Günlerimiz

Yarın Yayınları

Şiirlere mütedâir...
Puan vermedi·61 syf.·
2022 10. kitabı
Yağmur Bey uzun zamandır şiir yazmıyor. Elimdeki eser "Günlerimiz" 2. Baskı. Hangi tarihte bu ikinci baskıyı yapmış, baskı kaç adetmiş hiçbir malumat yok. Kitaba adını veren "Günlerimiz" şiirini Zülfü Livaneli'den dinlemiş olabilirsiniz. Muhtemelen o vakitler Yağmur Atsız ve Zülfü Livaneli arasında soğuk rüzgarlar esmiyordu. Hatta Livaneli henüz ünlü değilken Almanya'da Yağmur Beyin evinde de bir müddet misafir olmuş. Garip vesselam... Garip çünkü şu an kanlı-bıçaklılar. Neyse sadede yani şiirlere gelelim. Yağmur Beyin şiirlerini genel olarak beğenmediğimi söyleyebilirim. Kendisi de inceleme başlığımda göndermede bulunduğum bir makalesinde bunu itiraf ediyor ve diyor ki "Gençlik yıllarımda ben de birkaç aşk şiiri yazmak ihtiyatsızlığında bulunmuşdum. Tabii bugünki aklım olsaydı değil yazmak aklımın ucundan bile geçirmezdim.Oturup adam gibi felsefî mekaaleler filan yazmak dururken bu yola neden sapdığımı çoktandır anlamakda zorluk çekiyorum. Gençlik işte..." Yalnız bu şiirlerin altındaki tarihlere bakılırsa Yağmur Bey 1984e kadar bilfiil şiir yazmış yahut yazmaya çalışmış. 45 yaşı genç mi görüyor yoksa makalesinde bahsettiği yaş aralığındaki şiirlerini bu kitaplaşanlardan saymıyor mu emin değilim. Şiirlerinde açık olmayı tercih ettiğini girişteki röportajdan anlıyoruz fakat "Prolog"un girişi tam bir fecaat. Kronolojik olarak bir mesaj mı vermeye kalkışmış babasının mensup olduğu fikri mi yermiş anlam verilemiyor. Şiirlerinin tamamının vurgularında ve imajlarda bir olmamışlık söz konusu. Kafiyenin gücünden yararlanırken bağ kurmaktaki sürünceme esere başlarkenki beklentimi çok geçmeden sükutu hayale bırakıverdi. Yine de Gece Gelen Konuk eserdeki en iyi şiir olabilir. Hatta yine gariptir Turancı bir babanın oğlu olarak nam salmış Yağmur Atsız'ın bu şiirini 80li
GünlerimizYağmur Atsız · Yarın Yayınları · 19867 okunma

Yağmur AtsızYazar · 9 kitap
Yağmur Atsız (d. 4 Kasım 1939, İstanbul), Türk yazar, şair, gazeteci. Tarihçi, yazar, şair Nihal Atsız'ın oğlu, Türkolog Buğra Atsız'ın ağabeyidir. Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. Daha sonra Almanya'ya giderekBonn Üniversitesi'nde öğrenim gördü. 1967'de buradan mezun olduktan sonra bir süre Türkiye'de Basın-Yayın Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. 1971'de Almanya'ya geri dönen Atsız, televizyon ve radyo kurumlarında film yapımcılığı ve politika yorumculuğu yaptı. 1977'den itibaren iki yıl boyunca Bonn Büyükelçiliği'nde basın danışmanlığı görevinde bulundu. Nokta, Pazar Postası, Yeni Yüzyıl,Milliyet, Tercüman, Maya, Türk Edebiyatı gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Hâlen Star gazetesinde yazmaya devam etmektedi.