Göğerçin

Papirüs Yayın
Türler:

2021 14. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2021 01:00
Yazarın şahsına münhasır bir kalemi var. Bir dönem romanı olmasına, dolayısıyla diyalogların dönemin konuşma diline uygun dilde olmasına rağmen daha önceki kitaplarını okumuş olanlar yazarın imzasını hissedilir bir biçimde algılayacaklardır. Kitabın konusu 19. yy.da İstanbul’da yaşanan bir pandemi süreci içinde ilerliyor. İçinden geçmekte olduğumuz süreçle dönemi kıyaslamak açısından güzel bir eser. O zamandan bu zamana değişen şeyleri, salgına karşı alınan benzer tedbirleri, hiç değişmeyen bazı zihniyetleri hikaye içerisindeki diyaloglardan okumak mümkün. Bununla birlikte yazarın İstanbul tarihi hakkındaki bilgisi de kitabı besleyen temel unsurlardan biri olmuş. Öte yandan, yazarın İstanbul'un taşrasına olan mesafesini de karakterlerden okumak mümkün. Anadolulu bazı karakter tasvirleri (taşralı hoca) Cumhuriyet dönemi ilk yılları yazarlarının ısmarlama Anadolu romanları üslubunu andırıyor. Bu yönüyle kitaptaki Anadolulu imajı okura antipatik gelebilir.
GöğerçinHulusi Üstün · Papirüs Yayın · 20216 okunma

Hulusi ÜstünYazar · 14 kitap
Hulusi ÜstünHulusi Üstün Baba soyu 1840’lı yıllarda Kuzey Kafkasya’dan İstanbul’a yerleşmiş Dedebey adlı bir Kabardey ailesinden. Anne ve babaannesi Tokat’a yerleşmiş Kafkasyalılardan. Tekel müdürü olan babanın ve ev hanımı olan annenin üç çocuğundan en küçüğü olarak 07.09.1974 tarihinde dünyaya geldi. Silivri lisesini 1991’de bitirdi ve aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Uzun ve yorucu hukuk eğitiminin ilk yıllarında yazıları yayınlandı. 1994 Ömer Seyfettin Öykü Yarışmasında bir öyküsünün dereceye girmesinin verdiği şevkle yazı ağırlıklı bir çalışma süreci başladı. müteakip yıllarda Türk Edebiyatı Vakfı,Gönen Belediyesi, Eminönü Belediyesi ve Gençlik Kitabevinin düzenlediği yarışmalarda çeşitli ödüller aldı. 2000 yılı içerisinde on iki sayı süren ‘Çıkın’ adlı edebiyat seçkisi çıkardı. Öyküleri ve makaleleri Türk Edebiyatı, Ferzan, Çıkın gibi dergilerde ve Kafkas Vakfı bülteninde yayınlandı. 101.2 radyo onbeş'te Kıraathane adlı Kültür sanat programını hazırlayıp sunmuştur. Silivri Kuzey Kafkasyalılar Yardımlaşma Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Trakya Ekspres gazetesinde haftalık köşe yazıları yazdı. Kafkas.org.tr adlı haber sitesinde filoloji ve kültür konulu makaleleri, Elbruz.net edebiyat sitesinde aylık öyküleri yayınlandı. Halen Değişim Gazetesi ve Silivrimiz.com da yazıları yayınlanmaktadır.