İlk Yayın Tarihi:
Mayıs 2024
Tara Kitap Yayınları

2024 23. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2024 20:59
Bahar Gerçek Doğru 'nun ikinci kitabı GündedünGündedün ile karşınızdayım . Yazarımızın kaleminden 12 öyküyü zevkle okuyorum. . Şapkasız Düşler ile başlayan yolculuğumuz da tatlı bir mahalleye gidiyoruz. Neriman'ın hayatını anlamaya çalışıyoruz. Yaşadıkları hayalleri ve gerçekleşenleri bir çırpıda okuyup ikinci hikayemize geçiyoruz. . Koltuk yüzü ile sonbaharın bitmek üzere olduğunu anlıyoruz.Sıradan bir sömestr tatilini beklerken buluyoruz kendimizi. . Kraliçe Leyla'm, Canımın Beyza, Arigotto Leyla'm ile mektuplarla buluşuyoruz. . Neşeli Günler Apartmanı ise başlı başına yeni bir öykü. Yine bir hayat hikayesi yokluklardan miras kalınca "Mirasyedi Serap" lakabını alan Serap'ın hayatını okuyoruz. . Diğer öyküleri belki daha sonra anlatırım. Kitabın sonlarına gelirken Hayırlı sabahlar herkese
2025 181. kitabı
Bahar Gerçek DoğruBahar Gerçek Doğru GündedünGündedün Nostalji anlamına gelen eserimizi okurken gerçekten de geçmişe doğru duygusal bir yolculuk yaptım Toplam on iki öyküden oluşan eseri inanın okumaya doyamadım.Her bir öykünün içinde kayboldum. Sanırım bu #öykükitabı na ben defalarca okurum Öncelikle söylemeliyim ki yazarımızın kalemi tek kelimeyle muazzam ve su gibi akıcı.Yalın bir kaleme sahip olan yazarımızdan #benevegeldimanne öyküsünü uzun soluklu bir roman olarak okumak mümkün olsa. Ben geçmiş döneme ait kaleme alınan eserleri cok seviyorum.Bu öykümüzde Balkan Harbi sonrası yaşanan acılara,özlemlere konuk olurken,babamın,dedelerine dair anlattıkları kulaklarımda çınladı.Benim baba tarafım Balkan Harbi başlamadan Bulgaristan tan Türkiye ye göçmüş.Girit Türkleri gibi onlarda mallarını mülklerini sevdiklerini arkalarında bırakmak zorunda kalmışlar Bu arada Kraliçe Leyla m,Canım Beyza,Arigatto Leyla m birbiriyle bağlantılı öykülerdi.Bu öykülerde uzun zamandır Gokceada yı görmeyi isteyen annesini tatile götüren Beyza nın yolda trafik kazası geçirmeleriyle anneciğini kaybetmesi büyük bir travma olur.(Rabbim düşmanımın bile basına vermesin Aminn) Beyza ya bu dönemde can arkadaşı Leyla yoldaşlık ediyor. Beyza nın yeniden hayata dönmesi icin elinden geleni yapan Leyla,arkadaşının kederden tıkanan boğazına serin billur su,tertemiz hava oluyor. Leyla gibi dostlarımızın sayıları çoğalsın inşallah (amin)Bir insan arkadaşına destek olacaksa illa onun yanı basında olup omzuna dayanmasına gerek yok Leyla gibi yurtdışında da olsan yazdığın tek bir satırla dostunu sarıp sarmalayabilmek asıl marifet. Önemli olan kalplerin bir olması Canım yazarım #apartmanhikâyeleri ne bayılırım. #neşeligünlerapatmanı öykünüzü de soluksuz okudum. Yağmurun Elleri öyküsünü okuduğumda boğazıma dizilen o yumruğu anlatacak kelime
Öykü
2025 152. kitabı
Gündedün #okudumbitti Bahar Gerçek Doğru’nun Gündedün kitabını okurken kendimi zamanın içinde gidip gelirken buldum. Her öykü, belleğimizin unutmakla hatırlamak arasında kurduğu o kırılgan köprüyü öyle samimi bir dille işliyor ki, satırların arasında kaybolmamak mümkün değil. Kitapta yer alan karakterler birbirinden farklı dünyalardan gelip hayatımıza dokunuyor. Hepsi kendi hikâyeleriyle aslında hepimizin ortak duygularına ayna tutuyor. Yazarın dili yalın, akıcı ve aynı zamanda büyüleyici. Sanki satırların arasından bize “hatırlamaya cesaret et” diye fısıldıyor. Okurken bir yandan geçmişin izlerine dokunuyor, bir yandan da bugünde direnmenin ve umudu bırakmamanın güzelliğini hissediyorsunuz. Bana kalırsa Gündedün, sadece bir öykü kitabı değil; insana kendi anılarını ve unuttuklarını hatırlatan bir yolculuk. Samimi, içten ve hayatın tam kalbinde duran bu öykülerden çok etkilendim. Okuduktan sonra uzun süre zihnimde dolaşmaya devam edecek bir eser oldu. @gercekdreams @tarakitap #kitapönerisi #gündedün #bahargerçekdoğru #öykü #öykükitabı #okudumbitti #kitapyorumu #kitaptavsiyesi #bookstagramturkey #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri

Bahar Gerçek DoğruYazar · 1 kitap
Hacettepe İngilizce Mütercim Tercümanlık mezunu. Maine Üniversitesi'nde MBA yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri'nde iş geliştirme alanında danışmanlık veriyor ve Türkçe öğretmenliği yapıyor. Kitap çevirileri ve yayınlamış öyküleri var.