Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güne Söylediklerim

Murathan Mungan
Murathan Mungan düzyazılarını bir araya getiren kitaplarının sonuncusu Güne Söylediklerim için şunu söylüyor: "Bazı kitaplar neredeyse kendiliğinden çıkar ortaya; elinizde kitap da onlardan biri. Zamanla biriken yazılardan belli bir noktadan sonra kararlaştırılmış bir sona adım adım ilerlediği kitaplarımdan değil bu; işlerin günlerin akışında ansızın geldi… Yirmili yaşlarımdan başlayarak bugüne dek çeşitli nedenlerle, çeşitli yerlerde sayısız konuşma yaptım, beni daha önce onların birinde dinlemiş olanlar bilir: Genellikle söyleşilerimi eskilerin "irticalen" diye tabir ettikleri doğaçlama biçimde yapar, hatırlamak için aldığım konu başlıkları ve kısa notlardan kalkarak, konuşmanın akışında ortaya çıkan çağrışımlar, o sırada aklıma gelen örneklerle içeriği çeşitlendirmeye çalışırım. Okurla yıllardır sürdürdüğüm diyalogun bir parçası da bu yüz yüze yapılmış konuşmalardır. O gün, orada bulunmam nedeniyle güne söylediklerimdir. Zamana yazdıklarımızla güne söylediklerimiz arasında işlerin ve günlerin hasadı burada olduğu gibi günü geldiğinde bir kitapta toplanır. Bazen bir fotoğrafın, bir günün arkasında koca bir tarih durur. Hadi beraber bakalım." (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Murathan Mungan
Murathan Mungan
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 32 dk.Sayfa Sayısı: 160Basım Tarihi: Mayıs 2015Yayınevi: Metis Yayıncılık
ISBN: 9786053160007Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Murathan Mungan'ın okuduğum ilk kitabı oldu bu. Eğer benim gibiyseniz yazara başlamak için doğru bir eser olduğunu düşünmüyorum, ama genel olarak yazarın dilini akıcı bulduğumu söyleyebilirim. Kitap iki bölümden oluşuyor: Birinci bölüm 3 farklı yer (dergi, gazete, fotoğraf albümü gibi) için belirli konular üzerine yazılmış denemeleri içeriyor. Konulardan iki tanesi benim pek ilgi alanım olmasa bile (Ezidiler, Murat Germen'in fotoğrafları ve 8 Mart Dünya kadınlar günü) daha önce dediğim gibi yazarın anlatım tarzı sıkılmamı engelledi okurken. İkinci bölüm ise yaptığı konuşmaların metine dökülmüş halinden oluşuyor. Bu kısım daha çok ilgimi çekti benim, nedeni ise konuların daha çok benlik olması. Genel olarak edebiyat ve diğer yazarlar, Türkçe gibi konular üzerine konuşmaları bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Güne Söylediklerim
Güne SöylediklerimMurathan Mungan · Metis Yayıncılık · 201559 okunma
Reklam
160 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Kitapta, yazarın belirli konularda yazdığı denemeler ve özel günlerde yaptığı konuşmalar bulunmakta. Yazarın bilgi birikiminin zenginliği dilinin ağırlığına yansımış.İlk denemede mezopotamyanın kadim kavimlerinden olan Ezidileri geniş bir yelpazede anlatmış, bu kavmin diğer baskın ırklar ve inanışlar arasındaki durumunu, bununla birlikte nasıl kaybolmaya başladığını anlatıyor. Ezidiler hakkında bilgi almak isteyenler bence bu denemeyi kesinlikle okumalılar.
Güne Söylediklerim
Güne SöylediklerimMurathan Mungan · Metis Yayıncılık · 201559 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Italo Calvino’nun çokça teknik ve ders kitabı tadındaki “klasikleri niçin okumalı?” Kitabından hemen sonra:))aralık ayı grup kitabı Orhan Kemal’in “ekmek kavgası”ından hemen önce,pastoral nefes gibidir Murathan Mungan kitabı okumak:)) Sempozyum,kongre,söyleşi ve üniversitelerde yaptığı konuşma metinleri,fotoğraf ve albümlere yazılmış önsöz
Güne Söylediklerim
Güne SöylediklerimMurathan Mungan · Metis Yayıncılık · 201559 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.