Ve başlıyor kendi Mickey'sini, yani gitarını elde etmek için çabalamaya. Bu arada büyüyor, serpiliyor, yakışıklı da bir genco olup çıkıyor. Gözler yeşil, kızlar hasta... Adam üstüne üstlük müzisyen. Sadece müzisyen mi? Elbette hayır. Aynı zamanda iyi de bir ressam. Bunca üstün vasfı üstünde toplayınca hafif kıllanmamak elde değil diyordum ki, ufak bir araştırmayla yazarın da hem müzikle hem de resimle ilgilendiğini, sonrasında da fotoğrafa merak sardığını
Gitarist (Erhan Bayladı) Kitabı Hakkında
2023 25. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2023 13:30
Bu kitabı almak istediğimde bulamamıştım. Sonrasında karşıma çıktı ve hemen sipariş edip aldım. Beklentim çok farklıydı. Daha çok müzik bilgisi, kültürü ve kitabın adı gibi gitarist olma yolunda bu işi icra etmeye niyetli bir gencin başından geçenleri konu alan bir öykü bekledim. Tam bir fiyasko. Verilen emekten dolayı bir kitaba 1 puan verip böyle bir inceleme yazısı yazacağımı hiç düşünmemiştim ama tamamen rezil bir öykü. Aklı fikri kızlarda olan bir gencin hikayesi bu kitap. Mide bulandırıcı bir öykü. Devrik cümleler belli bir yerden sonra sinirlendiriyor. Bütün bir kitap devrik cümlelerden oluşmuş. Tamam yazarın inisiyatifi ama öyküde gitarla ilgili, müzik kültürüyle ilgili gram bir şey katmıyor okuyucuya.
Edebiyat & Roman