Mayıs 2013
The Hollow
Sıralamalar

2020 30. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2020 22:05
Ben hayalet konulu bir kitap okuyacağımı zannederken karşıma ana karakterin günlüğü gibi bir hikaye çıktı yaa Abbey’nin yası, Abbey’nin gizemli aşkı, Abbey’nin sıkıcı okulu..... Aslında kitap-seri hayaletlerle ilgili ama yazar bu konuya ilk kitapta sadece sonunda değinmiş bende acaba hayalet mevzusu ne zaman ortaya çıkacak diyerek sıkıla sıkıla okudum kitabı. O da maalesef hayalet mevzusu sadece son bölümde çıktı. Gerisi sadece başta da dediğim gibi Abbey’nin günlüğü gibi bir şeydi. Sürekli neler yaptığını yapacağını okuyoruz. Normalde böyle bir hikayeye devam etmezdim ama yazar hikayeye daha yeni giriş yaptığı için ve hikayenin nasıl bir sona bağlanacağını merak ettiğim için seriye devam edeceğim.
2021 69. kitabı
Pekâlâ, beni oldukça ikilemde bırakan bir kitap olduğunu itiraf etmeliyim. Kesinlikle kitabı okurken, "Neler olacak?" diye merak edip durdum çünkü her şey çok sıradan ilerliyordu ve ben, "Bu karakter kesinlikle tuhaf bir şey çıkacak," deyip duruyordum. Yani mutlaka bir şeyler olması gerekiyordu ve bu "şey" kitabın son üç bölümünde oldu. Kısacası, bütün olay son üç bölümdeydi ve ikinci kitabı merak ediyorum ama koskoca bir kitap boş kalmış gibi hissetmeden de edemiyorum. Ama en azından kitap fena değildi, kitabı alırken de çok bir şey ödememiştim. Pegasus'un kelepire düşen setlerinden birisiydi ve harika bir indirime girdiğinde 27 lira gibi bir şeye 3 kitaplık seti alıvermiştim. O yüzden içim acımadı. Yine de güzel işlenmiş, oldukça doğal ilerleyen bu kurgu bana biraz yavan geldi. Ek olarak Sleepy Hallow Efsanesi'ni de bilmiyordum ve bunun da bir eksiklik hissi verdiğini itiraf etmeliyim. Açıkçası kitabın başındayken, kendi kendime "Sanırım ikinci kitabı okumayacağım," demiştim ama şimdi ikinci kitaba geçmek için sabırsızlanıyorum çünkü sonu beni heyecanlandırdı. Her ne kadar beklediğim ve tahmin ettiğim şeyler gerçekleşmiş olsa da, heyecanlandım çünkü bütün o monotonluğun ve sürünmenin sonunda bir şeyler hareketlenmeye başlamıştı. Ayrıca, benim gibi sürekli fantastik okuyan birisi için kitapları tahmin etmek artık zor değil... Uzun zamandır ters köşe yediğim bir fantastik esere denk gelmedim o yüzden, sadece kitaptaki karakterleri sevip sevmediğime ve kurgunun yedirilişine bakıyorum. Bu kitap ne kadar yavan gelmiş olsa da karakterleri sevdim. Abbey oldukça sevimli bir kızdı ve Kristen'a olan sevgisi oldukça hoşuma gitti. Abbey de liseli olduğum zamanları hatırlayıp, hissetmemi sağlayan bir hava vardı ve onun minnoşluğunu açıkçası çok sevdim. Ve yaptığı parfümleri hayal
Gölgeler (güzel ama...)
2024 13. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2024 20:36
Kitabın konusu bakımından çok iyi bence çünkü hayaletli şeyler okumayı seviyorsanız (ve twilight tarzı şeyleri) bu kitabı sevebilirsiniz diyemicem çünkü kitap çok boş beleş uzatılmış. Birisinin bu kitaba dediği gibi kitap aslında 50-100 syf arası geriye kalan syfların hepsinde kızın yiyp içip sıçmasından başka bir şey anlatılmıyordu. Bence herkes sevmeyebilir ama ben çok sevdim erkek karakterimiz olan Caspian (aman Allahım centilmen olan ilk karakter fşcşcşcşfş) Şaka bir yana good boydu ve kitaba dair son söyleyeceğim şeyse final sahnesindesin önünde bir trilyon sır gizem var ve sen bunları çözmeyi seçmeyip ehliyet sınavına mı girersin Abigail? Sinir oldum orda kıza neyse. Kitaba 6-7 veririm sanırım.
Edebiyat & Roman
2016 15. kitabı
ilk okuduğumda vampirlerle ilgili bir kitap sanmıştım ama kitabın ortalarına doğru anladım ki yazar şaşırtmayı seviyor.daha önce hiçbir kitapta okumadığım fantastik karakterler ve kurguya sahip olan bir kitap.